przemowa??

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Ciao!!
mam ogromna prosbe czy moglby mi ktos pomoc w napisaniu przemowy ?? Ja osobiscie nie mam zielonego pojecie jak mam zaczac....... a chodzi o kilka zdan na temat zespolu ludowego i o jego tradycje.
Pomoze ktos??
Bardzo prosze o jakies wskazowki, cokolwiek byle bym zaczela ta przemowe...
A gdzie wkład własny..?! Może sama cos sklecisz a potem podrzucisz forumowiczom do sprawdzenia zamiast iść na łatwiznę. To TWOJE przemówienie i ty sama musisz wykazać się chociaż minumum pracy własnej!
zerznij cos z googli o polskim zesple folk.i daj do tlumaczenia do dzialu ' bez wkladu wlasnego'..to sie nie beda czepiac.. A tekst znajdz taki co bedzie ci pasowal do zesp.wlosk. i polsk./nie piszesz o jaki chodzi/...wiesz teraz sa wakacje....ferroagosto he he
dzieki gaio...;) a oto 'moj wklad wlasny'

Zespół działa od 1979. Od 1990 roku patronat nad Zespołem przejęło Centrum
Kultury, Promocji i Informacji w XXX.W Zespole tańczą i śpiewają dzieci i młodzież w wieku 8 - 22lat. Głównym celem Zespołu jest prezentacja: polskiego folkloru i tradycji ludowych różnych regionów Polski, możliwie wierne odtworzenie autentycznych tańców narodowych i ludowych, piosenek, przyśpiewek i muzyki ludowej. Repertuar Zespołu to piosenki, przyśpiewki i tańce: lubelskie, łowickie, rzeszowskie, opoczyńskie, narodowe / polonez, krakowiak, kujawiak, oberek, mazur - w strojach z okresu Księstwa Warszawskiego, staropolski, suita tańców polskich T. Kiesewettera/, śląskie,krakowskie -barwne widowisko taneczne z udziałem postaci "przekupek" i "Lajkonika". Oprócz występów Zespół prezentuje swoje osiągnięcia na licznych konkursach i przeglądach w kraju i zagranicą. W swojej ponad dwudziestopięcioletniej historii, Zespół Pieśni i Tańca "XXX"rezentował program w blisko 600 koncertach na wielu scenach Polski i Europy. Ważniejsze osiągnięcia Zespołu: w latach 1982 - 2004: I, II miejsca i "Nagrody Specjalne" na Festiwalach Zespołów Artystycznych Młodzieży Szkolnej, w roku 2005 - "Nagroda Specjalna",w latach 1995 - 2004: I i II miejsca na Wojewódzkich Spotkaniach Tanecznych, w roku 2005 - I miejsce,w roku 1995 II miejsce na Festiwalu Zespołów Folklorystycznych w Czechach,w 1996 - II miejsce na Międzynarodowym Festiwalu Folklorystycznym w Niemczech,w 1996 - I miejsce na Międzynarodowym Festiwalu Zespołów Folklorystycznych w Turcji. Konkursy i koncerty zagraniczne: 1990 - Ukraina, 1995 - Czechy, 1996 - Turcja, 1996 - Niemcy, 1997 - Węgry, 1999 - Ukraina, 2000 - Węgry, 2001 - Portugalia, 2002 - Węgry, 2004 - Węgry, 2005 - Włochy

Z gory baardzo dziekuje .
Bardzoooooooo prosze o tlumaczenie tekstu powyzej.
Witam, wiem , ze jestem strasznie upierdliwa, ale naprawde bardzo mi zalezy na tym tlumaczeniu, wiec bardzo prosze kogos aby ktos sie zlitowal nade mna.
W Twoim przemówieniu jest cała masa polskich nazw, musiałby być tłumacz nie lada jaki, żeby to przetłumaczyć na język włoski... i czy włosi będą wiedzieć o czym mowa?
...sama jestem ciekawa, czy jest ktoś tak genialny..
:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Brak wkładu własnego