Opiekunka do dziecka

Temat przeniesiony do archwium.
Moja kolezanka z pracy szuka opiekunki do dziecka. Poprosila mnie czy nie moglabym tu napisac.

Nie jest to praca na FT i mieszka w Morenie.

Jezeli ktos jest zainteresowany, moze mi wyslac wiadomosc z kontaktem i jej przekaze.

Na ewentualne pytania, odpowie ona. Nie znam wiecej szczegolow.
edytowany przez marysia2: 07 lis 2012
Witam marysia2. Ja bym byla zainteresowana. Jak pisalas nie wiesz za duzo o warunkach itp. Wiec moze zostawie swoj email i przekazesz swojej kolezance. Wysylam email na priv. Pozdrawiam :)
przepraszam cie Marysia ale jako osoba myslaca zadaje sobie pytanie-dlaczego poszukuje sie opiekunki do dziecka poprzez druga osobe i przede wszystkim przez internet????mysle ze w miejscowosci,w ktorej mieszka ta kolezanki mozna napotkac tabuny tych opiekunek roznej masci.W twoim poscie nie wiadomo czy praca jest tylko na godziny,lub czy ta opiekunka mialaby mieszkac z owa rodzina.Mysle ze ty jako osoba posredniczaca w pomysle minimum informacji posiadasz...milego dnia.Mia.
Mia ...spiesze z odpowiedzia :-)

Ja mam male doswiadczenie (= zadne) w szukaniu opiekunek. Owa kolezanka od dluzszego czasu chciala znalezc opiekunke. Szukala przez agencje. Miala juz kilka opiekunek ...i wlasnie zawsze mi sie skarzyla, ze ma pecha, ...bo co znalazla kogos, to ten ktos znalazl prace ...to byla polozna, co dostala prace w szpitalu, to znowu przedszkolanka, ktora dostala prace w przedszkolu. Jedna podobno kradla. Rozmawiajac tak o ...wspomniala, czy gdybym cos widziala, zebym jej przekazala nr telefonu. W tej chwili dziecko wozi do mamy/siostry. Chcialaby kogos, kto znowu za chwile nie znajdzie innej pracy.

Rzucila mi takie pytanie, na ktore odpowiedzialam: dobrze.

I tyle.
edytowany przez marysia2: 08 lis 2012
marysia2, moim zdaniem nie musisz sie tlumaczyc co i tak. rzucialas haslo, ze ktos szuka opiekunki i tyle. jesli ktos to przeczyta i jest zainteresowany dasz mu namiar i pozniej niech sie dwie strony dogaduja same. nie rozumiem po co to zbedne gadanie.
Az sie cisnie na "usta" WTF?
Nie wiem Mirable czy Ci sie cisnie na usta WTF ...bo ogloszenie jest takie bezsensowne, czy ta dyskusja tu... Na tym forum sie pisze rzeczy, ktore wychodza poza moje granice zrozumienia.
Dlatego przekaze ten kontakt, ktory dostalam i dziekuje za wspolprace, zamykam temat.

Pozdrawiam.
Cytat: mia77
W twoim poscie nie wiadomo czy praca jest tylko na godziny,lub czy ta opiekunka mialaby mieszkac z owa rodzina.Mysle ze ty jako osoba posredniczaca w pomysle minimum informacji posiadasz ...

Marysia copia- incolla, nic od siebie...
"miala juz kilka opiekunek ...i wlasnie zawsze mi sie skarzyla, ze ma pecha" ciekawe, czy zawsze to byla wina opiekunek? Znajac Wlochow, mozna w to watpic.
edytowany przez marshmallow: 10 lis 2012
Na pewno nastepnym razem nie odpowiem dobrze, a wrecz przeciwnie, zniechece.

Temat zamkniety.
Cytat: marshmallow
Marysia copia- incolla, nic od siebie...

Nie wiem czemu czujesz 'misje' uswiadomienia wszystkich jak beznadziejna jestem. ...czy tego nie widac i musisz tlumaczyc innym uzytkownikom, ktorzy sa tak malo rozgarnieci, ze sami sie nie potrafia zorientowac?

"miala juz kilka opiekunek ...i wlasnie zawsze mi sie skarzyla, ze ma pecha" ciekawe, czy zawsze to byla wina opiekunek? Znajac Wlochow, mozna w to watpic.

Mozna w to watpic i ani nie zmuszam, ani nie przekonuje. Znam ja w pracy, w zyciu u niej w domu nie bylam i nie mam pojecia jak w domu sie zachowuje!

Odpowiedzialam dobrze, ale nastepnym razem na 100% nie tylko odmowie, ale bede odradzac Polakow - nie dlatego, ze nie lubie Polski czy Polakow, ale dlatego, ze nie znosze Polonii we Wloszech.* Podkreslam we Wloszech, bo nigdzie indziej nie spotkalam wredoty, zawisci, zawziecia, zlosliwosci, kompleksow, klotliwosci, opryskliwosci, bezczelnosci, braku jakiegokolwiek obiektywizmu, dowartosciowywania sie dzieki ponizaniu innych a przede wszystkim takiej przerazajacej glupoty - w osobie Marshmallow na czele.

Ty, Marshmallow, jestes proszona o laskawe ODPIERDOLENIE SIE ODE MNIE!

Zreszta zegnam to forum.

*Wszystkie osoby, ktore znam na zywo, to bardzo fajne osoby.
edytowany przez marysia2: 10 lis 2012
Marysia come on, ja wciaz pokladam w Tobie nadzieje jak bde sie wyprowadzac ze doradzic co i jak :) Badz twarda! :)
Wkleje pewien cytat dla wszystkich przezywajacych to forum jak komornik szafe

Jeśli myślisz, że jesteś tym, za kogo uważają cię twoi przyjaciele i twoi wrogowie, to znaczy, że z pewnością siebie nie znasz.
- Anthony de Mello

zapomnialem ,milego weekendu wszystkim,a ksiezniczce podwukroc ;)
edytowany przez Kostropaty: 10 lis 2012
Ach, coz za brzydkie slownictwo! Marysiu, a czyz to nie Ty wraz z innymi zarzucacie mi takowe, kiedy odpieram ataki na moja osobe? Z ta roznica, ze ja nigdy nie uzywam takich slow, kiedy ktos ma inne zdanie niz ja i wyraza to w sposob kulturalny czy zwroci uwage na jakis blad popelniony przeze mnie...(jesli takowe sa, to jedynie jakis ortograficzny), a na zasypywanie forum wymyslami na moj temat! I tutaj wychodzi Twoja hipokryzja i prostactwo!

A te fochy i "zagnam" tez juz sa znane! Ty nie umiesz dyskutowac, tylko sie rzucac... inni nie moga wyrazic wyrobionego sobie zdania na Twoj temat lub nie tylko na Twoj, ale Ty mozesz sie wpieprzac w jakis temat ze swoja zawzieta natura, co? Przypominam, ze nie ja zaczelam, a Ty sie na mnie zaczailas i wiele razy probowalas mnie osmieszyc...tylko, ze Ci sie to nigdy nie udalo i nie uda z Twoja glupota! To Ty w koncu stwierdzilas, ze tutaj pisze sie rzeczy, ktore wychodza poza Twoje granice zrozumienia, a nie poza granice logicznego rozumowania...
Ostatnio to juz mnie wyjatkowo poirytowalas, wiec tak jak powiedzialam: se tu mi pesti i piedi, io te li ripesto tre volte!

A mow sobie tym Twoim Wlochom, co chcesz, jak nie umiesz prawidlowo odebrac tego co sie tutaj pisze i zapamietaj sobie, ze jak ktos jest mily dla Ciebie, to bardzo czesto to jest wynik tylko i wylacznie nie wystepowania warunkow do wypowiedzenia prawdziwych mysli... mowie to, bo widac Twoje zagubienie w zyciu, Sierotko Marysiu...
Mam nadzieje, ze przynajmniej teraz czyny pojda za slowami, bo jak jednak zechcesz tu wrocic, to nie dziw sie pozniej, gdy ktos powie, ze masz zmienne nastroje i jedno mowisz, a co innego robisz!

Kostropaty, poprawna forma to 'po dwakroc'.
edytowany przez marshmallow: 10 lis 2012
poprawna forma to 'po dwakroc'.

Najgorsze ,ze ksiezniczka nie zalapala..................,jak zyc ,jak sobie teraz to wszystko poukladam:( buuuuuuu
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Życie, praca, nauka