Jak przelać pieniądze z Włoch do Polski?

Temat przeniesiony do archwium.
Jak przelać pieniądze z Włoch do Polski?
jak jak? normalnie. jak z pl do pl.
ej a gdzie ty mieszkasz chyba na bezludnej wyspie ,to ci wspolczuje.Wydaj dyspozycje Pietaszkowi ,niech on ruszy mozgownica.
Możesz iśc na pocztę i zrobić przelew przez MoneyGram.To szybki system ,kasa dojdzie w tym samym dniu.Płacisz prowizję w zależności ile pieniędzy wysyłasz,ale nie jest to tak dużo.Podają ci kod,który musisz przekazać odbiorcy by odebrał w Polsce kasę.I tyle:)
mozesz wyslac poczta ale to troche bedzie trwalo i kosztowalo..mozesz isc do banku..Polecalam raz Che Banca ..konto miesiecznie kosztuje tylko 1 eu ..czyli 12 eu przez rok i przelewy masz darmowe ..mozesz tez oplaty tak czynic np za dom swiatlo...Ja korzystam z uslug banku..przelewy mam darmowe
istniej tez Western Union..ale jest drogi..najtaniej bedzie via bank bank
Ja ostatnio kazalam osobie odbierajacej otworzyc konto Paypal i tam wplacilam pieniadze przez moje konto paypal, oplata bardzo mala dokladnie nie pamietam ale mniej niz 1 euro. Szybko i tanio pieniadze byly w minute na koncie odbiorcy. Konto otwiera sie za darmo i wszystko bez wychodzenia z domu.
Sette a masz tam konto w tym Che banka że polecasz?
Ja tez miałem mieć 1euro za miesiąc i tak jest faktycznie że konto tyle kosztuje ale doszły w trakcie pierdoły typu prowizje dodatkowe raz na 3 miesiące i tak na dzien dzisiejszy od stycznia już mnie to kosztuje 27euro do teraz w sklepie za płacenie kartą nie ma prowizji i za bankomat tez ,przelew do pl 0,50euro może tam nie ma haczyka jak w Banka Popolare Bergamo
to nie sa prowizje tylko/l'imposta di bollo sul conto corrente/ ''podatek dla wloskiego rzadu za to, ze ty masz tu w It konto''..co 3 mies /kwartalnie 8,55 eu..W Che Banca tego nie ma
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka