czy da się zarobić na Włochach?

Temat przeniesiony do archwium.
j.w...ktoś podejmie temat?
-120 dniowe terminy płatności, z możliwością wydłużenia ?
- przyjęcie spirali kredytowej jako oczywistość?
-wprawa w lekkim imperialiźmie?
- odwaga (nie mylić z siłą fizyczną)?
- bariera językowa?
...
Przywoz z Polski czajniki elektryczne... pojda tutaj jak woda. Tylko dopilnuj zeby byly w klasie A albo A+ (no chyba ze znajdziesz A++) ;)
...china china ....
Gdzie pójdą, na targach?
quasi: tam juz sa;P
hehehe...moze handel obwozny?(moze czajnik z paki )
ja tam mysle ze dydaktyka by sie sprzedala ....co Wy na to?
hehehe...moze handel obwozny?
ja tam mysle ze dydaktyka by sie sprzedala ....co Wy na to?
... sprecyzuje szkolnictwo...
...dziewczyny na forum , pomóżcie rozwinąć wątek ....
Ha! Mam sposob na zarabianie na wlochach. Organizowanie im w sposob prywatny wycieczek. Od zapewnienia bazy noclegowej z wyzywieniem, po obsluge turystyczna - nietuzinkowa zreszta. Wielu Wlochow chcialo by np. zwiedzic Krakow czy Warszawe, ale albo nie stac ich na wycieczki za 1500 euro, albo sie boja (nieznajomosc jezyka, najczesciej zadnego innego niz wloski) itp itd. A my jako Polacy mamy przeciez swoje dojscia - nocleg za 25z od lebka w "agroturystyce" pod Krakowem, dojazd wlasnym samochodem (oj, moze na poczatek na mala skale, 3-4 osobowe wycieczki, potem jesli bedzie to dzialac to mozna zakupic jakies wieksze auto). No i wszystko na zasadach: co laska:D A jak dadza za malo, to po prostu nie odwozic ich na lotnisko, niech sobie radza sami :D Albo minimalny narzut, ot 200 euro i pokrycie wszystkich kosztow zwiazanych z twoja praca (paliwo, bilety komunikacyjne itp).
...niezly :):):) chociaz jest sie uzaleznionym od widzimisie makaronka , jednak pomysl nie jest nowy ,because : oraganizujac polowania :
- zamozna klientela
- urtwalone zainteresowania ( polowanie ) nie trzeba badac rynku (wiesz czego chca)omija sie problem wystawienia produktu zanim poznasz efektywna podaz
- mozesz dolaczyc do tego wycieczki (mignotte :P) dobra zabawe
- nie musisz miec lokalu

kolejny pomysl:
- ustronowinie wiekszosci firm z pagine gialle:P:P:P , tanimi stronami , z aliasami it, albo com , strona =darmowy kreator, alias 19 zł , administrowanie str + co 12 miesiecy placa kwowte wyjsciowa , o owa to tylko 50 euro;p;p;p ida jak buleczki
Co do czajnikow elektrycznych, to szczerze watpie! Tutaj nie uzywa sie czajnikow, a kawe robi sie w specjalnych innych czajniczkach, herbaty Wlosi raczej nie pija. Watpie, zeby poszly. Ja przywiozlam z Polski do domu we Wloszech i moi wspollokatorzy powiedzieli, ze pierwszy raz widza cos takiego na oczy... nawet nie uzywaja, wiec to mowi samo za siebie.

Podoba mi sie pomysl smokusa z tymi wycieczkami :)
edytowany przez gosiaBG: 23 sty 2011
:) ...gosiaBG...co wedlug Ciebie by ruszylo???
SmOkus i gosia BG - wycieczki do Polski nie kosztuja 1500 euro. Wystarczy, ze obejrzycie sobie kilka stron wloskich biur podrozy i zobaczycie, ze np. 6 dniowa wycieczka do Krakowa i okolic ze zwiedzaniem(Krakow, Wieliczka, Oswiecim, Wadowice), pelnym wyzywieniem i noclegami kosztuje polowe tej kwoty... 1500 to co najwyzej moze kosztowac 8-10 dniowa objazdowka po calej Polsce z swiadczeniami jak wczesniej..
A prawda jest taka, ze Wlosi wola jezdzic nad cieple morza, a Wlosi-podroznicy sami sobie wszystko organizuja bez mowienia im co, kiedy i o ktorej..
Ja bylabym za tymi wycieczkami, organizowanymi do Polski z Wloch...
...niemniej jednak pamietajmy ze sukces zalezy od ilosci klientow zainteresowanych i od stanu ich portfela...(przepraszam ze to napisze , ale wlosi do polski przyjezdzaja raczej w celach towarzyskich niz turystycznych)...badzmy szczerzy...klimat, przyroda, zabytki, pejzarze, hm nie jestesmy zbyt konkurencyjni,wydaje mi sie dla potecjalnego wlocha mamy intersujace dziewczyny...poza owym "dobrem narodowym" ciezko mi znalezc inne punkty fascynujace wlocha.
Cytat: emendamentos
kolejny pomysl:
- ustronowienie wiekszosci firm z pagine gialle:P:P:P , tanimi stronami , z aliasami it, albo com , strona =darmowy kreator, alias 19 zł , administrowanie str + co 12 miesiecy placa kwote wyjsciowa , o owa to tylko 50 euro;p;p;p ida jak buleczki

poprawiam tego posta, tworzenie stron www(male firmy ) indywidualni. Koszt tworzacego to 15 minut poswieconego czasu , bezplatny hosting, darmowy kreator www. Jedynym kosztem jest alias do str okolo 20 pln , (azeby strona nie miala koncowki pl) bazy firm sa ogolno dostepne, 50 euro za str....
======================================================================
dlaczego nie organizowac wycieczek w konkretnych celach :
- dentysta
-operacje plastyczne
?
edytowany przez emendamentos: 24 sty 2011
No turystyka dentystyczna jest jak najbardziej dobrym pomyslem. W angli i irlandi sa juz normalne firmy ktore sie tym zajmuja. Problem w tym ze nie znam zadnego dentysty w PL ktory mowil by po wlosku, ale przypuszczam, ze gdyby zaoferowac mu 50-70 klientow miesiecznie to byl by w stanie zatrudnic tlumacza:D
...a tam zaraz tlumacza , leczenie(borowanie)koronka,most, szczeka , wkret ...;) trudniej byloby przypilnowac prowizji ...
Z ta turystyka dentystyczna tez nie taka prosta sprawa. O ile czyszczenie zebow, drobna zachowawcza ewentualnie niewielka protetyka typu korona czy most jest mozliwe w trakcie wakacyjnego pobytu, o tyle juz implantologia nie. Choc na rynku wloskim sa takie firmy i organizuja wlasnie wyjazdy w tym kierunku na pewno na Wegry..
Niech wlosi wyjezdzaja do polski WYRYWAC zeby!! wycieczka po zmroku po warszawskiej Pradze, ewentualnie w Krakowie po Kozlowku albo niektorych osiedlach Nowej Huty... i wracaja do domu zadowoleni jak nigdy - ani pol zeba sie nie uchowa.
Tego typu interwencje "dentystyczne" niestety wiaza sie z jednoczesna utrata portfela, zegarka, komorki, wszystkiego co bardziej wartosciowe a czego zapomnialem wymienic.
....hehehhe...wiec deal spalony ....proponuje powrot do dydaktyki...jako pewnego zrodla ...zabezpieczonego ustawodawstwem...
edytowany przez emendamentos: 24 sty 2011
heheh...sm0kuś Twoje powiedzonka trzeba zaproponować reklamodawcom kart kredytowych.Są bezcenne .ZA WSZYSTKO INNE ZAPŁACISZ KARTĄ !! HAHAHH
Wycieczka po zmroku po warszawskiej Pradze ma byc niebezpieczna?? To juz przeszlosc... Ale jak ktos szuka guza to go wszedzie znajdzie.. nawet na Florianskiej w Krakowie w samo poludnie...
A propos kart kredytowych...mysle, ze Wlosi bardzo by sie zdziwili, ze za prace dentysty mozna zaplacic karta... Bylam u kilku dentystow we Wloszech i rozmawialam z wieloma znajomymi, ktorzy sie lecza we Wloszech i w zadnym gabinecie dentystycznym nie mozna zaplacic karta... Albo gotowa albo czek...
U nas w Krk za precle na dworcu mozna zaplacic karta;) Oczywiscie zartuje, ale w pewnym momencie do tego dojdzie.

Najbardziej denerwujace jest, ze sklepy doliczaja cene obslugi karty do kazdego produktu w sklepie (co podnosi jego cene, niezaleznie czy placi sie karta czy gotowka). Dlatego najlepiej kupowac produkty z Biedronki:P Tam nigdy nie bedzie opcji: pago bancomat ;D
...+ oplaty bankowe ....;p
Mnie sie jeszcze we Wloszech nie zdazylo, aby sklep doliczyl mi za obsluge karty... Natomiast, zaczelam sie z tym spotykac w przypadku polskich sklepow internetowych (niektorych), ze cena przy platnosci przelewem jest jedna, a przy platnosci karta o 1,5 - 2% wyzsza..
....a propos dentysty we wloszech
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka