pilne

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo prosze o wszelkie informacje w sprawie rozwodu z obywatelem wloch...jestem mezatka od 5 lat mam synka 2 letniego chce rozwodu a nie wiem jak sie do tego zabrac jak na dzien dzisiejszy skladam prosbe o obywatelstwo wloskie nie pracuje bo zajmuje sie synkiem eh mam poprostu dosc takiego zycia po za tym chcem zostac we wloszech nie mam po co wracac do polski ;( bardzo prosze o informacje i z gory dziekuje...
wpisz w nasza fioletowa wyszukiwarke slowo:rozwod/separacja..Wyszukiwarka to ten prostokat na prawo..najpiewr zalatw sobie obywatelstwo a potem znajdz adwokata i u niego jako tego wszechwiedzacego o rozwodaxh szukaj porad
Dziekuje....wlasnie sie dowiedzialam ze na obywatelstwo poczekam az dwa lata bosche jak ja to wytrzymam...
http://ec.europa.eu/civiljustice/divorce/divorce_ita_pl.htm.. ale mozesz zaczynac..i tak w Itali zawsze od seperacji sie zaczyna ,ktora trwa 3 lata..rozwod nastepuje po tym okresie
Dziekuje ci z calego serca...
Niechce mi otworzyc tego linka mozesz mi powiedziec co to a ja sprobuje znalesc na tej stronie dziekuje...
to wpisz wgoogle to co ja: rozwod Wlochy i pierwszy link co ci wyskoczy wpolskich googlach to to..bedzie napis Europejska Siec Sadownicza ... skopiuj linka http://ec.europa.eu/civiljustice/divorce/divorce_ita_pl.htm i przeklej go sama..przeklej go!
fragment: 5. Jakie są warunki orzeczenia separacji sądowej?

Separacja sądowa zakłada stwierdzenie faktów powodujących, że dalsze pożycie małżeńskie byłoby niemożliwe do zniesienia lub miało poważny i szkodliwy wpływ na wychowanie dzieci. Wniosek może złożyć także małżonek odpowiedzialny za zaistniałą sytuację.

Po złożeniu wniosku przez stronę, jeżeli wymagają tego okolicznosci, sąd orzeka, kto jest odpowiedzialny za separację (w ten sposób ustawa o reformie z 1975 r. zastąpiła poprzednie zasady okreslania winy, zarzucając regułę „kary” opartej na winie i wprowadzając regułę „naprawy” w sytuacji, w której wspólne mieszkanie jest niemożliwe do zniesienia lub byłoby szkodliwe dla małoletnich dzieci).

Odpowiedzialnosć (wniosek w tej sprawie można złożyć dopiero po orzeczeniu o separacji) jest istotna dla okreslenia zobowiązań alimentacyjnych oraz kwestii związanych z dziedziczeniem. Niezbędny jest udział prokuratora.

Separacja za obopólnym porozumieniem oparta jest na porozumieniu między małżonkami, jednak staje się skuteczna dopiero po zatwierdzeniu przez sąd, który jest odpowiedzialny za sprawdzenie, czy porozumienie osiągnięte przez małżonków jest zgodne z ogólnym interesem rodziny. W szczególnosci jeżeli uzgodnienia dotyczące opieki nad dziećmi i ich utrzymania są sprzeczne z interesem dzieci, sąd wzywa strony i okresla niezbędne zmiany. Jeżeli rozwiązanie jest nieodpowiednie, sąd może odmówić zatwierdzenia. W orzecznictwie przyjęło się, że udział prokuratora nie jest konieczny, jeżeli w sprawę nie są zaangażowane osoby małoletnie.
muszisz otworzyc ten link i sama czytac..jest tego sporo :D
Mam! dzieki ;D
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia