co robić po socjologii?

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie!

Czy ktoś mógłby mi może podrzucić jakiś pomysł odnośnie, co mogę zrobić, aby polepszyć swoje wykształcenie, które będzie liczyło się we Włoszech? Otóż mam magistra z socjologii, ale studiowałam w Polsce. Żeby mój tytuł był uznany we Włoszech, muszę zdać kilka egzaminów i napisać raz jeszcze pracę mgr. na uniwersytecie włoskim. Czy może są inne rozwiązania? Czy istnieje możliwość np. zrobienia studiów podyplomowych posiadając tylko polski dyplom? A może są jakieś kursy zawodowe? Zależy mi na tym, bo siedzę w tych Włoszech i nie mam pomysłu na przyszłość;)
Poszukaj pracy zwiazanej z przeprowadzaniem badan i analiz rynku,zmian zachodzacych w spoleczenstwie,mozesz pracowac w duzym miescie w jakiejs duzej firmie/przydalyby sie wloskie plecy by dostac taka prace/ badajac rynki,jakis urzad statystyczny,moj brat skonczyl studia 3lata temu,potem odpowiednio profilowane studia podyplomowe w Portsmouth,pracuje w ognisku dla dzieci trudnych,jak wiadomo praca ta jest zwiazana z pomoca spoleczna.Skontaktuj się z działami marketingu w firmach, które planują badania. zainteresuj sie gdzie sa firm badawcze prowadzace badania rynku w duzych miastach/pytaj wdzialach marketingu..moze na piekne oczy cos trafisz!:D poderwij sobie narzeczonego wtakiej firmir ..podczas przerwy obiadowej zaczaj sie w barze obok firmy w bluzeczce z odpowiednio duzymlekko oplanym dekoltem :D/niestety ale tak to wyglad w Itali... do CV dodawaj zawsze podretuszowane zdjecie PORTRETOWE,zawsze sie ladniej na takim wyglada,nie dawaj zwyklego zdjecia z automatu.Watpie bys w malym miescie trafila cos takiego..taka firme..zapewne liczysz tez na dobre zarobki,certo!Po socjologi szukaj tez pracy w reklamie,marketingu,public relations /PR /oraz w branży HR /risorse umane specjalista od rynku pracy i zarządzania zasobami ludzkimi/radzilabym ci to ostatnie ,placą gore forsy.Jest sporo kursow dla osob poszukujacych pracy wlasnie w HR zerknij np :D tu na zachete :http://it.answers.yahoo.com/question/index?qid=2[tel]AA7kBtm http://it.answers.yahoo.com/question/index?qid=2[tel]AASbMig
Dzieki za podpowiedzi. Na niektore pomysly bym sama na pewno nie wpadla:). Blondynka juz jestem, teraz tylko musze znalec knajpe, gdzie stoluja sie szefowie HR oraz wyszukac odpowiednia bluzke:). A tak na powaznie, to zastanawiam sie, czy jeszcze nie powinnam skonczyc czegos tutaj we Wloszech, zeby moje CV nie przegrywalo z CV Wlochow/Wloszek...
PS. Niestety pod podanym powyzej linkiem, nic nie ma:(.
socjologia w Trento?:D

»

Pomoc językowa - tłumaczenia