carta tessera

Temat przeniesiony do archwium.
zgłosiłam gdzie trzeba,że moja karta tessera już jest nieważna-powiedziano mi,że otrzymam nową w ciągu 20dni-niestety mija drugi mc i karty nie mam co robić?
Bylam w ASL w ostatnia sobote ...co prawda dopiero sobie zrobic moja pierwsza tessera sanitaria, ale mi powiedzieli dostane ja po 60-80 dniach. ...wiec moze to tyle trwa... i moze musisz jeszcze troszke poczekac.
hej :) mysle ze powinnas sie przejsc do agenzia delle entrate i sie dowiedziec. :)
mozliwe ze zalezy od regionu w jakim sie mieszka ale moge sie mylic :)
hmm..2/3 mies?ja tez czekam,ale mi dali dokument zastepczy na papierze jako tymczasowa tess.Mozliwe ,ze to zalezy od regionu...tu mowia ,ze bede czekac 2/3 mies..mozliwe...Jak widac Wlochom nie spieszno..ale jest jeden pozytyw dziewczyny..w komputerzew systemie ASl ..jesli bedziecie musialy pojsc na wizyte lekarska ..wykryje ów system wasze nazwisko, ze jestescie ubezpieczone i macie wazne ubezpieczenie..ewentualnie na wizyte wezcie z soba codice fiscale..po CF system tez wykryje wasze ubezpieczenie :D
..do agenzia delle entrate mozna pojsc ...powiedziec ze sie zgubilo CF...ale wczesniej trzeba isc do carrabinierow zglosic zagubienie tessery dadza ci dokument zgloszenia o zagubieniu i ztym dokumentem mozna isc do Agenzia delle Entr.i dostanie sie nowa tessera sanitaria lacznie z CF na jednej karcie..przynajmniej w moim regionie tak wydaja na jednej karcie
moj narzeczony zgubil tessere i nie musielismy zglaszac tego u carrabinerow, poszlismy do agenzia delle entrate i wyrobili mu nowa :)
Cytat: SettediNove
hmm..2/3 mies?ja tez czekam,ale mi dali dokument zastepczy na papierze jako tymczasowa tess.

Mi takze dali taki papier zastepczy. Widac, ze chyba tyle sie czeka :-/
ten narzeczony to Wloch?...od obcokrajowcow wymagaja dokumentu zgloszenia o zaginieciu ..moze nie we wsazystkich regionach
A ja mieszkalam u kogos, kto podczas przeprowadzki wywiozl moje rzeczy do magazynu i przez kilka miesiecy nie moge sie doprosic o zwrot, bo on ciagle nie ma czasu. Jak zglosze zaginiecie paszportu, moga go scigac? Bo juz mnie szlag trafia!
poinformuj goscia zeidziesz zrobic denincie daj mu 2 dni czasu by ci oddalk co twoje potem powiedz ze masz adwokata i idziecie razem z adwokatem zrobic denuncie//mozesz ja zrobic sama ale lepiej bedzie ze powiesz facetowi tak jak ja ci radze i rzeczywiscie po denunci bedziesz musiala postarac sie o advokata..jesli masz maly dochod to z patroncinio wez papuge
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano