co wybrać?

Temat przeniesiony do archwium.
Co byście wybrali drodzy forumowicze...? mieszkam z moim chłopakiem od dwóch lat w Turynie...dostał propozycję lepszej pracy w Mediolanie...jest bardzo szczęśliwy, tylko pozostaje kwestia....zameszkania, wynajmu nowego domu i takich tam....mamy mały problem bo nie wiemy czy zostać tu w Turynie czy spróbować czegoś nowego w nowym mieście? co byście zrobili naszym moim miejscu?
Wszystko zależy od tego jak bardzo pragniesz zmian. Jeżeli masz dobrą prace i jesteś szczęśliwa tu i teraz, to na twoim miejscu porozmawiałabym ze swoim mężczyzna iż jest malutki problem. Następnie, twój partner chyba nie bierze Cie pod uwagę w swoich planach skoro już zdecydował i widocznie nie masz wyjścia. Ale pamiętaj że decyzja zawsze należny tylko do Ciebie. Ważne żebyś czuła się dobrze. Czy ktoś ma inne pomysły??
P.S Ja za 1-2 miesiące będę mieszkała w okolicach Turynu. Tam jest cudnie.
Mój chłopak nie podjął jeszcze ostatecznej decyzji, ani nie ani tak, tak samo ja....poprostu dostał taką propozycję i....jakoś tak dotarło do mnie jak mogłoby wyglądać nasze życie gdzieś indziej....w innym mieście, szkoda mi rzucać wszystkiego i jechać gdzieś do innego miasta.....a z drugiej strony to coś nowego...nie mam nic przeciwko zmianom...on też...i tak sobie od tygodnia myslimy myslimy...
ciao,
A moze na poczatu idzcie na kompromis....i zamieszkajcie
w Vercelli lub Novarze?
i kazde z Was bedzie mialo podobna odleglosc do pracy..
on do Milano a tu do Torino..
to nie jest jakies wielkie poswiecenie,
godzinka pociagiem czy autem, na sam poczatek, a pozniej zobaczycie co dalej a w miedzy czasie mozesz szukac pracy w mediolanie a tam o prace o latwiej niz w turynie..

pozdrawiam

Marta
też całkiem dobry pomysł dziękuję...

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia