matrimoni misti

Temat przeniesiony do archwium.
italiano i.....
pierwsze miejsce zajmuja rumunki 23%
drugie ukrainki 18%
trzecie polki 8%.....
o czym to swiadczy?ze prawie co 10 malzenstwo to zwiazek wlocha z polka...
Blad!
Przelicz to jeszcze raz:)
Podpowiedz mala: Do wzoru dodaj jeszcze opcje Wloch-Wloszka.
Pozdrawiam
To i tak słabo :D Ja zamiast wyliczać (wiemy ile się osób żeni/wychodzi za mąż we Włoszech ogółem? więc jak to chcecie liczyć...) bym powiedziałam poprostu że 8 na 100 małżeństw to małżeństwo Włocha z Polką :p
A ja bym powiedział, że w ogóle mnie nie dziwi głupota + samouwielbienie kobiet z tego forum.
Należy sprawdzić jaki % wszystkich żon Włochów jest cudzoziemkami i pomnożyć go przez 0.08 aby otrzymać procentowy udział Polek w małżeństwach z Włochami ogółem.
Tak w ogóle to polecam statystyki o przemocy domowej we Włoszech ;) zwłaszcza przydatne jak się jest na utrzymaniu męża i jego rodziny (a zapewne większość Polek jest).
>polecam statystyki o przemocy domowej we Włoszech ;)
>zwłaszcza przydatne jak się jest na utrzymaniu męża i jego rodziny (a
>zapewne większość Polek jest).

Do czego są w takich przypadkach przydatne rzeczone statystyki? Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to możliwość obserwowania przez kobietę, jak krzywe statystyczne idą w górę, po tym, jak dostanie wpi..ol od męża.
W sumie ciekawe nawet.
Co Ty mówisz? żeby dowiedzieć się co która żona Włocha jest Polką trzeba by znać liczbę WSZYSTKICH małżeństw a nie tylko z cudzoziemkami, przeciez Włoszki też trzeba dodać, inaczej wynik nie wyjdzie dokładny... Mylę się?
Podaj takie statystyki jeśli je posiadasz, chętnie sie dowiem :)
arkadiushu nie wymagaj od nich zbyt duzo bo i tak tego nie zrozumieja;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia