Witam.Jak jest z pracą w Reggio di Calabeia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.Czy mieszka ktoś z was w Reggio di Calabria jak jest tam ze znalezieniem pracy i wynajęciem pokoju? Ja skączyłam rehabilitacje,jestem masażystką znajde coś w soim zawodzie? Z góry dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam
CIAO co prawda nie mieszkam w Reggio ale mam tam wielu przyjaciol rodowitych Wlochow i powiem Tobie jedno TAM NIE MA PRACY jest bardzo ciezko Wloch ma ogromny problem ,a co dopiero obcy W Calabrii jest bardzo duzo bezrobocie i brak cienia zmiany na lepsze jutro Wiec znalezienie pracy to jest jak szukanie igly w stogu siana...
http://polonia.wp.pl/country,3,title,Polacy-we-W%B3oszech-odczuwaj%B1-skutki-kryzysu,wid,1[tel],wiadomosc.html
NIE JEDZDO KALABRII,nie przeskoczysz mentalonsci ,region rolniczy o duzym bezrobociu ,najnizszy regio n to puglia ,prace dosc szybko mozna znalezc, brak ludzi z kawalifikacjami,jesli znasz wloski szybko znajdziesz prace,
Witajcie.Z językiem mam problem właśnie ucze sie Włoskiego jestem na etapie początkującej.Byłam w Reggio na wakacjach spodobało mi sie ale słyszałam że jest problem z mieszkaniem czy to prawda?
O mieszkaniu to sie nie potrafie wypowiedziec, ale mam pare znajomych z Kalabrii, kazde z innej czesci regionu i oboje maja inne doswiadczenia co do znajdowania pracy tam. Kolezanka Kalabryjka wywodzi sie z Tropei i mowila mi, ze w lecie jest tam sporo osob pracujacych w turystyce (w barach, kawiarniach, hotelach, animacja). Nie wiem jak dokladnie teraz bo o tym gadalam z nia ponad rok temu. Natomiast chlopak tej dziewczyny tez Kalabryjczyk pochodzi z jakiegos malego miasta w gorach i mowil, ze w jego rejonach nie ma doslownie nic i jak ktos chce pracowac i sie wybic to po prostu MUSI stamtad wyjechac i basta.
Ja bym chciała pojechac na pare miesiency, może do maja sie naucze chociaż podstaw Włoskiego.Ale chyba będe musiała wybrać sie wcześniej i sie zapoznać z rynkiem pracy i za pokojem. Najgożej że nie ma bespośredniego samolotu z Warszawy do Reggio di Calabria.
Mysle, ze lepiej bedzie jak opanujesz jezyk na tyle by sie moc dogadac. Ja tam nie mieszkam ale kiedys spedzilam miesiac i takiego kto by znal angielski to ze swieca trzeba bylo szukac.
P.S a nie lepiej na szukanie pracy cos bardziej na polnocy?
bezpośrednio mozesz polecieć tylko w okresie letnim (maj/czerwiec-wrzesien)..czarterami Neckerman'a,Traidą ew Orka Travel.
Ja też byłam miesąc w Reggio i też z nikim nie mogłam sie dogadać po angielsku.Ale są tam bardzo sympatyczni ludzie.Byłam też w Segagali i tam mi sie nie podobało.
przepraszam..o jakim rynku pracy piszesz?
jedyny "rynek pracy " i nie tylko w Reggio ale w regionach duzego bezrobocia to praca za jakieś 500 e na "czarno".
Dziewczyny dobrze Ci radzą,naucz się jezyka bo Włochy to nie Anglia.
ja szukałam bespośredniego lotu na poczontek sierpnia i znalazłam tylko z przesiatką w Rzymie
Dzięki za podpowiedzi.
NIE JEDZ DO KALABRII!
Wloch to cie powie.
>Witajcie.Z językiem mam problem
oj masz,ale to niestety z polskim-
degustibus dzięki za wypowiedż:-]
Zgadzam się - 2 lata temu na lotnisku Lamezia Terme angielskiego nie znali nawet w informacji. Frncuskiego i niemieckiego również nie, znajomości hiszpańskiego nie sprawdzaliśmy, bo nikt z nas tym językiem nie władał.
Agas2, Kalabria na walacje i szukanie pracy w Kalabrii t 2 rozne swiaty.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Kultura i obyczaje