pociagi we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
witam:-)

Wybieram sie z zona w lutym do Wloch , zamierzamy podrozowac stopem i koleja , dlatego mam kilka pytan odnosnie pociagow , a ze strony trenitalia nic sie nie dowiemy bo znamy tylko francuski(((.

Moje pytania

Czy sa jakies znizki na pociagi regionalne w Umbrii?
jakis karnet turystyczny albo cos podobnego , jak np na kolejach niemieckich bilet za 35 euro wazny w sobote i niedziele?
moze jakis bilet weekendowy?

moze jakas taryfa ugowa dla dwoch osob(kiedys bylo cos takiego DUEperUNO pozwala kupić bilet dla dwóch osób w cenie jednego)

moze bilet tam i powrot jest tanszy?

a moze wogole lepiej poruszac sie autobusami bo bilety sa tansze?

prosze o wszelkie informacje , jak sprawdzam bilety nastronie wloskich kolei i i wchodze na opcje kupna to wyskauja mi rozne taryfy moglby ktos wytlumaczyc jakie trzeba spelnic warunki zeby znich korzystac?

pozdrawiam jacek
Zastanawia mnie jak macie zamiar podróżować po Włoszech znając tylko francuski? I to jeszcze autostopem? Powodzenia!!!
Co do pociągów, to generalnie z tego co się orientuje normalnie zniżek nie ma, bilet w dwie strony to dwukrotna cena biletu w jedną. na pociągi osobowe też nie ma jakiś ekstra taryf bo są bardzo tanie. Istnieją jednak różne oferty specjalne, które na ogół wymagają wykupienia jakiejś karty członkowskiej, jednak nic więcej na ten temat nie wiem, bo nigdy się tym nie interesowałam.
hej:-)

normalnie to zadna trudnosc.

Dwa lata temu jezdzilismy stopem po Italii przez miesiac nasza relacja

http://www.pielgrzymka.italia.prv.pl/

terazjednak mamy malo czasu wiec koleja by lepiej pasowalo a znajomosc wloskiego nie jest wcale konieczna , angielskiego tez , wlosi i tak nie znaja:-) zadnych jezykow obcych.

pozdrawiam jacek

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę