Sycylia

Temat przeniesiony do archwium.
Jutro lece na Sycylie na 4 dni. ...mam ochote wypozyczyc samochod i zwiedzic ta wysepke. Nie mam nic oprocz lotow poki co zarezerwowane. ....moze jest ktos kto ma sie ochote dolaczyc? ...wiem, wiem, ze pozno ...ale moze jest ktos chetny?
jutro w Itali jest Swieto..wszystko pozamykane...poza tym leje w calych Wloszech//i ma lać caly weeekend
samochod juz wypozyczylam. W Catani zaczynam, samochod oddaje w Palermo. Automatyczna skrzynia biegow (inaczej bym sie bala... ;-) ) 18€na dobe + plus pelne ubezpieczenie (okolo 8,5€ na dobe). Mysle, ze 3 doby wystarcza od 14 czwartek, do 14 w niedziele.

Cytat: SettediNove
jutro w Itali jest Swieto..wszystko pozamykane...poza tym leje w calych Wloszech//i ma lać caly weeekend

Jutro pozamykane ...Catania pewnie cala nie jest zamknieta. ...tak zgadzam sie ...pogoda mogla by byc lepsza.... Ja jade na pewno, juz loty i samochod zalatwiony. ...jeszcze troche sie poobijam w pracy i zalatwie noclegi ;-)
....no i oprocz jutra sa jeszcze pozostale 3 dni :-)

Jest jaks strona, ktorej uzywacie, zeby sprawdzac prognozy pogody?
Jest swieto uznawane za jedno z najwazniejszych ZJEDNOCZENIE ITALII
wpisz w google tempo italia
pevisioni italia
previsioni
Jurtro musea maja byc gratis z powodu 150° anniversario dell'Unità d'Italia ..w sob jest Dzien Ojca tzw San Giuseppe..moze zobczysz cos ciekawego ..u mnie np jest mercatino uliczne :D
szkoda tylko, ze taka nijaka pogoda... Chyaba mam pecha co do pogidy we Wloszech ....gorzej niz w Irlandii... ;-)
Z prasy"......Per l'Unita d'Italia negozi aperti in molte citta italiane.Supermercati e Ipermercati aperti a..........."no tak,ale co to ma do Twojej wycieczki po Sycylii...???
Cytat: Cecili
Z prasy"......Per l'Unita d'Italia negozi aperti in molte citta italiane.Supermercati e Ipermercati aperti a..........."no tak,ale co to ma do Twojej wycieczki po Sycylii...???

..moze jak bedzie taka pogoda jak dzis w Rzymie ...pojde na zakupy ;-)
Nie wzielam pod uwage brzydkiej pogody.......
moja Comune zarzadzila zamkniecie wszystkiego...koski zgazetami tylko do poludnia ..i czesc barow do poludnia..a miasto turystyczne....Jutro na Sycyli przebije sie slonce :D
A co Wlosi zwykle robia w to swieto? Bo ja ide jutro wieczorem do kina, jak myslicie, dobry pomysl czy nie bedzie miejsc?...
W to swieto ...to kto wie co robia ...bo jak nie pierwszy raz ....to w kazdym razie dawno tego swieta nie bylo ....to takie swieto na jeden rok ;-) Nastepne moze ...za 50 lat ;-)
Wątpię, żeby co bardziej światli terroni mieli powody do radości: to połączenie z Północą było raczej podbojem, krew lała się szeroką strugą a po samym połączeniu, równie szerokim strumieniem odpłynęły z Południa pieniądze (Neapol ze światowej potęgi stał się tym, czym jest teraz).
marysiu..chyba Irlandia nie chce bys o niej zapomnailai zmowila sie zSycyli co do do identycznej pogody.....w kazdym badz razie tu wiosny jeszcze nie ma..jako takiej..jest kaprysne przedwiosnie ..ale w porownaniu z tym co jest w Japoni to i tak tu prawie raj..wiec nie narzekajmy...Milej Sycyli:D
...nie tylko Sycylia sie zmowila z Dublinem ...bo i Rzym dotrzymuje Dublinowi kroku w pogodzie ;-) ...widocznie irlandzka pogoda jest moim przeznaczeniem;-) Dziekuje, mam nadzieje, ze tak zle nie bedzie ;-)
Pogoda nie byla taka zla ...Etna co prawda mimo dwoch podejsc ...nie wyszla, bo wiatr za mocny i widocznosc byla zerowa, ....ale Sycylia jest piekniejsza niz myslalam i mam nadzieje, ze wroce tam wkrotce!
Sprawdzilo sie...pogoda nie zmusila Cie do zwiedzania wylacznie sklepow.Najwazniejsze,ze jestes pod wrazeniem sycylijskim.
Jestem jestem :-) ...nastepna bedzie Sardynia :-) Na swieta :-) ...lece samolotem ...ale wiecie moze ile plynie prom na Sardynie? Skad? Jak sie tam dostac i ile kosztuje bilet?
prom?..podobno cala noc...dlugo w kazdym badz razie
http://www.marejure.republika.pl/trips/Sardynia05/sardynia05.htm
....cala noc?! ....dlugo...

Znalazlam tez promik z Cittavecchia do Olbii 4:45hh ...ale i tak samolot chyba lepszy :-) Dziekuje w kazdym razie.
...nie z Cittavecchia tylko Civitavecchia... ;-)
Temat przeniesiony do archwium.