Noi per Voi

Temat przeniesiony do archwium.
http://www.noipervoi.info/lavora_con_noi.html
strona uboga , ktos zna?
Na mój rozum, to banda cwaniaczków. Praktycznie nie można się dowiedzieć, kim są. Organizacje tego typu, czy inne, zazwyczaj na swoich stronach podają wszelkie informacje o sobie a tu, jedynie garść komunałów.
..zgadzam sie...
Te zdjęcia, to logo dziwaczne (uściśnięte dłonie na tle rozchodzących się promieni), prostacka forma strony.....
Jakby dwunastoletni Świadek Jehowy wziął szablon do robienia stron i stworzył takie cuś.:))
Rozumiem ze porownanie do ŚJ to pierwsze skojarzenie od podawanych rak i rozchodzacych sie promieni? Czy moze przejaw nietolerancji religijnej?;P Moze to akurat trafne skojarzenie w przypadku tej strony? Moze faktycznie ma podloze w ŚJ - jest ich tutaj we wloszech calkiem sporo, a do tego szukaja mozliwosci dotarcia do ludzi na rozne sposoby... wiem na czym to polega z doswiadczen jeszcze w Polsce - moja rodzina (szczegolnie starsze pokolenie) przynalezy do tej sekty;)
Och, stwierdziłem fakt jedynie.:) Ja co prawda do tej sekty nie należę, ale "Strażnicę" zdarzyło mi się widzieć nie raz....o, nie dalej, jak kilka dni temu, chciały ze mną porozmawiać dwie laski jehowitki.
Nie miałem czasu, ale gazetkę wziąłem, czemu nie.:)
Ja ich nawet czasami wpuszczalem do domu, zeby sobie mogli te 40 minut gloszenia w ksiazeczce odnotowac... Szczegolnie zima, herbate ciepla wypic... pogadalismy, to sa ludzie ktorzy najczesciej duzo rozumieja, cwicza swoja zdolnosc sluchania, problem tylko w tym ze bardzo czesto maja mocno sprane mozgi juz i wszystko odnosza do ingerencji boskiej - ja niestety w to nie wierze no i tutaj wspolne tematy nam sie konczyly. Ale czasami trafi sie jakas mloda dziewczyna (uwaga, wychodza za maz tylko w obrembie zboru - co moim zdaniem jest troche glupie i prowadzi do samodestrukcji jak u amiszow - z tego co wiem jest wiele osob ktore ten zwyczaj chca zmienic), mozna z taka porozmawiac nie tylko o gloszeniu, ale tez o sprawach bardziej przyziemnych...
Temat przeniesiony do archwium.