Pokój do wynajęcia w RZYMIE od zaraz!

Temat przeniesiony do archwium.
Mam do wynajęcia pokoj w Rzymie ( dostępny od zaraz) Mieszkaje znajduje się w dzieliny REBIBBIA (2min od metra). Bliski dojazd na LA SAPIENZE ok 15 min.
Cena pokoju to: 320 euro (plus oplaty, światło prąd i internet okolo 50 euro miesięcznie)
Moje [gg]
albo emial: [email]
Zainteresowanym moje wysłac fotki pokoju :)
Podciagamy watek w gore. :)
Ogloszenie jest nadal aktualne.
Niedaleko Ciampino, swieza, spokojna dzielnica Morena. Dojazd kilkoma autobusami z metra Anagnina. W poblizu farma z ktorej mozna brac mleko prosto od krowy i inne swieze produkty.
Za osobe 200 euro plus 10/15 euro lub 400 bez oplat (ktos, kto bierze ok 50. euro miesiecznie za rachunki, robi Was w konia...)
Wolne 3 miejsca.
edytowany przez marshmallow: 31 maj 2013
Cytat: marshmallow
ktos, kto bierze ok 50. euro miesiecznie za rachunki, robi Was w konia...)

Przepraszam, czy pijesz do ogloszenia, jakie dala Saretta? Tak sie skladam, ze jestem jej wspolokatorka, wiec doskonale wiem, ile wynosza w tym mieszkaniu miesieczne rachunki za gaz i prad. I to nie chodzi o to, ze "ktos bierze ok.50 euro miesiecznie za rachunki" bo rachunki przychodza do nas poczta, widzimy, ile placimy i za co, i dzielimy kwote rachunku na wszystkich wspolllokatorow.

Zima oplaty za ogrzewanie (riscaldamento autonomo) wynosza ok. 40-60 euro na osobe miesiecznie, za prad ok. 20 euro za osobe. Latem z kolei oplaty za gaz sa bardzo niskie, rzedu 15 euro na osobe, za to za prad sa nieco wyzsze - ok. 30 euro na osobe, bo bez klimatyzacji ciezko wytrzymac. Takie kwoty gdy w mieszkaniu sa dwie osoby, gdy jest ich wiecej, oczywiscie wychodzi troszke mniej na osobe. A poza tym w ogloszeniu bylo napisane "OKOLO 50 euro miesiecznie", wiec nie rozumiem, skad podejrzenia, ze "ktos bierze" od kogos zbyt wiele kasy, skoro kazdy ma wglad do rachunkow i wie za co i za ile zuzytego pradu czy gazu placi.
Cytat: marshmallow
Za osobe 200 euro plus 10/15 euro lub 400 bez oplat

Z tego zdania wynika, ze oplaty za rachunki
wynosza 200 euro :P (skoro pokoj kosztuje 200 + oplaty 10/15 euro, a druga opcja to 400 euro z wliczonymi oplatami).
OK, zapewne pierwsza opcja to maly pokoj, a druga to "dwojka"...
Ok, dzięki za info.
Ale i tak uważam, ze takie sumy, to zbyt dużo. Nie wiem, może nie umiecie żyć ekonomicznie...
oczywiscie ze nie zyje ekonomiczne:) jest mi zimno to grzeje, jest mi goraco to klima:) pracuje i stac mnie placic takie rachunki:)
Cytat: Sarettaa
oczywiscie ze nie zyje ekonomiczne:) jest mi zimno to grzeje, jest mi goraco to klima:) pracuje i stac mnie placic takie rachunki:)

Ciekawe, jak chodzisz ubrana i dokad jezdzisz na wakacje? :-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia