Praca Olbia- zaufać???

Temat przeniesiony do archwium.
31-43 z 43
| następna
tu nie ma' szanownej redakcji'..tu jest moderator
A czemu miała właściwie służyć ta prowokacja??? Oferta pracy jak wiele innnych, nie pierwsza i pewnie nie ostatnia ze smiesznym wynagrodzeniem...cóż takie życie ;).
NXY..to tez INF..wystarczy spojrzec..wyskoczyl z ulubionym drugim slowkiem PROWOKACJA.. heheh..pierwsze ulubione slowko to infantylne/a/y..zreszta od tego ma nicka jako INF.
mnie dawniej tez wciaż moderowano gdy próbowałam otwierac oczy dziewczynom na takie oferty jaka otrzymała załozycielka tematu.Az wreszcie dano mi spokój. Poza tym czy Patrycja jest jedna na świecie?ta co się oburza skad wie,ze to o niej rzekomy inf.napisał?dla mnie inf to mało szkodliwy wariatuńcio.Cociaż wyskakuje jak goły zając z pokrzyw to od czasu do czasu cos wartosciowego zdarza mu się przekazac.
ja na miejscu załozycielki tematu(mimo iz pisała to prawie rok temu to jednak przed kazdymi wakacjami takie cos sie zdarza setkom dziewczyn)nie brałabym w ogóle oferty pod uwage z kilku przyczyn:werbujaca nie podała ani nazwy lokal;u,ani żadnych nazwisk ani warunków prócz tego,ze praca jest w nocy.A o tzw"hostessach"z klubów nocnych jest juz tu pełno wątków.
Hmm gdzie ja napisałam, że praca jest nocną porą, nie ma też mowy o żadnym ''hostessowaniu''. Ja sie nie oburzam, nie lubię tylko gdy ktoś opowiada głupstwa lub kłamstwa na mój temat, a po formach jakie osoba o nicku xy... przyjęla łatwo można się zorientować iż wypowiada się o mnie :/
Uff...jak tylko pojawia się wątek praca+Włochy+ dziewczyna...to pierwsza myśl jaka przychodzi do głowy wielu osobom = hostessa, ręce opadają :(
Obecnie we wloszech jest straszne bezrobocie a Sardegnia to juz wogule porarzka tu zamykaja wszystkie zaklady i jest wielkie bezrobocie wsrod kobiet.Olbie jako miasto zyje z uslug turystycznych dla pobliskiej Costa Smeraldy ta ze mozna tu znalezc prace na sezon ale w tym rokuto praktycznie nie mozliwe bez znajomosci jezyka wloskiegi i dodatkowo angielskiego.Trzeba uwazac na ogloszenia o prace dla dziewczyn w Olbii bo jest bardzo wiele przekretow glownie chodzi tu o Najtkluby i wymuszona prostytucje ,ta ze panienki chetne do tej pracy musza sie z tym liczyc ze moga znalezc sie na bruku po odmowie SEXU (przewaznie pierwszy jest wlascicviel BOrdelu co probuje ).Prawo wloskie nie dziala praktycznie wogule TZN: na poziomie Afryki, ta ze po zlozeniu denuncji na policji czy karabinieraczh o gwalcie, panna wraca na ulice bo takie sprawy to tu lata sie ciagna, a i kto uwiezy mlodym dziweczkom z polski ,no i potem wracaja do domow ze sposczonymi nochalami nic nie mowiac.Ale sa i takie panny ktorym sie podoba ten sport i za USLUGI POD STOLIKIEM w NAJCIE robia troche szmalu a i nawet sobie znajduja wspaniala wloska milosc na sezon, bo dluzej to nie dziala z wlochami(sam widzialem Starych Pastuchow Sardynskich z mlodymi poleczkami Gnoja sie gziewczynki).Oferty do pracy w Barze czy restauracji moga byc bleffem a jesli ju sa prawdziwe prosic o kontrakt (minimum 930e praca kelnerki na 7h dzienie ale zreguly jest to okolo 13-15h jako niewolnice)i moze sie zdarzyc ze nie placa bo ztego Olbbiezi slyna.W Olbiisa polki co maja restauracje albo utrzymuja biznes wlocha sciagajac polki do siedzenia przy stolikach na sciaganie lienteli ,nalezy bardzo uwazac.Najlepsza praca to na polnocy w gore od Rzymu bo poludnie wloch to biedna afryka.
Patrycjo Ja byłem 4 lata w olbi pracowałem jako budowlaniec wiec znam nie tylko Olbia ale tez i inne miejscowosci Cóz moge ci powiedziec Nie chce cie straszyc Bo tak dokładnie nie opisujesz Jedna moja rada musisz byc twarda Wszystko opiera sie na dwóch rzeczach kasie i d.... Przez 4 lata napatrzyłem sie na to jak polki nasze kochane wyprawiaja tam by sie utrzymac A nie jednej pomogłem Bo byłam Głupia tak brzmiały ich pozniej reakcje Pozdrawiam Sławek
Moglabys powiedziec co to byla za praca bo ja tez dostalam oferte pracy u Polki w barze ;)
moze mowa o tej samej moglabys mi napisc jej imie i nazwisko?
Kasiu nie mogę zbytnio Ci pomóc, wszystko o pracy zaoferowanej mi w barze już napisałam we wcześniejszych postach...Pani była mało konkretna i właściwie dopiero po dłuższych naciskach napisała mi cokolwiek o samej pracy, cały mail: '' Proponuję Ci pracę w polskim barze w miejscowości Olbia na Sardynii, gwarantuję zakwaterowanie i dojazd. wynagrodzenie do negocjacji.proszę o fotkę.Mariola'' i to na tyle konkretów...potem Pani dodała mi,że owe wynagrodzenie wynosi 500 euro i przesłała mi swoje zdjęcie...to wszystko. Nazwiska nie poznałam nigdy, podobnie jak nazwę baru podpowiedział mi jeden z forumowiczów. Mam nadzieję,że na podstawie tych nikłych informacji zdołasz ocenić czy to to sama osoba. pozdrawiam.
ja bym przyjela trzeba czasami zaryzkowac, teraz gdzie pracuje tez tak zaryzykowalam i nie zaluje mam fajna prace chociaz czasami szef mi pomidorami chce placic
skoro żadnych namiarów i informacji nie dała to lepiej nie ryzykować bo wiadomo raczej jaki jest to rodzaj... nocnej pracy.
Miały być hostessami, trafiły do zagranicznych "klubów dla mężczyzn" http://praca.wp.pl/title,Mialy-byc-hostessami-trafily-do-zagranicznych-klubow-dla-mezczyzn,wid,12988613,wiadomosc.html
A ja jednam skusiłam sie zaufalam i pojechalam....nie byl to zaden night club tylko zwykly bar dzienny a raczej dwa gdyby ktos chcial wiedziec cos wiecej bo obawia sie tam wyjechac szerszych informacji udziele przez e-mail
pozdrawiam ;)
Temat przeniesiony do archwium.
31-43 z 43
| następna