SZUKAMY CIEPLEJ I KOCHAJACEJ DZIECI AU PAIR

Temat przeniesiony do archwium.
Mama Francuzka, tata Wloch i dwoch chlopcow: 17 miesiecy oraz 3 latka
Zajmujesz sie mlodszym, starszy chodzi do szkoly, odbiera go babysitter i zostaje z nimi potem 2 godziny a Ty masz juz wolne
Mieszkaja w Niemczech przy granicy Luksemburga, okolica jest piekna
Najmlodszy mowi jeszcze uniwersalnym dzieciecym jezykiem, do starszego mozesz mowic po niemiecku, jesli nie znasz francuskiego
Z rodzicami jak wolisz: po wlosku, francusku czy angielsku
Napisze rzeczy, ktore wydaja mi sie oczywiste, ale czesto o nie sa pytania, wiec:
Masz do dyspozycji wlasny pokoj i lazienke
Przychodzi pani sprzatajaca, wiec tym sie nie zajmujesz
Gotowanie tez Cie nie dotyczy, tata przygotowuje pyszne wloskie potrawy
Pranie, prasowanie rzeczy dla dzieci czy robiebie zakupow to tez nie Twoje zajecia
Mozesz korzystac z komputera, internetu, nie ma problemu z dostepem do samochodu, jesli masz prawo jazdy (nie jest wymagane, ale jesli masz to dobrze)
Weekendy sa calkowicie wolne, wieczory tez
Rodzina podrozuje do swoich rodzicow we Wloszech i Francji, kiedy jada w weekendy do Belgii, Luxemburgu czy do Niemiec tez Cie zabieraja, jesli masz ochote
Sa bardzo otwarci, mili, towarzyscy, pomocni, rozumieja, ze na poczatku mozesz nie przelamac jeszcze bariery jezykowej, na pewno Ci to ulatwia

Najwazniejsze, zebys byla godna zaufania - i tak jak w temacie zaznaczylam - ciepla i kochajaca dzieci
W chlopcach sie zakochasz od pierwszego wejrzenia, sa tak uroczy!

Zaczac mozesz od poczatku lutego lub mozesz przyjechac wczesniej

Jesli jestes zainteresowana to zachecam :)
Prosze tylko nie pisac wiadomosci "jestem zainteresowana - to moj nr telefonu - "
tylko cos o sobie, dziecmi w jakim wieku sie zajmowalas i co uznasz, za wazne do napisania

Moj mail: [email]

Pozdrawiam serdecznie
Mamma mia! A cóż to za sielanka?! Rzucam moją robotę i jadę! ;->
A ja rzucam robotę i męża i jadę ;)Nawet 5 minut się nie zastanawiam ;)
chyba sie zdecyduje i ja..a ten pan Wloch to przystojny..moge z pieskiem przyjechac?
Rozmarzyłam się, urocze maluchy, wolne wieczory, weekendy w Luksemburgu, Francji i Włoszech, zakwaterowanie, do dyspozycji samochód, sprzątaczka i przystojny (mam nadzieję!) Włoch gotujący pyszne obiadki...:) To ja zaraz wyrejestruję swoją działalność, sprzedaję auto, biorę kota i jadę do tego raju na ziemi, bo jeszcze mnie któraś z was ubiegnie D.

A tak na marginesie to w opisie tej sielanki pominięto kwestię wynagrodzenia...Ile można zarobić "na waciki"?
KOTA?..zaraz, zaraz..ja bylam pierwsza z psem!!tak nie mozna, kolejka jest!
Jeśli liczy się kolejność zgłoszeń, to rzeczywiście muszę z moim kotkiem grzecznie ustawić się na koncu kolejki z nadzieją, że ktoś z przodu wypadnie :D. Ale może zamiast tego ten Włoch przeprowadzi casting....:D
Halo, ja pierwsza byłam!!!!! Poza tym mam do tego Luksemburga najbliżej!!!
dobrze,ale ja bylam pierwsza z PSEM/malym pieskiem bardzo grzecznym,lubi dzieci/..prosze mnie umiescic na liscie jako pierwsza z psem..na koty jest lista oddzielna :D
casting?..to byloby bardzo wychowawcze ..dla dzieci, taki ojciec podjałby bardzo wazna decyzje ..dzieci by mogly poobcowac ze zwierzeciem troche..raz pieskem ,raz z kotkiem..raz z szynszyla..haloooo jest ktos z szynszyla ????
hehe ale sie usmialam, poprawiliscie mi humor:) niebywale!
nie ma co sie śmiac!..masz szynszyla?..nie masz?.. to wal do zoologicznego, kupuj i ustawiaj sie w kolejke :D
No to co z tą pracą???? Od kiedy mogę zacząć? Gadałam z meżem..mogę jechać pod warunkiem, ze go zabiorę ze sobą....Ogrodnika ta włosko- francuska rodzina mieszkająca w niemczech, prawie w Luksemburgu nie potrzebuje?

Swoją drogą...ja nie rozumiem ludzi... Kogo bawi takie spamowanie???
hehe Sette di Nove mam szynszyla sztucznego na wpol zywego znaczy czapkeee ala szynszylowa taka wielka:) a ze w tym roku straszna zima nawiedzila Niemcy to ja zabieram pod pache i ustawiam sie w kolejce, za kim jestem?:)
chwileczke!.. ogrodnik?..nie ma czegos takiego! to sie poprawnie nazywa: stylista i projektant ogrodow.jakby ci panstwo zatrudnili prywatnego styliste i projektanta ogrodow/tworzy przepiekne oczka wodne/to prestiz wsrod sasiadow by im sie podniosl!:D
jezus maria !co ja dobrego narobilam..wygra ta co przytarga z soba styliste..Jak nic wygra!..co ja tam biedna moge?!.. z malym jamnikiem co to podaje pilke jak zawodowy pilkarz,przepieknie broni strzelane gole/w porzednim wcieleniu byl bramkarzem..ja wierze w reinkarnacje/ moj sliczot lapki wyciera o dywan przed wejsciem do windy..przepieknie spiewa arie operowe wszystkich wloskich mistrzow..i to wszystko na nic..na nic..!..po co sie wyrywalam z tym stylista projektantem???..ach, ach co za bigos! rozplakałam sie chlip chlip..chlip..
Sorki ale od kiedy to 3-letnie dzieci chodzą do szkoły?
Muszę przyznać, że zadziwia mnie wasza umiejętność rozmowy z ogłoszeniami.
Zauważam to już nie pierwszy raz, ostatnio była to reklama wyszukiwarki lotów samolotowych.
Ja też chcę spróbować, co to za doznanie: położyłem właśnie przed sobą paczkę papierosów i dyskutuję z nią o planowanym zakazie palenia w miejscach publicznych.
Ciekawe, czy moje L&M-y mają wyrobione zdanie na ten temat?:)
e tam co będziesz z nią o zakazie palenia dyskutował...zapytaj się lepiej tej paczki czemu ona do ciebie codziennie krzyczy napisem "palenie zabija"...
Tak tu sie to nazywa l'ecole czyli szkola nie przedszkole, dlatego tak napisalam. Wynagrodzenie to 70-75 Euro tygodniowo.
PS Osobiscie najbardziej podoba mi sie szynszyla.
cos musi nas zabic to moga to byc papierosy
Quasi to nie ty mazs L&M w grasci czy one sa u ciebie w kieszeni..raczej jest odwrotnie..I one o tym wiedza:D.. ale postrasz ty postrasz swoje wstretne papierosiska,ze juz niedlugo,jeszcze pare latek i bedzie szczepionka antynikotynowa..ktora spowoduje ,ze palenie sie stanie tylko mechanicznym wciaganiem smierdzacego dymu tytoniowego i nie bedzie w nim nic POCIAGAJACEGO :D
Mogłem wtedy napisać, że zamiast do papierosów, mówię do długopisu, kubka, czy pilota, ech.;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia