Hostele, hotele w Rzymie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam:)
Mam pytanie - czy ktoś zna jakis tani hostel albo hotel w Rzymie gdzie mozna przeconowac do dajmy na to 35 euro za noc i ma tam telefon? Chodzi mi glownie o telefon bo na internecie jest niby mnostwo takich hosteli i wszedzie jest mozliwosc rezerwacji od zaraz tylko nie ma numeru telefonu a chcialbym jednak zadzwonic i wypytac o pare rzeczy:)
Z góry dziekuje
pozdrawiam
Po pierwsze,
zależy o twoim termin kiedy chcesz zarezerwować. Rzym ma wysoki sezon kiedy w inne miejsce jest niski.
Po drugi,
wszytki hostelu/hotel mają numer telefonów, ale najlepsza cena się ma tylko rezerwując za internetem.
Dzięki strona hotelscomparison.com (czy ewentualnie hotelclick), mogę ci napisać kilka hotel/hostel który się można przenocować już od 30e/para do około 35e/dzien/para

Proszę:
Art In Accommodation
Soggiorno Blu B&b
Mamiani
Cesar Palace
Al Ponte Del Papa
Planet
Rubino
Serendipity Residence
Imperial Holiday
Romulus
Tempio Di Apollo
Flavia 84
Gioia Romana
...i kilka inny

Ja moge polecic hostel Peter Pan, 7.50 euro-sale wieloosobowe, troche daleko od centrum, jednak ma latwy dojazd i w przyjaznym miejscu jest polozony.
Rezerwuj na hostelbookers, nie pobieraja oplat za rezerwacje.
Dobra dziekuje wam bardzo na pewno skorzystam z rad;)
@marshmallow a powiedz mi - bo widze, ze faktycznie jest to kawalek od centrum - czym tam dojechac?;>
Davido, jeśli możesz pozwolić sobie na nocleg w granicach 35E, to lepiej poszukaj czegoś w Rzymie, a nie na jego obrzeżach. Zależy też w jakim celu jedziesz do Rzymu, jeśli turystycznie to chyba lepiej być jak najbliżej i nie tracić czasu na dojazd. Zawsze można trochę pozwiedzać, wrócić na jakąś przerwę do hostelu i np. wieczorkiem wybrać się ponownie na jakiś spacer, itd... Ja przynajmniej tak wolę, nie muszę krążyć cały dzień 'poza domem'. Myślę, że za tę cenę spokojnie wynajmiesz coś w mieście. Rok temu nocowałam z koleżanką w hostelu blisko Lateranu:)
edytowany przez Kayyyah: 13 lut 2012
Moim zdaniem z hostelu Peter Pan jest latwy dojazd.
Jest to jakies 1[tel]minut na piechote od stracji metra Rebbibia. z Rebbibi 15 minut metrem do Termini.

Oczywiscie nie jest to super rozwiazanie ...ale jedno z tanszych.

Moj znajomy spal w hostelu zaraz kolo Termini i placil 17 euro. ...ale nie wiem, gdzie dokladnie :-/

Znam tez inny, moim zdaniem godny polecenia, najwyzej 5 minut na piechote od Termini:
http://www.hostelrome.com/cheap-hotels-in-rome.html

W low season dormitorium kosztuje 12 euro. ...sama raz spalam w tym dormitorium ...jak przyjechalo do mnie za suzo gosci, zeby ich pomiescic u mnie ;-)
edytowany przez marysia2: 13 lut 2012
...w sumie to nie jestem pewna czy ten hostel, gdzie ja spalam za znajomymi to ten wlasnie za 12 euro... bo widze teraz, ze des artistes maja chyba wiecej hosteli...
Tak Kayyah własnie przemyslalem to z tym dojezdzaniem i zdecydowalem sie poszukac czegos blizej:) I juz chyba znalazlem hotel sie nazywa Beauty ma dobre opinie i nie jest drogo:) oczyiwscie bede spal w salach sypialnych ale wciaz warunki sa podobno calkiem przyjemne i jest bardzo blisko od stacji termini:) I powiedz mi marysia2 bo faktycznie tanio ten hostel ktory polecasz - mowisz ze warunki nie byly takie tragiczne tak?;> I fakt maja wiecej hosteli ale tylko ten jest tak blisko od termini i tylko ten jest tak tani wiec mysle ze to ten:D
http://www.rome-bed-breakfast.eu/ nigdy tam nie bylam ale gdzies czytalam ze ok jest
Czy ktos zna Casa Bonus Pastor znajduje sie blisko Watykanu to rodzaj hotelu .Slyszlam ze jest tani ,prowadzony przez (chyba) ksiezy.
pisalem dluga lista o hotelu (hotelu!) od 30e i nie wystarczę??!
Mah!!
Jak chcecie hostelu, cene, juz od 8/10e! (w "pokoju" 6 osob)

Jak chcecie hostelu z 8e z widoki Watykan, lepiej modlić sie ;)
Ten, w ktorym ja spalam byl ok. Nie powiedzialabym zlego slowa. ...ale nie znam ceny :-/ Znajomi przyjechali, zabookowali miejsce i dla mnie ...i szczerze dotalismy tam baaaaardzo pozno w sobote ...i wyszlismy dosc wczesnie w niedziele ...i tyle nas tam bylo...
Ale warunki byly bardzo przyzwoite moim zdaniem i na pewno sie nazywal des atristes.
Cytat: Davido9020
Tak Kayyah własnie przemyslalem to z tym dojezdzaniem i zdecydowalem sie poszukac czegos blizej:) I juz chyba znalazlem hotel sie nazywa Beauty ma dobre opinie i nie jest drogo:) oczyiwscie bede spal w salach sypialnych ale wciaz warunki sa podobno calkiem przyjemne i jest bardzo blisko od stacji termini:)

Davido, niekoniecznie szukaj w okolicach termini, ważne, żeby do metra było niedaleko, bo jeśli jedziesz do Rzymu turystycznie, to miejsc do zwiedzania będzie sporo w każdej części miasta;) 'Co krok' znajdzie się coś wartego zobaczenia, zwiedzenia.
Tak jak mówiłam, wynajmowałam w okolicy Lateranu i była to bardzo dobra miejscówka, do metra 3 min;)
edytowany przez Kayyyah: 15 lut 2012
Cytat: MascalzoneLatino
pisalem dluga lista o hotelu (hotelu!) od 30e i nie wystarczę??!
Mah!!
Jak chcecie hostelu, cene, juz od 8/10e! (w "pokoju" 6 osob)
Jak chcecie hostelu z 8e z widoki Watykan, lepiej modlić sie ;)

Pytam o Casa Bonus Pastor bo bede na via Santa Maria Mediatrice i prawdopodobnie bede potrzebowac sie gdzies przespac .Nie interesuje mnie luksus.Szukam czegos blisko .Modlenie pozostawiam innym .
Cytat: basik2811
Czy ktos zna Casa Bonus Pastor znajduje sie blisko Watykanu to rodzaj hotelu .Slyszlam ze jest tani ,prowadzony przez (chyba) ksiezy.

U duchownych wcale nie jest tak tanio...
AHaaa - a powiedz mi marysia2 myslisz ze jak nie bede bookowal przez neta tylko na miejscu to bedzie wolne ? Jak bylas to bylo duzo osob? Ja tam jade na poczatku marca to chyba nie jest w sezonie z tego co sie zorientowalem ale wciaz nie jestem pewny a przez internet jest mozliwosc tylko zaplaty karta visa albo mastercard a ja niestety nie posiadam. Kayyah no rozumiem o co chodzi ale wiesz jak widze, ze jest tyle mozliwosci w poblizu tej stacji to po co szukac gdzies dalej:)
Cytat: Davido9020
AHaaa - a powiedz mi marysia2 myslisz ze jak nie bede bookowal przez neta tylko na miejscu to bedzie wolne ? Jak bylas to bylo duzo osob? Ja tam jade na poczatku marca to chyba nie jest w sezonie z tego co sie zorientowalem ale wciaz nie jestem pewny a przez internet jest mozliwosc tylko zaplaty karta visa albo mastercard a ja niestety nie posiadam. Kayyah no rozumiem o co chodzi ale wiesz jak widze, ze jest tyle mozliwosci w poblizu tej stacji to po co szukac gdzies dalej:)

Davido, nic nie miałam przeciwko okolicom Termini, chociaż niektórzy uważają, że to dość niebezpieczna okolica, ale jak dla mnie w sumie jak prawie każda inna. Wszędzie po prostu trzeba uważać. Myślałam, że nie masz jeszcze niczego konkretnego, ale widocznie już wybrałeś;)

A co do rezerwacji, wydaje mi się, że lepiej nie ryzykować z rezerwacją na miejscu. Chyba, że będziesz miał kilka innych namiarów na jakiś nocleg i jeśli nie tu, to pójdziesz gdzieś indziej... Sezon turystyczny czy nie, ale szkoda później chodzić od jednego do drugiego hostelu i szukać wolnego miejsca.
Może ktoś z Twoich znajomych ma taką kartę i mógłby Ci pomóc?
Nie ryzykowalabym z liczeniem na nocleg bez bookowania.
kayyah co do tego ze niebezpieczna to tak jak mowisz- jak wszedzie w dzisiejszych czasach:) A co do konkretow to tak znalazlem dwa hostele i sie zastanawiam. Różnica jest taka ze z jednymi nawiazalem kontakt emailowy a drugi musialbym rezerwowac przez hostelbookers.com i tutaj jest taka smieszna opcja ze wszystko ladnie opisane ale niema mozliowosci kontaktu z nimi - tzn jest tylko mozliwosc zaplacenia - czyli stronka mi wyszukuje czy sa wolne termini i jak sa to place - ale jakos tak niepewnie sie czuje w slepo wysylajac pieniadze. A co jak hostel juz na przyklad dawno jest zakmniety a ogloszenie dalej jest?:P A problem z karta juz rozwiazany:D Marysia2- tak , przemyslalem to, faktycznie byloby to nierozwazne:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia