Tomasz TAR

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć, znalazłam ogłoszenie na internecie http://zbiory.praca123.eu/oferty/wlochy-praca-zbior-jablek/ napisałam,okazuje sie ze trzeba wpłacić zaliczkę 20 zł,to może nie jest dużo,ale jak 60 ludzi wpłaci po 20 zł to zmienia postać rzeczy,praca ma się odbywać w mieście Trydent,a Pan któremu mam wpłacić zaliczkę nazywa się Tomasz Tar jest to pośrednik który z jakiś nieznanych mi przyczyn nie chce mi dać nr telefonu,natomiast włoski pracodawca nazywa się Pietro Aligro, myślicie jest to ściema?nie wpłaciłam jeszcze tej zaliczki
Nie zawaracalabym sobie glowy takim ogloszeniem. Skoro nie chce podac nr telefonu to napewno nie podalby innych informacji zebys mogla sprzwdzic te agencje. A masz do tego pelne prawo. Fakt ze 20zl to nie duzo ale dawanie satysfakcji takim chamom ktorzy zeruja na ludzkiej naiwnosci i desperacji nie powinno miec wogole miejsca. Poszukaj lepiej czegos innego
Jezeli jest prosba o zaliczke na prace to z gory wiadomo, ze to oszustwo. Placenie za to by dostac prace jest zakazane.
:).....no to swietny sposob na zycie-nie pracowac i sie utrzymac....nie badzmy naiwni...a gdyby tak sprawdzic tego Tomasza Tar?
Jakie to smutne ,ze sa hieny ktore zeruja na ludziach ktorzy sa w ciezkiej sytuacji zyciowej .Ze tez nie ma na nich jakiegos bata .Bo ten caly Tar napewno niejedna osobe w potrzebie naciagnie ,moze nie chodzi tak o te 20 zl ,ale fakt ze ktos zufa i poniesie porazke .Choc obym sie mylila..........
Bardzo długo pisałam z tym gościem,zapytałam się go czy mogę dostać jakieś potwierdzenie ze jest on rzeczywiście pośrednikiem,albo jakąś stronę internetowa, powiedział ze nic takiego nie ma,ze jak wpłynie mój przelew to On mnie zapisze na listę i da mi nr do kierowcy żebym się umówiła na konkretny dzień wyjazdu,i ze on dzięki tej zaliczce ma pewność ze dana osoba się nie wycofa takie "zajęcie"miejsca w busie,bus kosztuje 300 zł, odciągają to z pierwszej wypłaty,wyjazdy są organizowane z większych miast Polski:Warszawa, Kraków,Wrocław itd,zapytałam się czy mi poda nr telefonu bo chciałabym porozmawiać i poznać więcej szczegółów powiedział ze nie posiada polskiego nr,niestety w internecie nie ma żadnych informacji ani o Tomaszu ani o Pietro Aligro,chyba powinna być jakaś wzmianka nie? napisał mi jeszcze ze jak mi się nie podoba wpłacanie tej zaliczki to mogę przyjechać tam na miejsce na własną rękę,on mi poda nr telefonu tego Pietra,i jak będę w Trydencie to mam zadzwonić i on nas odbierze,bo ja z koleżanką chce jechać,jak myślicie co robić?
Daj sobie spokoj ,jeszcze cie do burdelu wywioza .Ja bym nie ryzykowala ,to jest jakas sciema .
Cytat: zielonooka20
zapytałam się czy mi poda nr telefonu bo chciałabym porozmawiać i poznać więcej szczegółów powiedział ze nie posiada polskiego nr

bo do Polski pewnie nie ma po co wracać, jak go policja ściga...
gdyby był uczciwy, to podałby od razu swój numer włoski
W Trento placa 7 eu za godzine przy jablkach i niema pracy w dni desczowe...Jablka sa przetrzepane przez olbrzymie kilkakrotne gradobicia jest ich malo..ci pracownicy co juz pracuja to wystarcza zupelnie..Od was ktos chce kase wyciagnac ..po 20 zl od glowki i jeszcze chca dac kierowcy swemu kolesiowy zarobic na przejezdzie po 300 zl od glowki..Do Trento jezdzi przewoznik Agat po 250 zl w1 strone ,autobus klimatyzowany z telewizorem i z 3 kierowcami!..Ktos was wkreca
Pośrednicy-oszuści
Jak nie dać się oszukać?
Wielu oszustów bazuje na naiwności i pośpiechu osób marzących o szybkim wyjeździe za granicę.
Pamietaj - nic nie chroni lepiej niż odrobina ostrożności i zasada ograniczonego zaufania. Ale łatwo powiedzieć, a oszust ponagla nas mówiąc że liczba miejsc ograniczona.
Na co zwracamy szczególną uwagę:

Wiele osób chce sie dorobić na ludziach pragnących podjąć prace za granicą. W ramach pośrednictwa pracy proponują im fikcyjne umowy, obiecują złote góry, a tak naprawde to tylko zabierają im resztke pieniedzy i nadziei. Jak sie bronić przed oszustami?

Sprawdź czy pośrednik posiada odpowiedni certyfikat.
Jeśli w ogłoszeniu podany jest tylko telefon komórkowy, bezwzglednie domagaj sie podania także dokładnego adresu pośrednika
Pamietaj, że polski pośrednik nie ma prawa do pobierania opłat za załatwienie pracy.
Sprawdź w rejestrze (ewidencji działalności gospodarczej lub Krajowym Rejestrze Sądowym), czy dany pośrednik ma zgłoszoną działalność gospodarczą, od jak dawna i czy posiada własne biuro.
Zawsze sprawdzaj, czy dany pośrednik posiada umowe zawartą z pracodawcą zagranicznym i czy wysyłał już ludzi do pracy za granice. Poproś o numery telefonów pracodawców zagranicznych oraz do osób, które już skorzystały z jego usług i mogą to potwierdzić.
Zanim wyjedziesz za granice, domagaj sie spisania umowy, w której będą podane warunki pracy, płacy, należne świadczenia, itp.
Pamietaj, że dowód wpłaty na konto pośrednika - oszusta - nie daje dużych szans na odzyskanie wpłaconej kwoty. Do zakładania kont bankowych mogą być wykorzystywane podstawione osoby.
Zanim zapłacisz pośrednikowi za przejazd, sprawdź, ile wynoszą ceny u przewoźników. Nie przepłacaj.
Nigdy nie płać przed wyjazdem za mieszkanie za granicą oferowane przez pośrednika. Zwykle kontakt kończy się na pobraniu opłat za lokal.
Pamietaj, że polski pośrednik pracy nie ma prawa skierować cie do pośrednika zagranicznego.
opisany powyzej gosc nie jest nawet posrednikiem pracy..Dobrze widac, ze to prywatna osoba
Dzięki za wszystko,nie jadę i nie wpłacam,kurde ale pilnie szukam pracy, obojętnie w jakim kraju, najlepiej zbiory owoców lub warzyw,pakowanie sortowanie,nie powiem w necie jest tego sporo,ale tak jak mówicie są to zazwyczaj osoby prywatne próbujące wyłudzić kasę,a z tego co przeglądałam to żadna agencja teraz nie oferuje takiej pracy jakiej szukam,hmm ciężko,a może WY macie jakieś sprawdzone agencje gdzie mogłabym poszukać,albo jakieś kontakty
Nie dawaj sie nabrac na cos takiego ,posrednictwo pracy za granica to w 99% przypadkow oszustwa ,w najlepszym wypadku bedziesz harowac 24/24 za 500 euro miesiecznie ,albo i gorzej w innych ... nie chce nawet mowic,nie badz naiwna ! nie daj sie oszukac.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa