cong.730 da trattenere

Temat przeniesiony do archwium.
witajcie, mam pytanie od trzech lat biorę disocupazione co z tym się wiąże w maju robię denuncia dei rediti i z tego rozliczenia mi wychodzi ze mamy z mężem sporo do zwrócenia, moje pytanie dotyczy tego czy to ja, czy mój pracodawca powinien to zwracać , zwrot ten później jest na busta pagha oznaczony cong. 730 da trattenere DZIĘKUJE ZA POMOC
po pierwsze- jakim cudem pobierasz zasiłek dla bezrobotnych przez 3 lata skoro maksymalny okres jego pobierania to 12 miesięcy i to dla osób które skończyły 50 rok życia.
po drugie- jeśli ktoś pobiera zasiłek dla bezrobotnych, to jak sama nazwa wskazuje NIE PRACUJE, a więc nie ma pracodawcy. Tak więc zupełnie nie rozumiem Twojego pytania.
nie wyraziłam się zbyt jasno, do 10 miesięcy w roku pracuję na polu razem z mężem tak więc mogę starać się o disocupazione, pobieram je jednorazowo w okresie sierpień wrzesień lecz potem mamy sporo do zwrócenia tak więc chciałabym wiedziec czy to my czy nasza zla szefowa ma prawo to zwrócic
ludzie pracujący na polu ubiegają się o takie zasiłki słyszalam wiele razy, my posiadamy umowy A TEMPO DETERMINATO
Troche sie dziewie, ze musicie cos zwracac ...ale w sumie nie znam dokladnie zasad brania disocupazione. Ma prawo zwrocic? ...to chyba przymus a nie prawo...

Z tego co ja wiem, to absolutnie musicie Wy to zwrocic i musi, to przejsc przez busta paga. IRPEF a o nim tu mowa jest zobowiazaniem pracownika a nie pracodawcy.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka