Nie dla grupy trzymającej czy nie trzymającej...

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |
Eh odwiedzam to forum juz dosc długo i musze stwierdzic,z e przezywa ono jakis kryzys chyba ;/ gdzie sie podzialy te wszystkie fajne osoby, ktore tu tak chetnie zagladaly.. poza tym mam wrazenie, ze odkad pojawila sie "grupa.." jest tak jakos nie tak ;/ tylko ich watki sie rozwijaja, nie wiem czy wy stali dawni bywalcy boicie sie odezwac?? czy tylko "grupa.." ma miec monopol na wypowiedzi tutaj??
Hi JazzySnazzy,masz racje.W pelni sie z toba zgodze.Mnie tez od pewnego czasu nie chce sie tu zagladac bo jakos tu tak monotematycznie sie zrobilo.Glupie zarty,sprzeczki...
Co do tych fajnych ludzi, to moze mysmy sie nie poznali na tej"grupie"?Inny "fajni" chyba siedza na innych "tematach"(patrz polacca-italiana)
Chociaz odkad powstala ta kafejka atmosfera sie troche oczyscila
hej dziewczyny,zgadzam sie z wami całkowicie...szczerze,to tylko juz praktycznie zaglądam na watki zwiazane z pomoca i nauka...To moze my zainicjujemy jakis fajny temat...moze cos zacznie sie dziac...Pozdrawiam
siemanko,
bede szczera-podlaczcie sie do nas -potrzeba nowych, kulturalnych ludzi, ktorzy wzbogaca forum. Tam kazdy temat mozna rozwinac.
POzdrowionka
p@n@m@ (gość) zgadzam sie w 100%
Moze masz jakis ciekawy pomysl?Cos oryginalnego .....Ja rowniez pomysle o tym?
:))))))))
:)))))))))
sorry nie napisalam, ze chodzi oczywiscie o "polacca-italiano"-
weba,dzieki za zaproszenie.to bardzo miloz twojej strony.Ale mnie te wasze tematy tez troche nie podchodza.Ciagle tylko gadacie o pieluchach,chorobach i zlamanych sercach....Rozumiem ze lubicie sie pozalic przed soba ale ja nie zamierzam brac w tym udzialu i angazowac sie emocjonalnie.Swoja droga tez tworzycie swoisty rodzaj "elity" podobnie jak "grupa..",dlatego nie podoba mi sie to.
Wolalabym,zeby powstalo cos fajnego co potrafi fciagac fajnych ludzi chcacych mile spedzic czas laczac przyjeme z pozytecznym....
Nie obraz sie weba ale mam ale troche pessante ta wasza paczka...
weba a widzisz to nie chodzi tylko o "grupę" jak nas nazywacie!!Wasze pogaduchy też im się nie podobają.Teraz widzicie waszą "elita" też najlepiej wykurzyliby.Teraz może poczujecie jakie to miłe jak ktoś uważa was za nieproszonych gości na tym forum.Moim zdaniem sami możecie założyć jakiś ciekawy "dla Was" wątek.(co nie koniecznie będzie ciekawe dla"elity" i "grupy")
Pozdrawiam....
czesc, i ja chetnie dolacze, jesli podlapie jakis Wasz fajny temat. Szczerze mowiac, taki temat: Polska kontra Italia jest najciekawszy, najwiecej reakcji powoduje. A moze napiszmy cos jak sie ma Polska kontra inni obcokrajowcy tutaj.Jak my wygladamy na ich tle?Czy sa przyjaznie miedzy np. ukrainka a polka? Co Wy na to? czyli: Che ne dite?Pozdrawiam
wow , to czyli ja należe do elity ?? huhuhuhu, ale sie poczulam ważna heheh.
Nie a tak na serio, to nawet dobrze ,że powstala ta cafeteria ;-), nikt juz nie będzie mial pretensji, że ostatnie 100 wpisów to nasze wpisy z Pollacca, i nie będziemy przeszkadzać innym osobom. Kto będzie chcial coś dopisac to tak ten wątek znajdzie, jeśli są chętne osoby to zapraszam, jest na tej stronie tyle miejsca i każdy się tu z pewnością odnajdzie.

Ruda26- siemanko, nie zwracajcie uwagi na nazwy typu " grupa", zawsze znajdą się zlosliwe osoby, osoby z którymi gadacie " czuja tego samego blusa" i o to chodzi, macie podobne poglądy, sprawia wam frajde wspólne dyskutowanie, a przy okazji , pomagacie innym:-) Ja wspomnilam o was jako " grupa wspomagająca- zdolni tlumacze" i nie mialam nic zlego na myśli. Sama siedze w tej samej profesji, ale ja tlumacze j. niemiecki.:-)))

Viele Gruesse fuer alle ;-))) i dla Lukara;-)
cucciola Ciao.Come va?Mogłabyś rzucić okiem na "tłumaczenie".nie jestem pewna czy dobrze,a nie chcę kogoś wprowadzać w błąd:)Grazie:)
Nie przejmuję się bo mi to lotto:) i tak zawsze jest ktoś chi e' scontento:(
Kobietki! Jeśli będziecie miały ochotę pogadać, będzie Wam smutno lub najdzie Was ochota poplotkować zapraszam na mojego nowopowstalego bloga: www.seitaingkya.blox.pl :]
dzieki cucciola. nareszcie ktos kto nas docenil. ciagle tylko krytyka i bezowocne i nie majace sensu komentarze. Potem sie dziwic ze na forum coraz mniej ludzi zaglada...
Witajcie p@n@m@ (gość) i jazzysnazzy ,Wczoraj tyle szumu narobiliscie a jak zapytalam o wasza inicjatywe w stworzeniu czegos oryginalnego na tym forum to daliscie susa....
Oj nieladnie!!!Tylko krytykowac umiecie bo tak najlatwiej a jak przychodzi co do czego to was nie ma.
Znamy juz takich bo nie raz na tym forum sie pojawiali Ci pseudo inteligenci co to tylko halasu duzo robia, ze niby wszystko jest do bani.
A teraz wydaje mi sie,ze do bani sa ci co duzo mowia a nic nie robia czego wy jestescie przykladem.
jazzysnazzy to co "zawiazujemy"trzecia grupe ?:)))))))))))))Tylko zeby nie bylo tak,ze bedziesz wpadal na forum raz w tygodniu,zeby podzielic sie z nami swoja krytyka........To skompromitowaloby nas przed konkurencja("grupa" i "elita" ),a my musimy byc naj!!!Zbierzmy sily i zabierzmy sie do opracowywania strategii.Co o tym sadzicie???
S.
typowa polska mentalnosc. ...kazdemu cos sie nie podoba...kazdy ma jakies "ale" ...
a potem sie dziwic naszym szanownym politykom ze jest 1001 partii politycznych.
A ja zawsze powiem ..
se non mi va me ne vado altrove...e poi ...mi sbatto di tutto
Buongiorno a tutti da Irvin :)) Un bacione a Ruda, Dawid, Dee, Help, Pomo e a tutti gli altri che ci sopportano ;)) Come butta ragazzi, tutto a posto? Vi abbraccio forte forte!!!!! E buona giornata!!!!!
Hm Słonko nie wiem jak uważnie przeczytałaś mojego posta, ale ja nie zamierzam zawiązywać żadnej grupy, elity itd. I do tych "elit i "grup" juz istniejacych nic nie mam!! a mojego posta napisałam dlatego, ze tesknie troche za tymi stałymi bywalcami, którzy ostatnio rzadko tu bywają.. mi do sczescia zadna grupa potrzeban nie jest... eh dziekuje wszytskim ktorzy zabrali glos w tej sprawie, bo dzieki temu widze, ze przynajmniej nie jestem w moich odczuciach dotyczacego forum osamotniona.. i slonko byłabym wdzieczna gdybys zechciala mnie nie osądzać! pozdrawiam!
salve irvin...finalmente qualcuno del gruppo ...ormai ci chiamano cosi' ...divertente...o quasi:)

forse mglio andare su uno dei nostri forum se no ci caccieranno da qui.Tanto meglio andare da soli.
Spodobalo mi sie okreslenie na poczatku tego forum. pozwole zacytowac:
"gdzie sie podzialy te wszystkie fajne osoby, ktore tu tak chetnie zagladal" certo noi no lo siamo:)
Widze ze jak zwylke przepadly mi ciekawe rozmowy wczoraj. Pazienza
Dawid Ty sam tutaj zaglądasz już od jakiegoś czasu wiec muissz przyznać, ze kilka osób sie wykruszyło... a niektóre są jak np. Sla ale chociaz zaglada to sie raczej mało udziela, po tym jak co niektórzy po niej pojechali..
Wybacz JazzySnazzy jesli Cie obrazilo to co napisalam .Bynajmniej nie to mialam na celu
A z drugiej strony,to Ty dalas poczatek tej dyskusji twierdzac, ze forum przechodzi kryzys (w twoim odczuciu odkad pojawila sie "grupa")Jesli tak ci zalezy na poprawie atmosfery to wloz w to troche trudu i zacznij to zmieniac.W koncu to forum "zyje" dzieki takim osobom jak my a jego atmosfera zalezala bedzie od jej uczestnikow.
A wiec :"Nie obmawiajcie,zebyscie nie byli obmawiani!!!".Sama zaczelas...
:)))Milego dnia
ps.A tak swoja droga(mimo ze nie jestem zwolenniczka zadnego z obozow)odkad pojawila sie "grupa" wiecej tekstow jest tlumaczonych i duzo sprawniej sie to odbywa(uklony w strone Grupy pomocy charytatywnej)
czy sie wykruszylo to nie wiem ...bo n malo osob zwrocilem szczerze powiedziawszy uwage...tlumacz eod czasu do czasu a kto pisze to raczej ni ezwracam uwagi...no pare wyjatkow jest...pozdrowienia dla Dee , irvin , help i pomodoro ....jestescie numero uno!
Una misciela davvero incantevole. vi adoro.
witam wszystkich,
dodam jeszcze swoje 3 grosze i basta.
Takie podzialy na grupy , elity i nie wiadomo co jeszcze, to moim zdaniem zupelnie bez sensu!!! Widac osoby , które pisza sobie czy to w "polacca è italiano" , czy tez w innym temacie mają taką potrzebę, czuja do siebie wzajemna sympatię ...tutaj na tym forum jest "wolna polka", jeśli komuś sie np. jakiś temat nie podoba to ok., nie zabiera glosu i już.
To czego ja jestem największym przeciwnikiem to wlaśnie dyskusje które mają w sobie pelno agresji, osądzania czyjegoś postępowania, wulgarne i niesprawiedliwe osądy. Jeśli jest kulturalnie i pokojowo to wszystko w porządku.
Starajmy sie brać pod uwagę uczucia innych. Jasne forum jest do dyskutowania, każdy wypowiada swoją opinię , no bo ma do tego prawo, jak najbardziej zgadzam się z tym...ja proszę tylko o odrobinę wyczucia. Sama uwielbiam namiętne dyskusje, moge tak bez końca, ale jeśli ida one w "dobrym" kierunku.
Obserwując niektóre tematy , muszę z przykrości stwierdzić , że co niektóre osobyzapomnialy co znaczy "zdrowa dyskusja", nie można tylko ślepo brnąć w nią ....

Ok to tyle.

Pozdro dla wszystkich ;-))) mam nadzieje że coś z tego co napisalam jest jasne ( tym razem) Anka nie dalo mi spokoju to co napisalas :-(
witajcie wszyscy

slonko: tam nie bylo tak pesante na poczatku bo bylo wiecej osob i tematow. Do dzieci sprowadzilo sie w pewnym momencie ale to kropla w morzu reszty tematow tam poruszanych. Kazdy, powtarzam kazdy temat tam jest tam dyskutowany , wystarczy go rzucic. Teraz jest malo ludzi a to przez ostatnie-czyt-trzymiesieczne-zmiany, a to wakacje albo jeszcze inne cavoli.

Ja nie odezwalam sie slowem na temat Waszego forum bo nawet nie wiedzialam co tu sie dzialo. Przeczytalam po fakcie. Dolaczam sie do glosow, ktorym podoba SIE Wasz styl i klimat bo mnie osobiscie przypomiona mnie sama jeszcze 10 lat temu.....i tego i brak. Podziwiam padronanze jezykowa i zazdroszcze, bo ja takowej nie posiadam. Lingua corrente dobrze mi wchodzila do glowy do trzydziestki. POtem bylo juz inne otoczenie.

Dlatego nie przyjmujcie zle jezeli zaprasza sie Was gdzies bo nie chodzi o to by tworzyc elity i jeslibyscie zapozanli sie ze wszystkimi czesciami naszego tematu-nie odsylam nikogo tylko naswietlam sprawe-to byscie przeczytali milion razy jak wprowadzalismy nowych dodajac im odwagi do rzucania nowych kwestii i udowadniania, ze kazdy jest czescia forum-nalezy tylko byc i pisac. Nie chcemy zamknietej grupy bo to prowadzi do skostnienia ale jezeli pozostaja w niej same mamy to temat schodzi na problemy dnia codziennego.
Mam nadzieje, ze jasno wyrazilam swoja opinie i nie bedzie ona powodem kontrowersjii. Wszystko sie zmienia dzisiaj jest nudno jutro tlok bo kazdy chce sie dopisac...Jak to tu ktos powiedzial-kazdy tworzy forum i nie ma co czekac az zrobia to inni.

Zycze wam powodzenia byscie rozweselali reszte i mieli nalezyty szacunek komu sie on nalezy.
sorry, powtarzam ten wpis bo przez pomylke umiescilam go za wysoko

witajcie wszyscy

slonko: tam nie bylo tak pesante na poczatku bo bylo wiecej osob i tematow. Do dzieci sprowadzilo sie w pewnym momencie ale to kropla w morzu reszty tematow tam poruszanych. Kazdy, powtarzam kazdy temat tam jest tam dyskutowany , wystarczy go rzucic. Teraz jest malo ludzi a to przez ostatnie-czyt-trzymiesieczne-z
miany,
a to wakacje albo jeszcze inne cavoli.

Ja nie odezwalam sie slowem na temat Waszego forum bo nawet nie wiedzialam co tu sie dzialo. Przeczytalam po fakcie. Dolaczam sie do glosow, ktorym podoba SIE Wasz styl i klimat bo mnie osobiscie przypomiona mnie sama jeszcze 10 lat temu.....i tego i brak. Podziwiam padronanze jezykowa i zazdroszcze, bo ja takowej nie posiadam. Lingua corrente dobrze mi wchodzila do glowy do trzydziestki. POtem bylo juz inne otoczenie.

Dlatego nie przyjmujcie zle jezeli zaprasza sie Was gdzies bo nie chodzi o to by tworzyc elity i jeslibyscie zapozanli sie ze wszystkimi czesciami naszego tematu-nie odsylam nikogo tylko naswietlam sprawe-to byscie przeczytali milion razy jak wprowadzalismy nowych dodajac im odwagi do rzucania nowych kwestii i udowadniania, ze kazdy jest czescia forum-nalezy tylko byc i pisac. Nie chcemy zamknietej grupy bo to prowadzi do skostnienia ale jezeli pozostaja w niej same mamy to temat schodzi na problemy dnia codziennego.
Mam nadzieje, ze jasno wyrazilam swoja opinie i nie bedzie ona powodem kontrowersjii. Wszystko sie zmienia dzisiaj jest nudno jutro tlok bo kazdy chce sie dopisac...Jak to tu ktos powiedzial-kazdy tworzy forum i nie ma co czekac az zrobia to inni.

Zycze wam powodzenia byscie rozweselali reszte i mieli nalezyty szacunek komu sie on nalezy.
Oj Cucciola nie musisz brać do siebie tego co Ci napisałam... to była tylko moja luźna obserwacja, każdy ma prawo do własnych poglądów i do ich zmiany bo "przecież tylko krowa nie zmienia zdania" . Pozdrawiam ciepło!
.. ja do grupy dawnej władzy ;) nie należałam, bom nowa :P
ale chętnie się zapoznam i naprawie panująca tu atmosfir hehehe

tanti baci per tutti :*
Droga Weba,
Calkowicie podzielam twoja opinie.I jak wczesniej wspomnialam to od nas wszystkich zalezy jak to forum wyglada i jak bedzie wygladalo w przyszlosci...
Krytyka byla jest i bedzie i w tym przypadku moze byc spostrzegana rowniez pozytywnie jako "ozezwiacz"ktory wplywa pobudzajaca na forumowiczow.Dodaje ona bowiem"pikanterii" i urozmaica atmosfere(nie moze byc zawsze slodziutko:) )
Dlatego uwazam,ze bez wzgledu na to ile bedzie takich "grup", najwazniejsze zeby splecione byly one lancuchem przyjazni ,wzajemnej sympatii,oraz szacunku i respektu do wszelkich"innosci"
Pozdrawiam
H.
Ps. Dajcie znac,jak bedziecie robic jakas fajna impezke.Chetnie sie przylacze:)))))))))
Help-nic dodac nic ujac-wlasnie o to chodzi, o ten "lancuch" i wzajemny szacunek. Nienawidze tych klimatow agresji i chamstwa, ktore np, pojawialy sie u nas swego czasu. A kazda kryryka konstruktywna jest mile widziana, choc nie jest mila sama w sobie bo nikt tego nie lubi. Ale nie jestesmy nieomylni i ktos z boku moze miec calkiem swieze spojrzenie, ktore nalezy brac pod uwage.
W kazdym razie wazne by sie nie obrazac i nie obruszac o byle co.

A co do imprezki-oj poszalaloby sie!!!!!tylko gdzie i z kim? Jak my ciagle w tych pamapersach zakopane :-DDDDD
A tak serio to fajnie by bylo zorganizowac takie ognisko, nie?ale by sie gadalo!!!
pozdro dla all of you!
Weba, buziaki w pieluchy od rycerzy Jedi, Gargamela i kozy.:)
Niech zyje pokojowa koegzystencja!
Dee
Tkank you my darling,
Teraz wy macie pieluchy,a jak Wy sie z nimi uporacie to pewnie nam sie zaczna:)))Takie to zycie!Ale zawsze warto miec kolezanki ktore juz to przerabialy, co by was powypytywac co nieco ..Mam nadzieje,ze bede mogla zasiegnac rady doswiadczonej mamy?Prawda Weba?
:))))))
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa