slowka prosze;)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1. Podroz uplynela w przyjemnej atmosferze.
2. Nagrody to I PREMI ?
3. Za 1 miejsce mozna bylo zdobyc.
4. Padało przez kilkanascie dni.
5. Zmienic miejsce zamieszkania na 2 tygodnie.
6. Rozpoczecie roku szkolnego.
7. Wtedy, tj. 5 lat temu szłam do liceum - Allora cioe' cinque anni fa andavo al liceo ?

z gory dziekuje:)
1. Podroz uplynela w przyjemnej atmosferze. Il viaggio ha passato nell'atmosfera amichevole.
2. Si, i premi.
3. Za 1 miejsce mozna bylo zdobyc. Per il posto primo si poteva ottenere (otrzymać).
4.Padało przez kilkanascie dni. Nevicava per...no i nie wiem:((((....giorni.
5. Zmienic miejsce zamieszkania na 2 tygodnie. Cambiare il posto del abitazione per 2 settimane.
6. Rozpoczecie roku szkolnego. L'inizio dell'anno scolastico.
>7. Wtedy, tj. 5 lat temu szłam do liceum - Allora cioe' cinque anni fa
>andavo al liceo ? Chyba ok
1. il viaggio è passato
4. padac generalnie odnosi sie do deszczu, inne opady trzeba sprecyzowac - Pioveva per alcuni giorni
5. jesli juz to dell'abitazione ale lepiej il luogo del soggiorno lub domicilio
7. Allora / a quella epoca /in quel momento ho iniziato ad andare al liceo - szlam jako zaczynalam , andavo znaczy chodzilam
1. Jakim jezykiem posluguja sie ludzie w twoim kraju?

Quale lingua usa la gente nel tuo paese?

2. Codziennie chodzilam na plaze, kapalam sie w morze, opalałam, spacerowałam wzdluz wybrzeza morskiego. Ponadto wieczorami chodzilam na miasto, na dyskoteki bawiac sie wspolnie ze znajomymi.

Ogni giorno andavo alla sabbia, facevo bagno nel mare, mi abbronzavo, facevo le passeggiate * i tu nie wiem...* . Inoltre di sera andavo in citta', in discoteche divertendosi insieme con i miei conoscenti.
;) pisze tutaj specjalnie aby nie zasmiecac forum:)

wiec bardzo proszee:)
plaża - spiaggia (sabbia to piasek :))
mi bagnavo in mare
prendevo il sole
le passeggiate lungo la costa
divertendomi
amici/colleghi
spacerować wzdłuż wybrzeża morskiego - camminare lungo la riva (la costa) del mare
:)
insieme a
slicznie dziekuje !:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego