tani nocleg w Rzymie

Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna
pytanie do linn linn:
dlaczego odradzasz okolice Stazione Termini?
i czy Via Firenze także zaliczasz do rejonu odradzanego?
Jezli szukasz noclegu w rzymie chetnie pomoge!! wiecej informacji mailowo [email]
Moze byc Dom Polski? ://www.wloski.ang.pl/Nocleg_w_Rzymie_Prosze_serdecznie_o_pomoc_35726.html
Jestem nowa . Przebywam we Włoszech od niedawna.Czuję się samotna .Nie znam za dobrze języka.Przyjechałam tu bo mieszka tu i od 3 lat pracuje mój przyjaciel z którym jestem kilka lat.Mam 48 lat i całe życie pracowałam a teraz siedzę w domu i szaleję.Ileż mozna sprzątać?
Po 3 latach pobytu nie znasz jeszcze dobrze jezyka? To pierwsza sprawa, ktora moim zdaniem, powinnas sie zajac. Tym bardziej, ze nie pracujesz. Nie ma tlumaczenia. Jak poznasz jezyk, bedzie Ci latwiej o kontakty.
Moj przyjaciel mieszka tu 3 lata ja jestem od dwoch miesięcy
No to zabieraj sie do nauki. Na co czekasz? Mozna sie nauczyc nawet w domu. Bez znajomosci jezyka bedziesz zawsze wyobcowana. Oczywiscie pozostaja kontakty z Polakami, ale bywa roznie. Jesli mozesz znalezc prace, to zacznij pracowac. Opierania pobytu we Wloszech na znajomosciach tylko z Polakami, nie polecam. Zwykle jest tak, ze z braku kontaktow, akceptuje sie nawet znajomosci z ludzmi, z ktorymi w Polsce nigdy bys sie nie spotykala. Wczesniej czy pozniej pozostaje pustka i zawod.
..ludzie noclegu szukaja..odswiezam
polecam noclegi w Casa Simpatia: apartamenty są w centrum blisko Termini, transport z lotniska, informacje i rezerwacje w języku polskim... www.casasimpatia.com
halo gosik62 wiem co to znaczy dzien w dzien samemu siedziec w domu i tylko sprztac..... moze sie strasznie szybko znudzic najlepiej jak zaczniesz sie uczyc jezyka wtedy bedzie latwiej ja juz skladam zdania powoli nie za bardzo poprawnie gramatycznie ale sie ucze jest w rzymie ksiegrania z ksiazkami polskimi wiec kup sobie i zacznij sie uczyc albo lepiej poszukaj sobie jakies pracy ja zaczelam pracowac od niedawna i zmuszona jestem mowic mimo ze nie idzie mi za dobrze :) ale cos tam mowie i juz mam po co rano wstac ja mieszkam w okolicy rzymu jak bedziesz chiala wyskoczyc na kawe to daj znac wiem jak sie czujesz bo moj maz siedzi tu 20 lat od malego i tez na pocztaku mialam ciezko i wiem jak sie czujesz ale mi dalo duzo sil praca ktora sama do tego znalazlam:) 3maj sie i nie poddawaj sie
Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka