czy ktos zajmuje sie rekontrukcja paznokci w Rzymie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,moze ktoras z naszych rodaczek w Rzymie(najlepiej roma est) zajmuje sie rekonstrukcja paznokci,chetnie skorzystam.Niestety pani ktora znalazlam z ogloszenia okazala sie kompletnie nie kompetentna:(
dziekuje i pozdrawiam
...a powiedz skoro to frykasy ,to dlaczego chcesz na nich oszczędzać ?
Heh a co ma jedno z drugim wspolnego? Przeciez nie mowila nic o kosztach... To, ze szuka Polki to akurat normalne, swoj ciagnie do swego :) Ja tez wolalabym isc np. do fryzjerki Polki...
... odniosłem się do konkretnego przykładu , zakładam że ogłaszające się, nie zajmują się tym profesjonalnie, tylko dorywczo, stąd efekty...czy źle rozumuję ...samochód też idziesz naprawiać bo polak??? czy do sprawdzonego serwisu?
edytowany przez emendamentos: 14 kwi 2011
Nie, ale skoro samochody naprawia polak w mojej okolicy i robi to dobrze, to po co mam isc do jakiegos Araba albo Wlocha?
...gosiaBG... to odp. na konkretny przypadek , pani się już sparzyła ...gdyby znała kogoś to robi dobrze w okolicy , nie szukałaby innych. Można też darować sobie szukanie i pójść do miejsca sprawdzonego/ droższego (to miałem na myśli) a skoro to frykas , to albo mnie stać na frykasy albo nie . Jak dla mnie oszpecenie przez nie-profesjonalistę/kę , to nie frykas / poszukiwanie na oślep (ogłoszenia) też niekomfortowe ...zaprzecza to idei, skierowanej na uzyskanie poczucia komfortu/dobrego samopoczucia, którą to ( jak domniemam )osoby uzyskują przez upiększenie .
edytowany przez emendamentos: 14 kwi 2011
...Polacy to dobrzy mechanicy,kazdy samochod naprawia...a nawet zloza...z paznokciami problem...;);)
prosze sie nie klucic:))) cmq mam nadzieje ze ktos sie odezwie :)!
pozdrawiam
kłócić :> tudzież klocic
ja radze zapuscic sobie wlasne paznokcie juz nawet Doda nie nosi sztucznych..od lat sztuczne baznokcie sa nie modne polecam kupic duze opakowanie skrzypu.Wyciag ze skrzypu polnego pakow zawiera tez drozdze i witaminy...Wlosy potym sasilniejsze rosan szybciej..a paznokcie jak z metalu twarde i mocne.Skrzyp jednoczesnie pomaga na zapalenia pecherza co trafia latem jak sie pije malo wody opak 100 tabl kosztuje w kraju ok 30 zl ja uzywam produktu szwedzkiego dokaldnie tego: http://www.i-apteka.pl/product-pol-718-WYCIAG-ZE-SKRZYPU-POLNEGO-z-wit-drozdze-x-100tabl-.html
...skrzyp naprawde dobry...sprawdzone.
..i to jest moja naturalna rekonstrukcja paznokci http://www.domzdrowia.pl/42280,wyciag-ze-skrzypu-polnego-i-pokrzywy-100-tabletek.htm Zawarte w preparacie ekstrakty ze skrzypu polnego i pokrzywy oraz witaminy i minerały wzmacniają włosy, paznokcie i uelastyczniają skórę.
Ziele skrzypu dostarcza organizmowi krzem oraz duże ilości flawonoidów oraz saponin, pokrzywa głównie witaminy i sole mineralne. Dzięki nim znika skłonność do nadmiernego rogowacenia naskórka i łojotok, zwiększa się ilość kolagenu w skórze nadając jej sprężystość i elastyczność.
Preparat działa też lekko moczopędnie usuwając z tkanek nadmiar wody.
Obecny w tabletkach błonnik poprawia przemianę materii, perystaltykę jelit i zabezpiecza przed przyrostem wagi.
Preparat :
# wzmacnia włosy
# regeneruje paznokcie
# poprawia wygląd i elastyczność skóry
# poprawia przemianę materii
# uzupełnia dietę w witaminy, minerały i błonnik
# Wskazania : wypadanie włosów,
# kruchość paznokci,
# niedobory witamin i składników mineralnych.
sorry literowka:od lat sztuczne paznokcie sa nie modne ..ani ladne..jak mowi wiele osob staly się obleśne ..i bardzo latwo zlapac grzypice pod tipsami ..widzilam jak przychodzilu kobiety do mojej manikirzystki..i widzialm jak im odmawial wysylajac do dermatologa ..Po wyjsciu owej klientki mowila mi..i tak ta tipsiara z ta grzybica nie pojdzie do dermatologa ..pojdzie do innej i ta jej zrobi..bo kase wezmie..i byc moze potem swymi przyrzadami zarazi inna klientke...
..jesli ja mam cos zrobic z paznokciami ..to kocham delikatny french..szczegolnie na stopach..dlonie zostawiam naturalne tylko z odzywka..mam gustowna bizuterie, gustowny zegarek i to przyciago oko ludzkie...Co tam pazury sztucznie ..tandeta! Diamenty sa najlepszym przyjacielem kobiety...tak śpiewała Marilyn Monroe. :D
Też jakoś mi się nie podobają tipsy, takie jakieś sztuczne, nienaturalne i tandetne. Poza tym mało praktyczne, trzeba uważać, żeby ich nie złamać, itp. Ogólnie jestem przeciwniczką doczepiania jakiś tipsów, sztucznych rzęs czy włosów. Często efekt jest opłakany, przerysowany, teatralny, nie mówiąc już o efektach ubocznych jak wspomniana grzybica czy w przypadku sztucznych rzęs wypadanie całych kępek i ogólne osłabienie, zniszczenie własnych naturalnych rzęs.
A ja mysle, ze jesli te wszystkie "sztucznosci" zrobi sie delikatnie i ze smakiem mozna sto razy lepiej wygladac. Kobieta nie zawsze ladnie wyglada "naturalnie" i bardzo dobrze, ze sa takie pomoce. To jest jednak kwestia gustu, jak ze wszystkim.
Co do grzybicy, jest oczywiscie mozliwa, ale u tzw. tipserek, u profesjonalisty sie nie zdarza :)
Pozdrawiam
Oczywiscie kami masz racje...wyobrazmy sobie"gwiazdy"i wiele znanych nam osob,bez makijazu!!!???...jesli widac tylko makijaz,to juz tragedia...a zreszta ..."robta co chceta"...!obyscie tylko mile Panie,ladnie wygladaly!
Temat przeniesiony do archwium.