Liceo Scientifico

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich. Chciałem się dowiedzieć jaki jest najlepszy polski odpowiednik do Liceo Scientifico.

Dziękuje z góry :D
dokladnego nie ma..gdyz Liceo Scienifioco jest typowo wloskim produktem..mi przypomina Liceum Ogolnoksztacace klasa o profilu matematycznym fizycznym wymieszna z klasa o profilu biologiczno chemicznym..a rowniez profilem ogolnym....dlaczego tak mi sie kojarzy?..spojrzalam w wikipedi na przedmioty jakie sa w Liceo Scientifico http://it.wikipedia.org/wiki/Liceo_scientifico Mysle wloska forma Liceum jest lepsza od naszej polskiej..poszerzona i bardziej interesujaca..:D |Sama uczeszczalam do klasy o profilu humanistycznym..waham sie czy nie powiedziec ze najbardziej przypomina twe wloskie Liceo Scien. polskie liceum ogolnoksztalcace z klasa o profilu matematyczno fizycznym ..co sadza inni ,napewno ci wpisza..poczekaj na inne wypowiedzi
Odpowiedz jak wyzej, w pierwszym zdaniu odpowiedzi Sette...

Zaskoczyli mnie, gdy moja polska mature z klasy ogolnej z rozsz. jezykiem obcym uznano tutaj za odpowiednik matury "liceo scientifico". Liczyla sie liczba godzin przeznaczonych na dany przedmiot, a w PL mialam, jak sie okazalo, duzo godzin przedmiotow scislych w porownaniu do IT!
ja mialam rozszerzony angielski normalnie rosyjski 3godz i po 2 godz tyg lacine i greke..wiecej o 1 godz histori i geografi /moj konik zreszta te dwa przedmioty/ niz pozostale profile..wyzywalam sie na Wos i Po..strzelanie to moje hobby..zaluje ze nie bylo filozofi.,.byla za to jazda konna no to co kocham sztafety..biegi..musze byc pierwsza..szybko szybko musze byc przed wszystkimi..wtedy lapie oddech i plyne..Kurcze fajnie bylo..adrenalina..no i harcerstwo..ojejki..ale sie rozmarzylam..:D

»

Pomoc językowa