Praca w Bolonii/okolicach

Temat przeniesiony do archwium.
Jako że jestem świeżakiem w tych progach to witam serdecznie;)
Teraz do sedna, poszukuje pracy w okolicach Bolonii, przylatuje tam 12 sierpnia.
Chodzi mi o jakąkolwiek wakacyjną pracę dla studenta.

Jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek informacje odnośnie pracy, czy gdzie bym mógł ją szukać przez internet, ew. już na miejscu, bd baaaardzo wdzięczny

Pozdrawiam Poltalianów wszystkich;)
edytowany przez Tygrys90: 07 sie 2012
przylatujesz wnajgorszym mopmencie ,gorzej juz nie mogles wybrac..wybrales sobie martwy tydzien..Ferroagosto cala Italia od 12 do 19 sierp. ma wakacje..masta puste, sklepy pozamykane, wszyscy na plazy nad morzem i tak co roku na Ferroagosto.Wlosi celebruja to Swieto /ktore ma poganskie korzenie i troche jest podobne do naszego Lanego Poniedzialaku / niczym ksiadz msze swieta :D
sorry za literowki
Recesja, święta, coraz bardziej martwię sie o prace...
Orientujesz sie jak to wyglada z naszym Polskim taniej kupię, drozej sprzedam.
Czy sprzedaż jakiś pierdoł na ulicach wiąże sie z tym ze zaraz mnie powina i dostanę xxx euro kary??
Nie wiem czy jeszcze funkcjonuje - ufficio Margerita -piazza XX settembre (budynek dworca autobusowego) Biuro pośrednictwa pracy i sklep, niestety nie mam numeru tel.
...czy sprzedaż jakiś pierdoł na ulicach wiąże sie z tym ze zaraz mnie powina i dostanę xxx euro kary?..TAK..jest tak jak myslisz ,handlowac wolno na ulicach w 1 wyznaczony dzien tyg..od 7rano do 13 ej w wyznaczonej strefie tzw Mercato.Czasem jest organizwany Pchli Targ tylko w 1 sobote miesiaca.rozklejac rozwieszac ogloszen tez nie mozna bo cie namierza po numerze telefonu...W It duzo rzeczy nie mozna robic ..sa za te rzeczy z gory przewidziane multy mandaty /kary pieniezne
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka