Praca Włochy

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Chciłbym się spytać czy ktoś z Was mieszkających i pracujących we Wloszech
móglby mi załatwić jakąkolwiek pracę.Znam dobrze język pracowałem jako:Aiuto Cucina,tuttofare,generico ,lavapiatti.Nie chcę stron internetowych włoskich z ofertami pracy bo znam je wszystkie .Nie jest tak łatwo przez nie znaleźć pracę.
Więc jak ktoś by miał coś to bardzo proszę.
Pozdrawiam
A jak tam z językiem kolego?
Dobrze
znajac Wlochow to od razu zapytaja ile masz lat..a ty nic pary nie puszczasz:D
wiem,że pytają o wszystko.Ja mam CV + List motywacyjny przygotowany w j.włoskim
Moje pytanie jest czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć jakąś pracę pewną.Nie szukając po ofertach pracy gdzie jest to walka z wiatrakami bo na jedno miejsce zgłasza się (100)chętnych.
no tak wloscy pracodawcy sa kaprysni..z moich obserwacji wyglada to tak..by ktos mogl ci zaoferowac prace u swego racodawcy to powinien cos wiedzic o tobie np imie wiek..bo reszte juz tu napisales..i by ten ktos moglstworzyc WRAZENIEze cie zna i jestes jego znajomym..Bo tylko to zadziala n a pracodowace wloskiego i kaprysnego..wowczas on poprosi bys sie fizycznie pojawial..by tylko .Bez obietnic ze cie przyjmie i jesli mu sie spodobasz..w sensie nie bedziesz wymagal zbyt duzo//jesli idzie o wysokosc wynagrodzenia/mam klkoro sasiadow co pracuja w gastronomi i nasluchalam sie mnostow opowiesci jacy to sa chytrzy szefowie wloscy,jak oszukuja klientow na porcjach, a coraz mniej ludzi stoluje sie po lokalach,osoba jako lavapiatti wykonuje w sumie prace za 2 osoby bo i jako aiuto ,ale dostaje tylko 1 pensje....Przykro mi/I jak juz sie taki wloski pracodawca namysli ile na tobie moze zaoszczedzic/niestety takie sa realia wloskie,Wlosi nie lubia placic duzych podatkow/to da ci znac po namysle ..wg mnie nie ma nic od razu i nie ma nic pewnego..Ja tez sie moge dowiedziec i dac ci znac ktoregos dnia..ale mam za malo danych o tobie ,chociaz bys podal.O takiej pracy jakiej szukasz to decyduje szef kuchni ale nad nim jest jeszcze wlasciciel lokalu..znam super szefa kucni..nie dosc kucharz miedzynarodowy/z 4 jezykami/ to i kulturysta! ma wlasna strone w sieci i oferuje mnostwo swietnych przepisow To moj osobisty poglad na sprawe szukania pracy w gastronomi wynikajacy z obserwacji i relacji innych osob :D
Ok.
Wiek po 40-ce z wyglądu po 30-ce a z temperamentu i sprawności fizycznej po 20-ce.Nie musi być w gastronomii- obojętnie gdzie nawet w fabryce na linii produkcyjnej na 3-zmiany.Podałem w gasronomii bo we Włoszech pracowałem tylko w tym sektorze.W Polsce pracowałem kiedyś w firmie Polsko-Wloskiej jako prawa ręka
Włocha i tak bym mógł pisać i pisać i pisać.Szukam pracy właśnie tam bo jest trochę więcej do zarobienia a ja mam syna alergika i niestety muszę zarobić jeszcze na jego leczenie z tego powodu szukam obojętnie jakiej pracy byle we Włoszech bo znam dobrze język oraz ich kulturę i ich samych.Więc jeżeli by mi ktoś pomógł to dzięki bardzo ale wiem ,że więcej jest niechętnych niż chętnych do takiej pomocy.Próbuję może ktoś o dobrym sercu się znajdzie?
Jeżeli ktoś chce osobiście do mnie napisać do podaje e-mail
[email]
Holandia Luksemburg http://www.sfora.biz/Te-kraje-czekaja-na-polskich-pracownikow-a14234
Zobacz, który kraj zbankrutuje bez emigrantów... http://www.sfora.biz/Przyjezdzajcie-Mamy-dla-was-prace-a15306
prędzej zarobisz w Szwajcarii niz we Włoszech.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie