Vodafone - kupienie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, wiem, że podobne tematy były już poruszane na tym forum... ale chciałbym kupić kartę startową Vodafone i mam do Was takie pytanie.. wiem, że kartę można kupić w tabakach ale czy można też je kupić na stacjach benzynowych? I czy będą robili problemy jak nie mam ukończonych 18 lat ?
Pozdrawiam
paszport masz? to im dasz na stej stacji benzynowej i zobaczysz reakcje,bo codice fiscale nie masz zapewne?a bez tego to nie wiem czy w obecnym rygorze jaki Wlochy zaprowadzja wzgledem obcokrajowcow ,ktos ci sprzeda tylko na paszport karte startowa..tam prepeidy sa rejestrowane obowiazkowo..nie tak jak u nas
Czy teraz we Włoszech można jeszcze dostać kartę prepaid z Vodafone w ofercie ( z taryfą )"Vodafone One Nation New"? Wiem ze to jest świetna oferta dla tych, którzy kontaktują się z krajami z poza Włochy.
Paszport mam, codice fiscale nie... Bardzo zależało by mi na kupieniu tej karty... Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź ;)
tak mozna dostac pisalam o tym na forum skorzystaj z naszej fioletowej wyszukiwarkito ten prtostokat na prawo/wpisz slowo Vodafone i czytaj...w tej taryfie masz 1 min za 10 cent do kraju/lacznie 500min/na miesiac/ i na terenie Wloch do wszystkich..jesli wydzwonisz te 500min to chyba beda liczyc po 50 centow za 1min..jak winnych taryfach
Sette di Nove bardzo dziękuję. Z Ciebie na prawdę jest niezła skarbnica wiedzy na temat Włoch. ;-D Pozdrawiam
ja mam obecnie wczesniejsza taryfe Vodafone One Nation..bez slowka NEW i place po 15 cent z a 1 min..myslam czy by nie przejsc do One Nation New ale odkrylam roznice..w mojej taryfie mam 1000../slownie tysiac min/ do Polski na dzwonienie po 15 cent..po wydzwonieniu 1 tys min podnosza mi automatycznie stawke na 50 centow..wiec jest roznica tu masz 1 tys min po 15 cent a w NEW masz 500 min po 10 cent..pozostalam wiec przy taryfie One Nation /bez slowka NEW :D/..tym sie rozni taryfa One Nation od One Nation New .ktora jest po 10 cent zamin
Tu podaje stronkę z tą ofertą http://www.telefonino.net/Vodafone/Notizie/n22867/Vodafone-One-Nation-10-nuovo-piano-ricaricabile.html spokojnie można sobie stronę przetłumaczyć. Sette di Nove a nie wiesz czy można jeszcze skożystać z tej starej oferty którą ty posiadasz??
tez nie wiem..wczesniej byla inna One Nation pomiedzy moja a ta New byla oferta po 12 cent..i juz znikla rok temu..ja ma ta od 3 lat po 15 cent
Czytałem, że na codice fiscale trzeba składać wnioski itp.. A co z takim code fiscale wygenerowanym np. przez tą stronę:
http://www.comuni.it/servizi/codfisc/

?
Czy jakbym podał ten codice fiscale sprzedawcy to uznałby to czy nie ?
Codice fiscale dostaje się od reki, trzeba tylko pofatygować się do Agenzia delle Entrate z dokumentem tożsamości. CF wygenerowany przez strony internetowej nie ma żadnej wartości, strony te służą jedynie jako narzędzia "pomocnicze".
Z chęcią bym się pofatygował, tylko problem w tym, że ja tam będę na wycieczce szkolnej... Ale z chęcią bym zobaczył minę nauczycielki jakbym powiedział, że idę do Agenzia delle Entrate ;)
Bezcenna.;)
no to cala wycieczka wyrobi sobie codice fiscale:D..super!..jeden z lepszych punktow programowych tej wycieczki..moze lepiej zbajerujcie pania ze do toalety sie wam chce i wszyscy wskakujecie w kolejeczke do okienka..a pani powiedzcie ze przed wejsciem dowloskiej toalety trzeba krotki kwestionarusz wypelnic...hehe z wpisaniem numeru paszportu i data urodzenia hehehe..ale zrobi oczy!!!!
No na pewno by zrobiła fajną minę ;D ...a wiecie jeszcze czy karty pre-praid do internetu też można kupić na stacjach ;) ?
teraz mam tryfe Vodafona Nation po 10 centow do Polski i po 10 centow na terenie Wloch w sieci
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia