uczyc polskiego w szkole jezykowej

Temat przeniesiony do archwium.
Mam propozycje uczyc polskiego 1,5 h tygowniowo lekcja indywidualna wloszke, ktora wyszla za polaka. W szkole jezykowej, ale nie podpisujac zadnego kontraktu.. I placa po miesiacu czyli za listopad w polowie grudnia. Za 7 e na godzine. Obawiam sie jednak, ze mi nie zaplaca.. Ja powiedzialam, ze na czarno wole byc placona co lekcje, jednak odpowiedziano mi, ze nasza szkola to szkola seria, i wszyscy sa placeni po miesiacu. Co o tym sadzicie?
...i wszyscy sa placeni po miesiacu... I wszyscy pracuja na czarno???
7 eu za godzine? /pelna czy lekcyjna?/..tyle to ma barmanka w podrzednym barze na Polnocy,ty jestes osoba swiatla i po studiach..zazadaj 10 eu ..smialo..w Warszawie 1 godz.prywatnej lekcji kosztuje od 30 do 45 zl../1 eu to 4 zl
10 € za godz. to miminum. Brać albo zostawić... wszak to szkoła seria
A ten maz Polak nie moze zony jezyka nauczyc??????nasze dziewczyny ucza sie jezyka dla wloskich facetow ,a ta wloska principessa to musi az przez szkole jezykowa?..mozliwe ,ze bedzie placic 10 eu ale szkole i mozliwe, ze szkola chce 3 eu urwac dla siebie ..i na dodatek nie zaplacic podatku, wiec oferuje ci lekcje na' czarno'
Cięzkie czasy to i każdy orze jak może
7 euro, to za malo. Ja chodze na angielski prywatnie i bierze 15. Dowiedz sie co za Wloszka i zaproponuj jej lekcje poza szkola; skoro nie sa uczciwi, ich strata.
mysle, ze szkola chce urwac znacznie wiecej, a mezowi zas moze nie zalezy, aby zona znala polski, moze w tajemnicy sie chce uczyc?
Rozumiem, ze masz pracowac we Wloszech?
7 euro na czarno to kpiny. Sprzataczka bierze 8 euro za godzine, podobnie sprzedawczyni w sklepie (z tym ze ona ma jeszcze platne ferie,, placa jej skladki itd.).
Sa w Rzymie szkoly jezykowe,ktore placa lektorom 20 euro netto za godzine (mowie o ang.).

Ja na Twoim miejscu zazadalabym standardowej ceny: 15 euro, a jesli beda sie burzyc, to powiedz, ze za mniej niz 12 euro pracowac nie bedziesz.

Jesli masz przygotowanie pedagogiczne do nauczania polskiego obcokrajowcow (a powinnas takie miec zeby dobrze kogos nauczyc), to tym bardziej powinnas ubiegac sie o wieksza pensje.
Nie wiem dziewczyny o jakim rejonie Wloch piszecie, ale w okolicach Mediolanu ceny sa zupelnie inne. Prywatna lekcja jezyka angielskiego to 20 euro minimum.
DAJ SPOKOJ POLSKI TO NIE ANGIELSKI ZRESZTA TYLKO JEDNA OSOBA CHCE SIE GO UCZYC CO SWIADCZY O JEGO POPULARNOSCI
To niech sobie szkola znajdzie frajera, ktory bedzie uczyl za 7 euro /godz. Wedlug mnie wcale nie jest tak latwo znalezc nauczyciela od j.polskiego.
Jestescie Kochani.. Co ja bym bez was zrobila!! macie racje.. Ja juz 1 lekcaje jej udzielilam, 1,5 godziny zegarowej , i wlasnie zrezygnowalam, bo na czarno !!!! Nie sadze tak jak wy, zeby wszystkie nauczycielki/ele byli tam na czarno! I chca zaplacic dopiero 20 grudnia!! na czarno jaka mam pewnosc, ze mi zaplaca? zadna! A 1,5 h za 10 e to starata czasu, drugie 1,5 h trace na dojazd i przyjazd do domu lacznie 1,5h. Pewnie ciezko im znalezc kogos za 7 e. DZIEKUJE JESZCZE RAZ!
To tym bardziej nie powinnas sie zgadzac na to, co proponuja.
wiem.. moj blad, ze sie zgodzilam, ale pozniej jak sie na spokojnie przemysli, to nie dosc ze na czarno to jeszcze za marne 7 e. A ja sie upomnialam o kontrkt, a ona mowi, ze nie martw sie zaplacimy , ze jestesmy scuola seria! a teraz mi robi problemy ze 20 grudnia zaplaca za ta jedna lekcje. Takim to guardia di finanza przydaloby sie wyslac, zeby skontrolowali ile tam nauczycieli na czarno!!
widzisz? trzeba bylo wziac namiar na kobiete i zaproponowac jej prywatnie.
Alisee dobrze, ze zapytalas i dobrze, ze sprobowalas. Dzieki temu na chlodno moglas wszystko przeanalizowac i podjac decyzje. Sluszna decyzje!
Podsumowywujac mamy niezly przyklad o wyzszosci seria polskiej szkoly jezykowej ' nad seria wloska szkola jezykowa! xD ktora z nich jest bardziej seria to widac..i ktory kraj jest bardziej serio tez widac..mozliwe ,ze roznica jest bardziej 'seria' tylko w kolorze i zapachu pieniedzy jakimi placa w danych seria szkolach jezykowych..nic poza tym:D
aliseee..zerknij tu,masz podane ceny z 2006 roku :"visto che all'istituto di Cultura Polacca ne chiedono 300 per 30 lezioni da un'ora e mezza, quindi 300 € / 45 h = 7 €/h circa, credo che 10-15 €/h circa, quindi 40-60 €/mese, siano una cosa umana visto che sono più che disposto a spostarmi Io stesso)." http://www.wloski.ang.pl/Aiuto_per_imparare_la_lingua_Polacca_16376.html
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia