Dokumenty

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie zwracam sie do was z ogromna prosba !! Wyjezdzam z Wloch na stale juz dalam wymowienie z pracy pracowalam jako pracownik sluzb ochrony na lotnisku niestety niemam zielonego pojecia co dokladnie musze oddac lub zamknac (dowod osobisty wloski, tessera sanitaria , konto w banku) a take czy przed wyjazdem musze wypelniac jakies dokumenty , formularze Itp. Szukalam juz informacji w interinecie ale nic niestety nie znalazlam ( mozliwe ze zle szukalam) . Moze ktos z was znalazl sie w podobniej sytuacji chcialam sobie zrobic liste i wszystko zalatwic przed wyjazdem takze prosze was o jakakolwiek pomoc
W sumie to ja sie dolacze do pytania:) Tak na prawde to nawet nie przyszlo mi ono wczesniej do glowy. Myslalam ze zamkne co najwyzej konto w banku i tyle :p ale moze rzeczywiscie sa jakies konkretne procedury z dowodem i tessera sanitaria :/

Sabinas a moge bardzo niedyskretnie zapytac o powody?
Ostatnio z mezem (wloch) spotykamy cpraz wiecej ludzi, ktorzy, jak my, pakuja walizki bo maja dosc obecnej sytuacji ekonomicznej. Tym samym zastanawiam sie czy tez jestes czescia tej grupy :)

un saluto!
Pewnie ze tak oczywiscie sytuacja ekonomiczna nie pozwala mi dluzej tu zyc mialam nawet bardo dobra prace kontakt na czas nieokreslony a takze ciekawa praca niestety zaczynaja obnizac wyplaty i coraz ciezej jest sie utrzymac we wloszech ale takze kilka innych malych powodow pozatym zaczelam szukac informacji o dokumentach i sie zalamalam poniewaz jest ich bardzo duzo a jak wiemy sluzby we wloszech sa bardzo powolne plus okres ferii takze bardzo bardzo prosze was wszystkich o pomoc

Miałam ten sam problem, za 10 dni wracam do polski tutaj mi pomogli, podsyłam linki które może Ci pomogą. To są linki z tego forum http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/222938 http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/222744 Pozdrawiam
Dzieki bardzo juz czytalam o tych dokumentach Ale slyszalam ze jest ich wiecej a ja niechce juz tu wracac slyszalam o dokumencie E104 a takze o rozliczeniu sie z podatku jezeli zwalniasz sie z pracy w czasie roku podatkowym dlatego szukam osoby ktora wypelniala te dokumenty jezeli nikt mi nie odpisze postaram sie was poinformowac jak wszystko poszlo i jakie dokumenty sa potrzebne mam nadzieje ze trafie na dobrych urzednikow i znajde troche czasu