Życie we Włoszech - kilka pytań

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie,
Przygotowuję projekt o różnicach kulturowych, stąd moja prośba o Waszą pomoc. Potrzebuję informacji o życiu we Włoszech.
Poniżej kilka kwestii, które mnie szczególnie interesują. Jeśli znajdziecie chwilkę i zechcecie mi pomóc, będę wdzięczna.
1. WÅ‚osi – jacy sÄ…, jak ich postrzegacie, jakie oni majÄ… mniemanie o sobie, jak traktujÄ… inne narodowoÅ›ci, jakie stereotypy o nich krążą, co uważajÄ… o Polakach, jeÅ›li takowych znajÄ…, jak to u nich bywa z tolerancjÄ…, jak spÄ™dzajÄ… wolny czas – w dwóch sÅ‚owach: wszystko o ludziach.
2. Å»ycie we WÅ‚oszech – charakterystyczne Å›wiÄ™ta, życie codzienne, rozrywka, kuchnia.
3. Stosunki miÄ™dzyludzkie – czy ciężko tam porozumieć siÄ™ z ludźmi, jak to byÅ‚o na poczÄ…tku, gdy nie znaliÅ›cie jeszcze jÄ™zyka, czy istniejÄ… tam jakieÅ› charakterystyczne gesty, które znaczÄ… w tym kraju coÅ› konkretnego.
4. Przystosowanie siÄ™ do życia – czy ciężko byÅ‚o przyzwyczaić siÄ™ do życia w nowym miejscu, co stanowiÅ‚o najwiÄ™kszy problem, jakie wady i zalety życia w tym kraju możecie wymienić.
Nie oczekuję odpowiedzi na wszystkie pytania (jednakże bardzo mi na tym zależy), ponieważ wiem, jak dużo to pochłonie czasu, ale jeśli możecie poopowiadać chociaż trochę o życiu w tym kraju, będę zobowiązana.
Z góry serdecznie Wam dziękuję:)
Pozdrawiam,
Dagania :-)
przejrzyj sobie forum, wpisując hasła w wyszukiwarkę a znajdziesz odpowiedzi na wszystkie te pytania.pozdrawiam
no to do dziela..przysiadz faldow ...wrzucaj slowa w wyszykiwarke..a ona ci wdziecznie wypluje wszystkie tematy..abrakadabra...rzeczywiscie..to wszystko o co pytasz juz bylo ..i jest tu dalej..czyżbys nie wiedziela ze istnieja wyszukiwarki?
Fajny temat, można byłoby popisać, ale nie na tym forum.
jest zbyt negatywne, a jedyna odpowiedx jaką potrafią dać forumowicze to... wyszukiwarka, bo wszystko już było, zostało napisane i nikomu sie nic nie chce.
co to znaczy negatywne ????
skoro już były te tematy poruszane to po jaką cholercie wałkować to jeszcze raz ?
widzisz sens zaśmiecania forum tymi samymi wpisami ?
margi zwroc uwage na jedno zeludzie ktorzy tu sa..jeszcze sa,maja jakas wiedze o tym forum..moim zamiarem bylo ci dac do zrozumienia ze znajdziesz wpisy ludzi ktorych juz od dawna tu nie ma..czyli...archiwum...dziwna jestes..z reguly kazdy chetnie korzysta ztej wczesniejszej wiedzy..masz tam daty wpisow mozesz dodkonale porownywac jak sie zmienaily ludzkie spojrzenia i opinie..a ty nie :jestescie be!No to kto ty jestes?!..dziecie neo?..ze sie boisz wyszukiwarki???? Logika ..ze jak ktos szuka materialow to korzysta z juz wczesniej zgromadzonego../np IPN./.. a teraz jest tu nie wiele konkretnych osob..jest sporo studenciakow czy zakochnanych panienek..ich interesuje tylko jedno..albo szukaja pracki na wakacje..i z kim ty chcesz rozmawiac? Masz ochote opracowac cos powaznego..to ruszaj do wyszukiwarki..jak dokopiesz sie do maila jakiejs konkretnej osoby, ktorej wypowiedz ci sie spodobala..to zlapiesz kontakt i nie marudz dziecko jakbys miala okres. Bo wymagania to teraz ma kazdy,a dac cos z siebie samej sobie to juz nie..tylko na gotowe kazdy by lecial.Czasy sa ciezkie kazdy pracuje i zasuwa..Miej respekt dla innych i ich czasu.:D
czyżbyś nie wiedziała że istnieje zwykła ludzka życzliwość?
poza tym zależy mi na opiniach jednostek, a nie
na masowym zdaniu..
to nie kwestia życzliwości czy też jej braku, kwestia tego,że naprawdę już wiele osób się na ten temat wypowiedziało i kolejny raz już się nie chce, tym bardziej,że dla wielu są to tematy dołujące..i nie są to opinie ogółu, tylko każdy ma tu jakąś swoją historię opisaną...
naprawdÄ™ skorzystaj z wyszukiwarki, znajdziesz wszystko co CiÄ™ interesuje..
możesz też zostawić maila, jak ktoś będzie zainteresowany to Ci napisze
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia