praca a zwolnienie

Temat przeniesiony do archwium.
zostawiłam swoją dotychczasową prace na biało dla ludzi któży potrzebowali do swojej mamy bo była chora na ajshajmera u nich też pracowałam tylko wcześniej na godziny zapewniali mnie że na pewno nawet jak mama umrze to ja będe miała u nich prace na zawsze jak dułgo będe we Włoszech więc się zgodziłam zarejestrowali mnie od lutego na sierpień pojechałam na urlop po powrocie jak wróciłam zadzwonili że oddali mame do instytutu i już nie jestem im potrzebna i zostałam bez jakich kolwiek warunków do życia pozbyłam się pracy co ja moge zrobić czy mam jakieś prawa jestem załamana pracowałam tu już 15 lat i zawsze miałam prace a dla nich zostawiłam wszystko
Porzuciłaś dotychczasową pracę aby opiekować się osobą chorą na Alzheimera? przecież to są jedne z najtrudniejszych przypadków.
Na pewno masz prawo do odprawy.
to że mam prawo do odprawy to wiem yylko czy oni mogą tak bez niczego mnie zwolnić i nie ma żadnych praw ochrony pracownika
Np. oddali babkę do instytutu ze względów zdrowotnych (postęp choroby) i to może być podstawą do oddalenia pracownika,również ze względu na jego dobro, bo podopieczna stała się agresywna i nikt w tym momencie nie będzie miał zastrzeżeń do rodziny.Na pewno przysługuje okres wypowiedzenia.Najlepiej będzie jak zwrócisz sie z tymi pytaniami do sindaco.
do sindacati , nie do sindaco .
dziękuje to wszystko wiem myślałam że tu dowiem się czegoś konkretnego tak po prostu
zostałam bez pracy z powodu tej sytuacji może ktoś ma jakieś godziny interesują mnie godziny w Rzymie bardzo prosze zostałam bez niczego
bardzo prosze jeżeli ktoś mógł by dać jakieś namiary na prace zostawie muj numr telefonu wystarczy dać mi skłłillo odzwonie to muj numer 3343334485
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Solo italiano