Ochrona danych osobowych

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Czy ktoś moglby podac mi tresc po włosku klauzuli o ochronie danych osobowych.
Nie wiem gdzie mam to znalesc .Potrzebuje do CV. jesli wogole dodaje sie to tutaj do CV ???
Z gory dziekuje

La sottoscritta autorizza al trattamento dei dati personali per lo scopo di inserimento in banche dati professionali a scopo lavorativo, secondo quanto previsto dalla Legge D.Lgs 196/2003.
jak ochrona danych???jaka??..jak tu na kazdym citofonie jest nazwisko i mie idziesz ulica i czytasz wszystkie nazwiska mieszkancow zamieszkujacych ta ulice...Acha druga wazna sprawa Nie piszcie imiena na poczatku tylko nazwisko na poczatku...troche glupkowaci sa ci wlosi nie odroznaiaj naszych imion od naszych nazwisk..to mis ie juz zdarzylo kilkanscie razy....me imie traktuja jako me nazwisko...widocznie heheh mysla ze my polacy jestesmy krewnymi albanczykow bo ci rzeczywiscie maja imiona tak malo znane , ze nie wiadomo co jest u nich imieniem czy nazwiskiem
Ja kiedys na bilecie lotniczym w Stanach, lot wewnetrzny miedzy Stanami, mialam na imie Warsaw ;-)
A co do domofonow ...to chyba jest nawet obowiazek. Jak w zeszlym roku staralam sie o residenza ...podkreslili mi, ze moje nazwisko obowiazkowo musi byc na domofonie... Ale kto wie czy tak jest naprawde ...w sumie to tylko informacja od urzedniczki w comune...
Dziekuje UMBRYJKA :) I dziewczynom , fakt nazwiska na domofonie no ale Cv to inna para kaloszy :)
w prasie na porzadku dziennym jest podawnie nazwisk osob podejrzanych o cokolwiek..lacznie z wiekiem i imionami zony i dzieci...U nas tak osoba jest wymieniana z inicjalow lub z imienia plus jedna litera poczatkowa nazwiska..rozmawialam o tym z sasiadka dziennikarka od sprw kryminalnych..jak tak mozna zaraz podawac cale dane,dane calej rodziny..ulice nawet marke samochodu, zawod wykonywany danej osoby...Popatrzyla na mnie nic nie rozumiejac....szok!..walnelam jej kiedys na poczatku nie wiedzac czym sie zajmuje ,ze wloskie dziennikarstow jest na poziomie polskich brukowcow... giornalismo da tabloid
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka