Wynajmę pokój w Rzymie- Testaccio, na sierpień

Temat przeniesiony do archwium.
Wynajmę pokój w Rzymie na wakacje, na sierpień. Istnieje również możliwość od 20 lipca. Świetna lokalizacja, Testaccio, piechotą do centrum. Piękna stara kamienica z wewnętrznym ogrodem i gigantycznym wspólnym tarasem. Z okna widok na Tybr i most na którym kręcona była finałowa scena z "Włóczykija" Pasoliniego :) Mieszkanie, w którym w są jeszcze 2 osoby, jest spore. Do dyspozycji kuchnia i łazienka z prysznicem i pralką. Cena 500 EUR (450 plus 50 EUR media).
Kontakt: [email]
tel: [tel]

Agnieszka
Tyber, nie Tybr.
czyli laczna cena miesiecznie za to mieszkanie na 3 osoby to jest 1,500 eu?????
do SettediNove: Miesięcznie mieszkanie kosztuje 1350 EUR plus opłaty, które z internetem średnio wychodzą 50 EUR na osobę, dlatego dla ułatwienia podałam określoną z góry kwotę, ale mogę się też rozliczać na podstawie rachunków. Nie wiem, gdzie we Włoszech mieszkasz (jeśli oczywiście mieszkasz we Włoszech), ale jak na czteropokojowe, ponad 120 metrowe mieszkanie w zabytkowej kamienicy w centrum Rzymu to jest raczej okazyjna cena. Ja też byłam zadowolona, że znalazłam taki świetny pokój w takiej cenie i lokalizacji - poruszam się głównie piechotą, a jak na Rzym to jest ewenement :)
Forum przeglądają też ludzie, którzy wyjeżdżają na miesięczne kursy językowe czy krótkie stypendia i o nich głównie myślałam, bo potrzebuję kogoś jedynie na miesiąc, potem wracam. 450 EUR (plus opłaty) to jest okazja jak na centrum, opłaca się zdecydowanie bardziej niż hostel czy B&B (min. 25 EUR na dzień).

do marshmallow: masz rację! :) problem z Tybrem jest jak ze swetrem (forma "swetr" :). Poprzez analogię do przypadków zależnych (Tybru, Tybrowi) rozpowszechniło się używanie tego słowa w tej niepoprawnej formie, na swoje usprawiedliwienie mam, że formy Tybr używali też m.in. Iwaszkiewicz czy Parnicki. Więcej tutaj:
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8930
Sette mieszka w jakiejs dziurze, wiec nie trzeba sie dziwic, ze sie dziwi. :P
edytowany przez marshmallow: 15 lip 2012
120 tys miasto historyczne..uniwersyteckie ..z samymi zabytkami..tu za 500 eu ciezko wynajac samodzielne mieszkanie ..zreguly jest cos w granicah 800/900 ale samodzilene..niz obcymi osobami sam internet w cenie mieszkania..oplaty w cenie mieszkania plus miejsce parkingowe cenie mieszkania//ztym ze takie podnajmowanie jest nielagalne..skoro ty wynajmujesz to nie mozesz podnajac komus innemu.Podnajmowanie mieszkania może być powodem do eksmisji, gdyż działanie to stanowi poważne naruszenie umowy najmu przez lokatora, który ją zawarł...zanim komus podnajmiesz to sprawdz dobrze kontrakt czy wlasciel zezwolil na to czy zabronil
Temat przeniesiony do archwium.