pytanie do osób, które znają sytuacje we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
Wybieram się na studia. Wiem, że maksymalnie za 5 lat będę na stałe we Włoszech i mam problem z kierunkiem, bo nie mam pojęcia co wybrać. Chciałabym, abyście napisali po czym znajdę pracę gdyż jesteście na miejscu, a w internecie jest mało informacji o sytuacji na rynku. Myślałam o psychologii, handlu może nawet administracji.. możecie mi to wszystko jakoś przybliżyć? z góry dziękuję ;)
Psychologia i administracja odpada calkowicie,co do handlu trudno powiedziec.na dzien dzisiejszy stawialabym na farmacje,ortodonta,dentysta oraz turystyka ,przy turystyce przynajmniej 3 jezyki obce,angielski,niemiecki,francuski w mowie i w pismie.Ale to jest moje zdanie ,zalezy jaki region cie interesuje.
witajcie
potrzebuję Waszej pomocy
30 maja lecę do Rzymu i potrzebuję ważnej iformacji:
jaki bilet kupić z lotniska Fiumicino jadę do del Casal Lumbroso - z tego co czytałam 3 przystanki pociągiem i kilkanaście autobusem
busik z kwatery dużo kosztuje 40e szok! ja nie moge aż tyle wydać :(
czym tam najtaniej dojechać? pomóżcie proszę
może jest jakiś bilet który obowiązuje wszędzie w każdym środku transportu przez kilka dni?
Francesca
A kwaterę w jaki sposób załatwiałaś?
Nie można zapytać u źródła?
lepiej dojsc do przystanku ok 400 metrow Porte Usini i tam staje autobus nr 089 i jedzie na Casale Lumbroso,czas przejazdu ok 50 minut,cena biletu 1,50,sa bilety tygodniowego to 24 euro ,na 3 dni cena 16,50,te bilety obowiazuja na metro i autobus i na pociagi podmiejskie,

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie