Wybory 2011

Temat przeniesiony do archwium.
W ojczyźnie wrze, a tutaj cisza...
Idziecie na wybory? Jeśli tak, to jak oddacie głos - osobiście czy korespondencyjnie? A może skorzystacie z pełnomocnika?
Ja jak bede w Rzymie i nie bedzie mi to wadzic w moich planach weekendowych, to bede glosowac osobiscie. ...nawet wiem na kogo ;-) ...ale nie jest to moim priorytetem ...juz ...niestety;-)
jak pisalam w moim watku http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/214033 mialam zamiar glosowac korespondencyjnie ale jak na razie ani widu ani slychu o karcie do glosowania a tu juz 3 pazdziernik hehe przynajmniej dobre mialam intencje
mam cos strasznego...jak chcecie to czytajcie albo nie..lacze to z tematem wyborow..bo jakos mi sie tak skojarzylo http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/krzysztof-jackowski-polska-upadnie-w-listopadzie_205653.htm wierze w jego przepowiednie,bo sie niejednokrotnie sprawdzily
Olusia FC a kiedy sie zarejestrowalas do glosowania? mi przyslali karty po jakis 4 dniach...
Ja sie tez zarejestrowalam na poczatku zeszlego tygodnia i poki co nic...
a rejestrowalyscie sie do konsulatu w rzymie czy mediolanie? ja wybralam rzym, mimo ze z bologni blizej mam do mediolanu ;P i moze z rzymu szybciej rozsylaja?
Olusiu, nie widziałam Twojego wpisu, dlatego pozwoliłam sobie założyć nowy wątek.

Konsul powinien na 10 dni przed wyborami przesłać pakiet wyborczy. Reszta w rękach poczty. Zgłosiłam chęć głosowania na początku września, a pakiet otrzymałam dziś. Za chwilę pójdę na pocztę. Ciekawa jestem, czy list dojdzie na czas...
Zglosilam sie do Mediolanu... wciaz czekam...
ja sie zarejestrowalam 23 wiec juz 11 dni.. znajac wloska poczte na pewno nie dojdzie na czas. Moze to byl blad ten Mediolan. Tam sie nawet nie mozna nigdy dodzwonic a w Rzymie szybciutko sie mozna wszystkiego dowiedziec. No coz sprobuje szczescia za 4 lata..
Olusia, dostałaś pakiet? Dziś do mnie przyszedł list wysłany z miasta, w którym mieszkam - data na kopercie 27/09/2011....
heh wlasnie dzisiaj odebralam pakiet o 17:30. Na kopercie stempel 29/09 Milano.. List doszedl wczoraj, ale poniewaz bylam w pracy to moglam odebrac dopiero dzisiaj od 10. Jutro odesle rano, i tak wiem ze nie dojdzie..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia