My w Veneto

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktos moze pomoc , jak i gdzie mozna by sie dowiedziec ilu nas Polakow jest w regionie Veneto ?
tak na logike,myslac samodzielnie pałą..to w stowrzyszeniu Polakow albo na Questurze..moze ci podadza.. :D ale tylko co maja rezydencje..bo cichociemnych pewnie nie maja w statystyce..informacji mozesz szukac na wlasna reke /bo my tu na forum nie wiemy takich rzeczy a pytanie zadales na forum /u ksiedza w kosciele gdzie sa odprawiane polskie msze/penwie raz wmiesiacu..w ktoras tam niedziele/..i wowczas zlapiesz kontakt ze stowarzyszeniem Polakow
super odpowiedz, na taka inteligentna wlasnie czekalem, wielkie dzieki, a tak faktycznie to kazdy taki jak ty wie doskonale, ze takich informacji na kwesturze nikt nikomu nie udzieli zas u ksiedza to mozesz sie dowiedziec ile dusz ma w ksiegach wieczystych, nastepnym razem jesli nie jestes w stanie dac konkretnej odpowiedzi, to na waszym forum, ktore nie jest twoim prywatnym lecz publicznym po prostu nie zabieraj zbednego, nikomu nieuzytecznego glosu ok ?
Szukajac w google'u: w statystykach Caritasu, regionalnych, ewentualnie pytajac w konsulacie.
..ewentualanie w CBS lub ABW..zapwewne maja dane wszystkich emigrantow..gdyz wyjezdzajac z kraju na dluzej niz 3 mies. jestesmy zobowiazani wymeldowac sie ze stalego miejsca pobytu w kraju ..jakie pytanie taka odpowiedz..nie zalapales sensu..twoja sprawa Nawiasem mowiac zauwazylam ze dosc czesto byly podawane liczbowe dane z roznych regionow Itali w 2 tygodniku Nasz Swiat ..zawsze w kontekscie rozmowy zprzedwoniczacym Stowarzyszenia/Zwiazku Polakow..po to ci polecilam kosciol bys sie skontaktowal z przewodniczacym i wizyte na mszy polskiej... ale nie zalapales a i na zartach sie nie znasz..Questura dziennnikarzowi z Polski by udostepnila te dane bez problemu..tego tez nie zalapales
zenek1410 nie ty pierwszy zauwazyłeś że nigdy nie była we Włoszech:-)
a to teraz Inf ma nowy nick JEDNODNIOWY: 'want..yś' angielskiego 'chce' chyba..za to ty masz tyle wspolnego w Wlochami zes sobie w swym wydumanym lewym zyciorysie na rzecz fioletu ze 3 lata temu o swej falszywej adopcji przybrana babcie Wloszke umiescil..a na forum hiszpanskim hiszpanska babcie..hehehe..z toba to jest wieczny ubaw
Muore la pecora, muore l'agnello, muoiono il bue e l'asinello, muore la gente piena di guai... ma i rompicoglioni non muoiono MAI. :D
szkola polksa w Veneto!....zapisy do Szkoły Polonijnej na rok szkolny 2010/11, na poziomie szkoły podstawowej, dla wszystkich dzieci pochodzenia polskiego zamieszkałych w Regionie Veneto. Bliższe informacje na ten temat znajdują się na www.polskaludoteka.blogspot.com lub pod numerem telefonu 3285876993. Na zapisy czekamy do dnia 13 czerwca 2010r. Spotkanie organizacyjne dla Rodziców z Dziećmi odbędzie się 26 czerwca, o godzinie 16.00 Uwaga!!! Oferta pracy dla nauczycieli Polakow : poszukuje nauczycieli z kwalifikacjami w zakresie nauczania początkowego zintegrowanego oraz polonistów, zamieszkałych na terenie Regionu Veneto. CV z dokładnymi danymi szkół, w których zdobyto doświadczenie, należy przesyłać na [email] This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it z dopiskiem „nauczyciel”. Szczegoly: http://www.naszswiat.net/wiadomoci/34-nasze-sprawy/390-polska-szkoa-podstawowa-w-veneto-.html
.....jest nas w Veneto ponad 4 tysiace wg spisu z 2006; a wszystkim dzieki za pomoc, zwlaszcza sette di otto
a dlaczego to cie interesuje,chcesz pobierac jakis dochod z tych polakow czy jak
raczej BYLO nas 4 tys w..2006 r. ile nas JEST to dalej muszisz kopac zenek grunwald..ja jestem ciut wyzej niz samo Veneto :D..ale czesto przejezdzam przez Verone :D
no prosze! Polak gondolierem http://www.onet.tv/polak-wsrod-weneckich-gondolierow,6771235,5,klip.html
to dla mnie bardzo wazne a ciebie tez kiedys zainteresuje, sama zobaczysz.
Ocho Luci..az strach sie bać!:D
pewnie nas licza..jak zydow przed okupacja we wiadomym celu? :D
...Sette , a tak naprawde to w jakiej miejscowosci mieszkasz ? jesli to oczywiscie nie jest tajemnica ?
w duzej, 120 tys mieszkancow... z wielkim katolickim biskupem na czele :D
...Sette , tak myslalem, ze to jednak tajemnica, przeciez nawet gdybys podala nazwe miasta, to przeciez nikt nie pojechalby w poszukiwaniach, rozumiesz ? po prostu ot tak z ciekawosci zapytalem; ja np mieszkam w Trieste.
kicius..a w szkole uczyles sie histori dobrze?..rozwiaz sam ta' tajemnice'....slowo podpowiedz juz dostales wczoraj..cieplo cieplo..kojarz biskup..nawet ten twoj Triest to cieplo.. cieplo..historia..szkola katolicyzm..wazny biskup..Maly Watykan...duzo, duzo biskupow, cale mnostwo ..cale lata..mnostwo lat..biskupi..Juz wiesz?:D
.........uczylem sie historii na tyle na ile mogla mi pozwolic szkola o profilu typowo technicznym, wiec nie bede zadawal Ci pytan typu: K10 jaka to stal ? jaki jest jej sklad ? i gdzie glownie znajduje zastosowanie ? wiec , jeszcze raz Ci powtorze, ze nawet gdybym znal nazwe miasta i chcial Cie odnalezc, to przeciez sama zdajesz sobie sprawe, ze gdybym poszedl nawet do anagrafe i zapytal gdzie mieszka Sette di Nowe, gdzie Sette to chyba Twoje imie zas Nove to ma sie rozumiec nazwisko, wyobrazasz sobie na jakie bym sie wystawil posmiewisko ???
pal diabali te historie w szkole..ale katolikiem chyba jestes.. reforma kosciola,dokładne ustalenie zasad wiary ...wiesz moze kiedys w Milonerach zagrasz:D.. a co do nicka do Star Treka ogladales?:D
o stali narzedziowej K10 WC 94%, Co 6 % sobie juz poczytalam http://www.narzedziownie.pl/?t=s&s=1&i=216 'pi razy oko' cos juz wiem :D..ale mi sie ' w zyciu nie przyda':D
kicia...gdybys byla np malarka to faktycznie do niczego, ale na stanowisku inzyniera np energetyki cieplnej TAK; Star Treka nie ogladalem gdyz to nie ten styl, wiec ciuciubabka nie poddaje sie....ja nie pracuje w sluzbach specjalnych a Ty nie jestes agentka wywiadu izraelskiego wiec poddaj sie i powiedz wreszcie ta nazwe miasta, chyba ,ze mialabys stracic bezpowrotnie w tym momencie cos Tobie bardzo drogiego , ale przeciez wiesz, ze tak sie nie stanie..... :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Solo italiano