jedno zdanie

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

prosze o pomoc w przetlumaczeniu zdania:
ed ora spero di recuperare Quello che mi piace molto e quando dice di essere reciprocamente sinceri

Bede bardzo wdzieczna za przetlumaczenie tego
Dziekuje
ed ora spero di recuperare(i teraz mam nadzieję odzyskać, uratować) Quello che mi piace molto( to co bardzo lubię, bardzo mi się podoba) e quando dice di essere reciprocamente sinceri (i kiedy mówi, żeby być wzajemnie, obustronnie szczerymi)
:)
yamadawa wiesz moze jak to przetlumaczyc
ti chiamo dopo sto cucinando il polipo
polipo - piccolo animale acquatico dei celenterati (małe zwierzę wodne, jamochłon) con corpo a forma di calice (ciało w formie kielicha), munito di tentacoli (wyposażone w macki, czułki) ; vive spec. in colonie (żyje w koloniach)...

...najpierw musiałam zobaczyć, co to jest ten 'polipo':

-ti chiamo dopo sto cucinando il polipo - zedzwonię do ciebie później, bo właśnie teraz gotuję polipa...o matko! co oni jedzą???
Iluś, Gaio już to przetłumaczyła... to taka ośmiornica.. błeee!!
bardzo lubie polipo..po ugotowaniu jest to fioletowo biale..troche gumowate...ale bardzo dietetyczne..
saltka z osmiornicy Kup: 1puszka ośmiornicy - dostępna w prawie każdym supermarkecie
2. pół czerwonej i pół żółtej papryki
3. duży pomidor
4. pół średniej cebuli
5. zielona pietruszka
6. oliwa z oliwek i ocet winny do sosu
7. sól i pieprz
Czas przygotowania: 15 minut

Sposób przygotowania:
1. Ośmiornicę odsączamy z sosu własnego i kroimy w drobną kostkę. To samo robimy z papryką, pomidorami i cebulą.
2. Drobono szatkujemy też zieloną pietruszkę. Wszystkie składniki mieszamy w salaterce i doprawiamy sosem z oliwy i octu winnego z solą i pieprzem.
.... do potrawy podaje się jasne pieczywo, często bułki.
Do picia możemy podać czerwone wino półwytrawne lub zimne piwo.
...z truskawkami tez jest dobra..:D
Ośmiornica w winie
2 kg ośmiornicy
250 ml oliwy
250 ml wytrawnego wina
pieprz,sól

Ośmiornice oczyścić/ tzn. wyjac flaczki z glowki i usunac dziobek
-nie sciagac skory i zostawic macki/ i pokroić na drobne części, włożyć do rondla z rozgrzaną oliwą i smażyć krótko. Następnie wlać wino, dodać pieprz i dalej podgrzewać na małym ogniu, aż ośmiornica będzie miękka i sos gęsty. W czasie gotowania można dodać 5 pomidorów bez skórki i pestek oraz 2 liście laurowe. Podawać na zimno.
...jadłam...polecam...pycha...;)
dziękuje:) chyba z wrażenia sobie spróbuje przyrządzic:D
..he he..to teraz juz wiecie dlaczego Wlochom tak rece lataja..jak cos objasniaja..albo jak kolo kobiety stoja..to sie nie moga powstrzymac zeby jej tu czytam nie dotknac czy nie objac....Cholerka nazarli sie tego swinstwa zpokolenia na pokolenie i... lapy im chodza...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia