Hejka! Wlasnie przeczytalam o dzisiejszym trzesieniu ziemi. Poczuliscie cos? Ja na Sycylii nic nie poczylam. Jest ktos z pobliza epicentrum? Jak sie macie?
Mieszkam w Bussolengo (Verona)i wlasnie poczulam -mialam stracha w oczach ;)
gaio
23 gru 2008
to za kare...za krytykowanie mnie..:D
gaio
23 gru 2008
to ty nie pojechalas do domu?...ja tez siedze tu... sama..
asijjek
23 gru 2008
Kto krytykuje zle zachowanie, pomaga je poprawic
asijjek
23 gru 2008
W tym roku nie pojechalam ,ale na szczescie nie jestem sama ;)
gaio
23 gru 2008
ty pomoz lepiej adminowi../a nie mi/ ...wyruxxać trola z forum he eh eh he
gaio
23 gru 2008
ja mam psa...i sasiadow...co drzwi to inna rasa tzn narodowosc
gaio
23 gru 2008
Silny wstrząs sejsmiczny zanotowano po południu w północnej części Włoch. Epicentrum wstrząsu o sile 5,2 w skali Richtera znajdowało się między Parmą a Reggio Emilia.
Ziemia zatrzęsła się w Mediolanie, Genui, Bolonii, Wenecji i Florencji.
gaio
23 gru 2008
no coz, Wlosi za bardzo grzesza..zdradzaja to i Bozia sie gniewa
Serduszko011
23 gru 2008
Hej, nie wiecie, czy mają być jeszcze jakieś wstrząsy?
Mój chłopak jest teraz w Mediolanie, ale nie mogę złapać z nim kontaktu :(:(:(:(
umbryjka
23 gru 2008
Nie bylo zadnych ofiar czy znaczacych szkod. Ja przebywam w Umbrii i nic nie poczulam ale moj maz twierdzi, ze troche tak. Albo ja jakas nieczula jestem albo on przesadzil.
diddlina1
24 gru 2008
na sycylii? moj facet mieszka prawie przy samej etnie i nic mi nie wspomnial, a napewno by nie omieszkal:-)
umbryjka
24 gru 2008
Trzesienie ziemii bylo na polnocy w Emiglia Romagna. Nie wiem czy to mozliwe by odczuc az na samym poludniu.
gaio
24 gru 2008
he he mozna sie posmiac http://fakty.interia.pl/ciekawostki/news/albo-petardy-albo-seks,1233100
skoro bylo na polnocy to jak moglas poczuc na Sycylii? ;D eeee ja tam nic nie poczułam, wczoraj co prawda trochę wina się wypiło wiec mnie nie pytajcie, doprawdy ciężko mi ocenić :D
mulino
24 gru 2008
..poza tym bawia mnie ten newsy od samego rana, wkolko klepia tylko o trzesieniu, nie to jak szukac na sile sensacji :D
mulino
24 gru 2008
*nie ma to jak..
gaio
24 gru 2008
a ja nic nie slyszalam..prawdopodobnie jakby sie zawalio pol Itali tez bym dzis nie zauwazyla...a co tam!
patryy
24 gru 2008
Największe wstrząsy były w regionie Emilia-Romagna w Bolonii... W Milano tylko trochę trzęsło. W każdym razie nikt się raczej tym nie przejął, nie było żadnych ofiar i większych strat. Przynajmniej tak twierdzą moi znajomi =].
Żeby tylko następnym razem nie było gorzej...
misenti
24 gru 2008
Napisalam, ze na Sycylii NIC nie poczulam. Kiedys jak bylo gdzies w grecji to u mnie tez niezle zatrzeslo, po prostu sie niesie. Strasznie sie boje trzesienia. Najbardziej sie boje w okolicy wszelkich swiat. Nie wiem czy tez zauwazyliscie, jak czesto zdarzaja sie kataklizmy w okolicach swiat, nie tylko tych Bozego Narodzenia. Trzesienia, potopy itp. Bog daje znaki?
diddlina1
25 gru 2008
napisalam, ze moj facet na sycylii nic nie poczul bo mi senti tez cos o tym powiedziala...
gaio
25 gru 2008
w Trento owo trzesienie ziemi jak podaje lokalna prasa,/bo ja nic nie czulam/..bylo odczuwalne jedynie na najwyzszych piętrach wiezowcow,podobno bylo 50 wstrzasow wtornych o mocy 5,2 stopnia w skali Richtera,trwalo dwukrotnie ok. 1 minuty
witaj ,mam na imie Mateusz ,u mnie w castiglione nie odczulem zadnych wstrzasòw a mieszkam niedaleko Ciebie .dlugo juz tu mieszkasz?pozdro
UlotnaChwila
26 gru 2008
hej. ja mieszkam w castel bolognese. 50km od boloni.
Osobiscie nic nie poczulam.. ale paru znajomych czulo i przypomnialy im sie trzesienia ziemi z przed paru lat...! Ze strachem w oczach opowiadali o nich...
catefio
27 gru 2008
ja mieszkam w Toscani, Versilia i szczerze mòwiac zadrzalo mi serducho jak zaczela sie bujac choinka.