Kto jedzie na Boze Narodzenie do Polski?

Temat przeniesiony do archwium.
troche nietypowy problem. musze sie dostac do polski na Boze Narodzenie z psem. centralwings padl, wizzair nie przyjmuje na poklad psow itd, itp. moze jest ktos kto jedzie samochodem do polski (z Umbrii lub Rzymu) w okolice dolnego slaska i wezmie, za zaplata oczywiscie, 1 osobe z malym psem?
Jade na Swieta BN do Polski samochodem z Rzymu/sam/Jesli interesuje Cie zabranie sie do Polski prosze o kontakt na skype:marcolinopollino.
z psem bierze Volare z Malpensy/trzeba zadzwonic..i placisz karta kredyt przez telefon/.....dalam za pieszczoszka w obie strony 50 eu..tanio bo Lufthansa zdarla ze mnie ostatnia skore /95 eu w jedna strone...a caly moj bilet powrotny/sic!/kosztowal 130 eu/
kup bilet na stronce www.smartfly.pl jest taniej niz na stronce Volare.. o srednio 30 eu :D..chociaz porownaj sobie ceny oby stron..dzis eu jest po 3,75
wchodzilam na volare ale oni lataja chyba tylko do 10 stycznia, nie wiesz czy potem loty sa zawieszone?
nie wiem..oni Volare to to samo co Alitalia...a ta padnie napewno nie ma prawa istniec taki twór co na tyle lat dzialnosci tylko 2 x zarobil ponad kreske..a zawsze byla Alitalia na minusie ..zawsze...
Psy na poklad przyjmuje Alitalia. Bilet dla psa w jedna strone kosztowal mnie 70euro.Musialam tez kupic klatke, w ktorej pies mogl sie obrocic i w pozycji stojacej nie dotykal lbem sufitu klatki. Alitalia teoretycznie ma swoje klatki za ktore nie trzeba placic ale tylko teoretycznie...W praktyce przyniesli mi taka klatke, do ktorej moj pies moglby wejsc, oczywiscie pod warunkiem ze bylby wychudzonym chomikiem a nie mieszancem owczarka niemieckiego.Plus oczywiscie psiak musi miec paszport.
przypuszczam ze Magda i ja mowimy o malych pieskach..:D..moj ma 6 kg i siedzi pod fotelem wspejalnej tobie dla pieskow..takiej z okienkami z siatki.Wyobrazacie sobie?..w Lufthansie za 95 eu pod fotelem..a ja 65 eu na fotelu!
sorki sorki..w specjalnej torbie..mialo byc..
tak ja mam jamniczke - Clementine - ktora powinna wazyc malo, ale ostatnio strasznie sie roztyla - wazy 7kg. w kazdym badz razie chyba zdecyduje sie na volare mimo ze bede musiala dojechac do mediolanu i to mnie przeraza. clementina w samochodzie zniesie jajo i ja razem z nia...
Ta strona smartfly...nie wiem jak innym ale mnie wogole nie chce sie otworzyc....czekam i czekam i nic....wkurzjace to jest
..oooo 2 jamniki na forum :D...to moze rozmnożymy i ..'zajmniczymy foletowiczów'...moj jest miniaturka..kasztanowa..aniol w jamniczej postaci..bardzo dobrze wychowany i ulozony..:D
mja miala byc miniaturka ale sie rozrosla. to cudna rasa! zgadzam sie. z tym ze moja jest potwornie rozpieszczona rzadzi calym domem. i tez jest koloru miodowego.
a po co na smartfly jak volare ma swoja strone, a w ogole to nie polecam volare...ofiara ich lekkomyslnosci
smartfly..bo byla roznica w cenie..udalo mi sie zaoszczedzic 30 eu na Volare byl o tyle drozszy bilet na tem sam lot...co na Smartfly i tez Volare..rozumiesz tu zlotowki a tu eu..teraz jak euro jest po 4 zl to nie wiem jak jest roznica w cenie i czy jest ..czy sie oplaca..zrob sobie symulacjyjna rezerwacje jednoczesnie na tych 2 stronkach w 2 okienkch jednoczesnie... i porownasz..Juz swita?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka