Rimini Praca

Temat przeniesiony do archwium.
Witam w tym roku chcę (muszę) wyjechac na wakacje do włoch wiem już, że bedzie to Rimini....i własnie tam szukam pracy
jak oceniacie szanse wysyłanych CV przez internet do Hoteli , moze macie inne pomysli na fajna prace właśnie w Rimini

jesli nic się nie znajdzie chyba wsiąde w jakis pojazd i pojade w ciemno by szukać na miejscu pracy i szlifować jezyk i stąd kolejne pytanie jesli juz bym się zdecydował na taką podróż gdzie moglbym sie w tani sposob zakwaterować, hostele? koscioly?

może ktoś chętny na wspolny taki wypad z poczatkiem lipca ...razem raźniej ;)
poszukaj tutaj:
https://wwwservizi.regione.emilia-romagna.it/stagionali/Rich_Pubbliche/default.asp

to jest strona regionalnego portalu dot. prac sezonowych na wybrzezu w Emilia-Romagna. Jest juz bardzo pozno na szukanie (zazwyczaj ludzie szukaja juz w okolicach marca) ale na pewno mozna jeszcze cos znalezc. Ja jak pierwszy raz szukalam pracy na sezon letni to wysylalam jak leci do wszystkich hoteli na riwierze (sa strony z adresami mailowymi wszystkich hoteli) i na jakies 200 maili jakie wyslalam odpowiedzialy mi 3-4 osoby, ale prace znalazlam :) Wlochy to kraj o dosc niskiej informatyzacji wiec wysylanie CV mailem nie jest najlepszym wyjsciem a poza tym do prac w hotelach, barach, restauracjach itd. generalnie pracodawcy wola poznac kogos bezposrednio (zwlaszcza jesli chodzi o obcokrajowcow) zeby zobaczyc na jakim poziomie znasz jezyk, czy jestes carina -o i sveglia -o.

Co do zakwaterowania to nie mam pojecia gdzie mozna poza hotelami, moze ktos inny sie wypowie.
Dziekuje bardzo za pomoc i informacje na pewno skorzystam z tego, no wlasnie tego się obawiam, że bedac tutaj bedzie mi srednio latwo cos znalesc...i chyba jedynym rozwiazaniem bedzie fare le valigie i w ciemno "uderzyc" na Rimini ....tylko jest to duze ryzyko...a w pojedynkę to już wogole...ale taka opcja będzie ostateczka, że jezeli nic sie nie znajdzie 1 lipca znajde sie "w ciemno" w rimini :) :)

« 

Pomoc językowa