zmiana naziwska pasażera w Wizzair-pilne!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Czy nazwisko rezerwacji mozna zmienic w rezerwacjach w moim profilu na stronie Wizzair? Bo z tabeli opłat wynika ze tak, natomiast w regulaminie na innej podstronie piszą, że mozna zmienic je telfoniczne.

Rozumiem, ze skoro wylot jest za kilka dni to za zmiane musze zaplacic kartą?
A czy ktos z Was kiedys anulowal lot? Jak to się załatwia? Znalazlam na stronie Wizzair cos takiego:

6.5.1. Klient może zrezygnować z rezerwacji na czternaście (14) dni przed planową datą lotu. Klient będzie uprawniony do zwrotu Ceny Całkowitej po potrąceniu Opłaty za Rezygnację. W przypadku zrezygnowania z rezerwacji w ciągu czternastu (14) dni od planowanej daty lotu, Klient będzie uprawniony do zwrotu Ceny Całkowitej po potrąceniu Opłaty za inne usługi i Opłaty za niewykorzystane miejsce.
tez latam wizzair..nie wiem jak to jest dokladnie z anulowaniem ale kiedys cos czytalam,ze jesli chce sie zmienic nazwisko na bilecie to drogo wychodzi...liczac wychodzi,ze jesli bilet z pl do rzymu kosztuje 89zl to zmiana nazwiska bedzie duzo drozsza...a zwrot przy takiej cenie po odtraceniu podatkow to tez beda grosze
No wiem, ze zmiana nazwiska jest czesto drozsza niz nowy bilet. Niemniej jednak w regulaminie nie piszą nawet, jak dokonac anulacji rezerwacji.

W ogole widzę wiele niescislosci na stronach wizzairu. Np. przy informacji o placeniu przelewem piszą, że przelew ma byc wykonany w walucie panstwa, z ktorego jest wylot. Tylko ze potem, juz przy dokonywaniu rezerwacji i wyborze platnosci przelewem, jest opcja: Chcesz zaplacic w innej walucie? I jest okienko, w ktorym sume do zaplacenia np. w euro mozesz zamienic na zlotowki.
co do zmiany nazwiska

Opłata za zmianę
przez wizzair.com za lot za pasażera 135 PLN
Opłata za zmianę
przez telecentrum za lot za pasażera 203 PLN
opłata za zmianę nazwiska
przez wizzair.com za lot za pasażera 180 PLN
opłata za zmianę nazwiska
przez telecentrum za lot za pasażera 270 PLN

jesli chodzi o anulowanie

Opłata za anulowanie za lot za pasażera 270 PLN

wszystko jest na stronie...
co do placenia to ja zawsze place w pln
Ciacho, moje pytanie nie dotyczylo cen poszczegolnych zmian w rezerwacji ;).Wiem, ile kosztuje anulowanie rezerwacji. Nie piszą jednak, jak anulowac rezerwacje (jesli komus sie to oplaca). Pewnie trzeba dzwonic do ich telecentrum?
nie cierpię wizzair wrrrrr
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka