Z RZYMU DO FORLI/ BOLONIA. Jak dojechać?

Temat przeniesiony do archwium.

Witajcie, mój login jest bardzo stary i przypałowy, więc wybaczcie mi za niego.
Kupiłam sobie bilety lotnicze na 1 lutego 2012 r z Katowic do Rzymu, powrotne były bardzo drogie, więc koleżanka mi doradziła, żebym jechała z lotniska Forli do domu, do Polski.
Zabukowałam bilety i teraz, gdy weszłam na włoską stronkę .. jestem przerażona!
Z Bolonii jeżdża tylko te szybkie o drogie pociągi za 70e...!!!... A ja specjalnie zarezerwowałam bilet z Forli do domu bo był za 20 zł... a teraz wydam 300 zł na to by dostac sie z Rzymu do Bolonii??
Jest jeszcze duzo czasu do mojego odlotu ale proszę o pomoc.
Bardzo proszę!
Agnieszka
w Rzymie idz na dworzec autobusowy Tiburtina i zapytaj o autobusy do Forli (nazywaja sie chyba La Riviera) ,ale powinny byc i inne ,albo poszukaj w internecie ,sa tez pociagi regionale i nie kosztuja tak drogo.
czesc rozowy trampek :) z Rzumu do Bolonii sa tez IC i kosztuja mniej ok 38e ale jesli kupisz bilet sporo wczesniej nie pamietam dokladnie z jakim wyprzedzeniem to jest tak zwana tariffa mini kosztuje ok 23 e ( liczba miejsc ograniczona) sprawdz sobie na www.trenitalia.it
Wszystko już sprawdziłam. O zniżkach nie umiem się doczytać, ale mniej więcej tyle kosztuje bilet. Moja sytuacja teraz wygląda następująco. Koleżanka robiła mi przelewy i zapomniała zapłacic za lot z Bolonii do Katowic, rezerwacja z wizzera mi przepadła, więc póki co mam tylko bilet na 1go lutego za 109zł (a widzialam po 40zł!!!) myslałam, ze ceny nie spadna, wiec juz wykupiłam, aleee.... jeszcze nie wiem jak wróce z Rzymu w lutym. Czekam na jakieś obnizki. Wczoraj niby było wszystkie -20%, ale bilet i tak kosztował 180zł. Liczę jeszcze na jakies zniżki : ) Proszę, nie niszczcie mojej nadzieji :) heh ... : )
Jadę do znajomego, który mi wszystko zapewni, wiec myslę, ze nawet recznika nie muszę ze sobą brać, więc jest możliwość, żę spakuję się do bagażu podreczengo na tydzień?
Hej Agnieszka.Bagaz podreczny spokojnie ci wystarczy, co do biletu to jesli masz mozliwosc sprawdzaj sobie codziennie ceny i zobaczysz ze da sie kupic bilet w dobrej cenie. dzis np. na 8 lutego bilet kosztuje 20 euro (+ 8 euro oplat za karte). Wiem ze z Rzymu sa tez loty ryanair do Krakowa i maja przystepne ceny.
Ryanair sporo zdrożeje. Wprowadza nowe opłaty http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,1[tel],Ryanair_sporo_zdrozeje__Wprowadza_nowe_oplaty.html
Temat przeniesiony do archwium.