Poznam Polki okolice Perignano, Ponsaco (Toskania)

Temat przeniesiony do archwium.
Hej :) Jestem we Wloszech od 3 tygodni i bede we Wloszech do poczatku maja a nikogo tu nie znam poza ciotka i jej meza wlocha (pracuje i mieszkam u nich). Mam 21 lat i chetnie bym poznal jakies polskie dziewczyny z okolic Perignano, Ponsaco, nie znam jezyka wloskiego i wszedzie jezdze z ciotka a chcialbym tu poznac jakas dziewczyne z ktora bym sie nie nudzil i ktora by mi pokazala jakies fajne miejsca itp. W niedlugim czasie zamierzam zwiedzic Pize, Firenze a bylem juz w Livorno i bardzo mi sie Wlochy podobaja ale brakuje mi kogos do towarzystwa.

Ps. Przy okazji moze mi ktos pomoze w sprawie karty TIM, ciotka mi kupila karte TIM International i pisalo tam ze minuta do Polski to koszt 3 centezmy a kasuja mnie duzo wiecej niz 3centezmy i mam absurdalne ceny np:
Fonia Internazionale [tel]*** POLONIA Mobile 09/02/2011 20:44:28 00:00:07 0.18 Tim ITZ International
Fonia Internazionale [tel]*** POLONIA Mobile 09/02/2011 20:49:39 00:00:12 0.18 Tim ITZ International
Fonia Internazionale [tel]*** POLONIA Mobile 09/02/2011 20:51:30 00:04:35 0.54 Tim ITZ International
( godzina polaczenia, czas rozmowy i koszt rozmowy )

Czy wiecie dlaczego wychodza takie duze koszty za polaczenia ?
edytowany przez scofield42: 10 lut 2011
Ps. Przepraszam za brak polskich znakow niestety nie potrafie przestawic klawiatury, probowalem ale sie nie udalo.
wylacz opcje raportow sms...koniecznie i pewnie pobieraj ci scatto alla risposta http://it.wikipedia.org/wiki/Scatto_alla_risposta..przyznam sie ze nie znam TIMA Uzywam Vodafonu..moze zajrzy tu ktos kto zna TIMA..ja place 10 cent.za 1min do Polski w mojej taryfie One Nation wejdz w sieci na strone TIMa i porownaj sobie oferty http://www.tim.it/consumer/c102951/i102953/livello2standard.do
ktos uzywa TIM?
masz ...http://www.tim.it/consumer/o106997/tariffa.do zobacz sam..do Polski cena w tej twojej taryfie jest 8 centow za/min...
pamietaj ze raport za sms do Polski kosztuje podwojnie co sam sms.... sms 30 cent /raport 60 cent..to samo z MMS
No i ja tez w Windzie mam usluge 10c/min do PL... :) I tyle tez place (32minuty rozmowy = 3,20e)
Cos w TIMie widac jest nietak;)
do kazdej pierwszej min rozmowy dolicz 16 cent../scatto/ plus 8 cent/zamin ..wiec kazdapierwsza min.rozmowy zawsze cie kosztuje 24 cent..nastepne juz po 8 cent..czyli za5 min rozmowy z Polska placisz 72 cent.zacznij uzywac skypa :D
byc moze scatto masz po 10 cent...jak zerkam na to co podales u gory..to mozliwe
Dziekuje za odpowiedzi a jak wylaczyc raporty sms w Timie ? W Windzie nie licza za rozpoczecie polacznia tylko za minute ? Ze skype czasami korzystam ale nie zawsze moge korzystac z kompa wiec bez tela sie nie obejdzie.

Kup karte telefoniczna. Polecam "forte". Kosztuja 5 euro i mozesz pogadac. A z domowego to naprawde sie oplaca.
scofield..wylaczas raport w swoim wlasnym rodzonym telefonoe wchodzisz w opcje SMS/wiadomosci ..zjezdzasz az do dolu w ustawienia ..w chodzisz.. teraz wchodzisz w WIADOMOSC TEKSTOWA..zjezdzasz do dolu i szukasz opcji wiadomosc tekstowa POTWIERDZENIE DOSTARCZENIA i tu masz 2 opcje: wlaczyc i wylaczyc..WYLACZ!!!!!!!
sorry za literowki
Dzieki juz wylaczylem :) Pytalem sie ciotki o te karty za 5 euro i powiedziala ze to sie oplaca jesli sie odrazu rozmawia przez dluzszy czas bo w przypadku kiedy rozkladamy rozmowe na kilka razy to strasznie szybko ucieka kasa, nie wiem na ile jest to prawda ale tak mi powiedziala.
Temat przeniesiony do archwium.