Rzym - Krakow. Przesylki.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Poszukuje info na temat mozliwosci nadania bagazu na trasie Rzym - Krakow, ale z odbiorem i dostawa od drzwi do drzwi.
Do tej pory z Polski duze bagaze (do 31 kg) nadawalam Masterlinkiem, ale docieraly zmasakrowane. Cena jest konkurencyjna bo ok 30 euro, ale juz w druga strone zupelnie sie to nie oplaca.
Z nadawaniem przesylek na Tiburtinie mialam takie historie ze stracilam cierpliwosc. Ludzie czesto wspominaja mi o busach, ktore wlasnie specjalizuja sie w dostawach bagazu, ale to jak legenda. Ktos cos slyszal, ale nie ma namiarow. Przekopalam juz net, ale bez rezultatu. Bede wdzieczna za uwagi i wskazowki.
Pozdrawiam.
kurier bądź poczta....
autokary..f przewozowe nie dostarczą pod wskazany adres
Dziekuje, ale chodzi o walizke sporych gabarytow wiec i kurierem i poczta to wychodzi drogo.
Oczywiscie wiem ze kierowca rejsowego autokaru nie podrzuci mi walizki pod wskazany adres :)
Stad moje poszukiwanie busow.
Wiem ze sa takie busy tylko nie moge ich namierzyc.
podnosze temat bo też bym potrzebował wysłac wieksza przesyłke ale za to z Krakowa do Florencji
Piszcie tu to sie moze pzydać też innym
Pozdrawiam
Witam, można spróbować pod nr tel +39 388 652 15 06, +39 388 652 05.
A można prosic o meila ??
dziekuje
Czy to sa busy czy linie rejsowe?

Ja bardzo sie sparzylam do linii rejsowych. Pilotka Radtura wiozla mi kiedys wyjatkowo kosztowna, ale mala przesylke i przy odbiorze w Rzymie zaspiewala sobie 4 krotnie wyzsza cene za odbior niz bylo to uzgodnione w Krakowie (wiec tym wyludzaczom dziekuje - jesli ta firma w ogole jeszcze istnieje)
W transserwisie kierowca wzial 30 euro za walizke i pomiomo tego ze mial i adres i nr telefonu odbiorcy nie byl skolonny wykonac jednego krotkiego telefonu z informacja ze tego dnia do Krakowa dotara 4,5 godz przed czasem. Kiedy moj brat dotarl na dworzec w Kr walizka juz dojezdzala do Rzeszowa.
Ja wiem ze sa ludzie ktorzy ciagle nadaja walizki a nie maja takich przygod, ale ja juz wole dmuchac na zimne.

Biorac 30 euro mozna chyba odzalowac 20 gr i zadzwonic do odbiorcow informujac ich o zmianach w rozkladzie jazdy. Moj brat owszem mial ich nr telefonu tylko nikt od 8 do 13 na niego nie odpowiadal.
Szukam wiec powaznego przewoznika a najlepiej busa z usluga door to door.
Bede wdzieczna za info.
Witam serena29. Ja mam kolegę, który busami wozi przesyłki na całą małopolskę z Rzymu. Zabiera spod polskiego kościoła w Rzymie i dowozi do domu pod wskazany adres. Ale jak się z nim dogadasz to napewno wpadnie do Ciebie do domu żeby ją odebrać od Ciebie. Napisz na maila [email] jeśli chciałabyś więcej informacji.
Dziekuje za odzew :)
@ wyslany.
Pozdrawiam.
Wydaje mi się, że już wszystko opisałem. Zobacz na skrzynkę
na skrzynke?..jak skrzynke..?..wodki?...jak dotad to tylko jeden tu uzywal tego okreslenia , mail jako skrzynka w jego pisowni brzmial niemalze jak worek kartofli
Dla mnie jak chcesz to możesz patrzeć nawet na skrzynke wina
witam.
Jestem z Krakowa i znam tan problem z paczkami które docierają w paru kawałkach lub wogóle zagineły...
w tym momencie od dwuch lat korzystam z jednej firmy przewozowej (busa) i jestem bardzo zadowolona, z Rzymu przywoza prosto do domu jednak w rzymie niestety by podać lub odebrać przesyłkę trzeba jechać pod polski kościół obok Largo Argentina jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontak na mail [email] to podam numer kontaktowy do pana w Krakowie który zajmuje się rozwozem paczek po krakowie.

Również z tego co się orjentuje jeżdża też do inny miast ale to mi sie wydaje że lepiej będzie stytać już ich.
Przepraszam podałam złego meila prawidłowy adres to [email]
Wlacze sie w dyskusje , bo w trakcie poszukiwan potrzebnego mi polaczenia Kedzierzyn - Mestre wynotowalam sobie kilka przydatnych adresow firm przewozowych , ktore oferuja tez przewoz paczek , bagazy itp. To raczej male firmy jezdzace busami , ale wlasnie tego szukalam , bo sa bardziej elastyczni i jak trzeba zbocza z trasy , zeby dowiezc door to door , a liniowi nie . Podaje , moze komus sie przyda :
www.busy-wlochy.pl
www.delfinprzewozy.pl
www.mikrobusy.bls.pl
www.kubus-bus.pl
www.przewoz.osob.pl
Dawajcie wpisywac namiary jak ktos zna jeszcze jakies male firmy kursujace z/do Wloch ! A moze ktos ma wyprobowanego busa , ktory przewiezie mi paczke Kedzierzyn Kozle - Treviso lub Mestre ? Bede zobowiazana za namiar .
witam jade busem do włoch na trasie warszawa graz venezia bologna firenze roma i latina wyjazd w niedziele moge zabrac po trasie paczki do włoch i powrotnie za opłata tel 66[tel]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano