Oczywiście, w każdym bankomacie obsługującym karty Visa.
niktamozektos
07 sty 2009
Dziekuje za odpowiedz a moze wiesz czy jest duza prowizja
gaio
07 sty 2009
mala sztuczka.. to wyplacic wieksza kwote jednorazowo, niz male kwoty co jakis czas ze wzgledu na pobierana prowizje od wyplaty zagranicznej
gaio
07 sty 2009
www.bancopostaclick.it moze sama sobie sprawdzisz ile biora prowizji
gaio
07 sty 2009
polskie banki pobieraja do 2,5 % do nawet 6% prowizji/wyplacisz 100 eu a 20 zl to prowizja dla banku/ od wypaconej kwoty a czasem po prostu sobie ustalaja minium np 10 zl..jak jest w tym przypadku..to nie wiem ,posprawdzam swe wczesniejsze wloskie wyciagi bankowe to sie dowiem.. he he.Za uzywanie mojej polskiej Visy tutaj biora prowizje ok 5 zl..nawet ciut mniej..4 zl chyba.zwroc uwage czy ten twoj banka nie pobiera rowniez prowizji za przewalutowanie..bo w kraju wyplacasz w zlotowkach..decydujac sie wczesniej na zalozenie konta w banku za granica ..trzeba wczesniej o tych sprawach pomyslec czy to bedzie oplacalne..i decydowac sie bank ktory wlasnie te opcje ma jak najtansze..nasi rodacy o tym nie mysla,czy sie ma ubezpieczenie tej karty na wypadek kradziezy itp itd/ czy gwarantuja ci zwrot /
linn_linn
07 sty 2009
Ja pobieram ostatnio z karty bankomatowej BancoPosta. Sciagaja mi z konta po 2,58 euro. Z PostePay jeszcze nie pobieralam.
ilecka
07 sty 2009
Mi z postepay pobierają tyle samo. Prawie na 99% ;)
Jesli pobierasz pieniadze z Postepay w polsce to jednorazowo
biora 5 euro. A przelicznik walutowy jest niezly,choc dokladnie ci nie powiem.
Wiem to, bo nieraz wyplacalam w polsce.
linn_linn
08 sty 2009
5,0 euro dla krajow non Euro, 1,75 w strefie Euro:
http://www.poste.it/bancoposta/trasparenza/FI_PP.pdf