Internet 24/24 musze miec tel fisso??

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie Kochani. Mam pytanie. Czy aby miec internet 24/24 tipo tiscali, infostrada itp. musze koniecznie zakladac linie telefoniczna? Tzn telefon domowy - fisso?? Bo na chiavette z timu, wind czy vodafon za drogo wychodzi i ma sie ograniczenia iles tam godzin na mc. Jesli chodzi o internet 24/24 co polecacie?? i jesli mozliwe bez telefonu domowego? ale watpie ze tak mozna..
Wstukaj w google'a adsl senza telefono fisso.
Jest np. cos takiego:
http://www.micso.net/adsl/nophone.htm?gclid=CNe42pDjtpsCFQoUzAodMDSnAw
laptop plus karta radiowa na chipsecie Atheros do tego dystrybucja linuxa o nazwie Backtrack lub ewentualnie troche gorszy soft dostepny na windowsa oraz pare sieci zabezpieczonych WEP aczkolwiek te niezabezpieczone tez sie jeszcze spotyka i mamy internet za darmo 24/24 :)
linn linn dziekuje, a moze ktos ma taki internet senza telefono fisso z was i mi poleci cos najkorzystaniejszego? Bo w googlach tego duzo, niewiem co wybrac..
Ja ma cos takiego :) Przyjechal facet, wszedl na dach, zamontowal antenke,potem poprowadzil kable na dol do kontaktu, mezyk zainstalowal jakas malutka skrzyneczke i w calym domu, bez kabli, bez telefonu etc mamy internet... :)

Jesli jeszcze Cie to interesuje moge podpytac co mamy etc :)
Zgadza się, można bez telefonu, załatwisz z operatorem. Nie polecam jednak Tiscali, bo po przysłaniu mi modemu w styczniu czekałam aż do czerwca i zrezygnowałam. Po 2 tygodniach miałam już Infostrada, polecam oni też mają ofertę bez telefonu.
ja mam adsl z infostrada . dzwonisz na 159 (darmowy z wind badz z telecom) tam ci udziela informacji ja tez nie mialam stalej linii telef. oni ci przypisza numer z telecom i zalatwia wszystko. nie placisz abonamentu telecom tylko infostrada . kosztuje 14,99 euro miesiecznie do wrzesnia, od wrzesnia 29,90 chyba nie pamietam . zadzwon i popytaj.
oh dziekuje jestescie kochani!!!!! :* :* Zadzwonie jutro na pewno:))))
Podpytalam mezyka i najpierw kazal sie dowiedziec jaki ADSL mozesz zalozyc, bo nie wszystko sie da, u nas moglismy tylko jeden :/ Zalezy od miejsca zamieszkania... Mezyk mowi ze najlepsze sa z telecom i fastweb. W koncu pracuje z kompami :) Technik-informatyk :)
Znam kogos, komu fastweb siada co pol godziny.
Odradzam fastweb ,natomiast polecam infostrade i tele2.
Ok juz dzis zamowilam:) Infostrada, zadzwonilam na 159 spisali moje dane itd, koszt podlaczenia 49,90 a pozniej bede placic 29,95 jakos tak co miesiac, a pierwsze dwa mc gratis:) tez slyszalam najwiecej pozytywnych opinii o infostrada, a fastweb nigdy bym nie chciala cholernie dorgi!! No i za okolo 15-20 dni bede miala necik 24/24:) ah a modem zapytal czy chce wypozyczac od nich za 3 e na mc czy sobie kupie, ja pow. ze sobie kupie. dziekuje wam za rady :*
pierwsze 2 miesiace nie sa gratis tylko kosztuja polowe z tej sumy co napisalas.
bo do wrzesnia jest promocja od wrzesnia placi sie cala sume.
http://www.adsl-offerta.com/
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Solo italiano