ZWROT PODATKU

Temat przeniesiony do archwium.
Witam forowiczów.Mam problem.W lipcu mieliśmy dostać zwrot podatku + bonus familiare i do dnia dzisiejszego nic nie dostaliśmy.A na pasku z tego miesiąca pisze że cała kwota została wypłacona i zabrana.Jak zwykle biuro męża nic nie wie kto zabrał tą kasę no i z jakiego powodu.Oprócz tego pomylili się z urlopem męża i w tym miesiącu starczyło tylko na zapłacenie czynszu nawet książek synowi do szkoły nie mam za co kupić.Doradzcie mi gdzie mamy za tym podatkiem pojechać.Najpierw myślę że do Cisslu nadaremno kasy nie wzieli przy rozliczaniu i powinni coś tam wiedzieć a jak tam nie to ja już nie wiem gdzie.Jak znacie odpowiedz albo przypuszczacie co się stało to dajcie znać jak najszybciej bardzo Was proszę.Pozdrawiam...
Wyplacona kiedy? Jesli w tym miesiacu, to musialy byc te pieniadze. Bez zwiazkow zawodowych chyba sie nie obejdzie.
Witam.Czy jest w państwie włoskim jakakolwiek ustawa mówiąca o nadpłacie podatku i jego terminie realizacji.Krótko mówiąc do dnia dzisiejszego czekam na zwrot podatku.Po interwencji w związkach zawodowych mam już dość bawienia się w kotka i myszkę.Co tam pojadę to biuro rachunkowe wypłaci symboliczną kwotę.Przy ich wypłacaniu potrwa to zapewne pare lat.A tu nowe rozliczenie się zbliża.Czekam na waszą pomoc bo chce wyjaśnić z biurem rachunkowym gdzie są moje soldi.Dziękuję i pozdrawiam..
Moze tu cos znajdziesz:
http://www.agenziaentrate.it/ilwwcm/connect/Nsi/Glossario/lettera_r.htm

« 

Życie, praca, nauka

»

Solo italiano