szukam pracy

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem w Rzymie od 5miesiecy,nie moge znalezc pracy. W przyszlym miesiacu chce wybrac sie do agencji pracy, nie mam pojecia ile kosztuja ich uslugi,czy warto zglaszac sie do nich, moze mi cos podpowiecie.Jakie agencje pracy polecacie z wymienionych:

Synergie Italia

Gi Group SpA

Trenkwalder Italia

Randstad Italia

Adecco Italia SpA

Quanta

MAW Men At Work Agenzia per il Lavoro S.p.A.

Manpower

Obiettivo Lavoro
Dolce: znam Quante akurat z innego kraju. zaproponowali mi pozycje, po wyslaniu do nich CV zadzwonili do moich referencji i proponowali swoje uslugi...malo profesjonalne to bylo. Dzwonia do mnie do dzis ale nie rozmawiam z nimi. Randsrad, Adecco i Manpower to bardzo profesjonalne miedzynarodowe agencje wiec napewno bym je polecila. Znam jeszcze Obiettivo Lavoro bo maja duzo ofert ale nigdy z nimi nie rozmawialam. Powodzenia!
Na pewno zapisując się do jakiejkolwiek z tych agencji nic nie zapłacisz ponieważ takie są zasady. Jeżeli któraś z nich żądałaby wynagrodzenia od szukającego pracy za pośrednictwo w szukaniu to byłoby to sprzeczne z prawem.
Potwierdzam też słowa mirable, że Adecco i Manpower są profesjonalne. Dodałabym też do nich Umana. Ja pracowałam właśnie poprzez Umana oraz przez Obiettivo Lavoro. Z Manpower odbyłam kurs zawodowy (też bezpłatny). Kiedy pracowałam wypłatę miałam zawsze na czas, wszystkie składki odprowadzone, TFR, do tego miła obsługa ze stron pań z tych agencji, tak więc nie mogę powiedzieć na nie złego słowa.
Jedyne minusy tych agencji jest to że praca jest zawsze na czas określony (istnieje możliwość potem, że pracodawca zatrudni bezpośrednio, ale rzadko się to zdarza bo zatrudnienie przez agencje wynosi taniej pracodawcę) no i do każdej oferty jest zawsze ponad 100 chętnych.

« 

Życie, praca, nauka