kosmetyczki z MILANO (refill paznokci)

Temat przeniesiony do archwium.
czesc kochani,
mozecie polecic mi jakas kosmetyczke z mediolanu, ktora robi refill paznokci?
dzieki za pomoc

[email]
wystarzy ze wejdziesz di ladniejszego salonu ...w Milano jest pelno wszystkiego pozdrawiam Biri
choc powiem szczerze pierwszy raz spotkalam sie z tym okresleniem zazwyczaj na tipsy mowi sie "Ricostruzione di Unghie" a Refill .... byc moze chodzi Ci o cos innego i jesli mozesz wytlumacz mi znaczenie tego slowa bo jestem ciekawa ....
wiem, ze to robia w salonach, ale we wloszech to stosunkowo nowe i dlatego kosztuje duzo wiecej niz w calej europie, nie mowiac o stanach...(ceny jak w polsce)
znalalzlam wloszki, ktore to robia w domu i maja nizsze ceny niz salony, ale myslalam, ze nasze rodaczki sa konkurencyjne

ricostruzione - to pierwsze nalozenie tipsow
refill- uzupelnianie zelem

ciao!
a tak w ogole to jestes z biri, czy z bari? :)
Ok juz zrozumialam ....Birichina jestem tu na Forum ..ja mieszkam w regionie piemonte i robie sobie sama tipsy tyle ze akrylowe, bylam teraz w warszawie i zakupilam sobie nowosci kolorowe akryle oraz ozdoby do wtapiania ...uwazam ze akryl jest mocniejszy leczy we wloszech bardziej popularny jest gel ktorego zalozenie kosztuje okolo 120 euro ...ja zrobilam sobie tez bardzo ladny trwaly french na pazurkach u stop z akrylu i wyglada to bardzo ladnie,gdybys mieszkala blizej zrobilabym Ci gratis u mnie w domu ....
dodam ze nie zajmuje sie tym zawodowo ale bardzo dobrze mi to wychodzi ...moze kiedys zrobie sobie dyplomik ukonczenia kursu i otworze sobie jakis salonik z solarium i pazurkami ladne sa na tym pieniazki nawet w domu za pl ceny nie jest zle hym ...Chi Sa...jak na razie ja mam zawsze bardzo ladne pazurki i wloszki zawsze je podziwiaja
a to szkoda!
ja je dopiero zrobilam tydzien temu, ale juz sie zastanawiam do kogo wybrac sie po to uzupelnienie...

a gdzie doklanie w piemonte? jak np. w aronie to blisko!
no wlasnie moje tez robia straszna furore w pracy. nawet dzisiaj 65 letnia sekretarka mnie "przepytala" jak sie je robi.. ;))

na pewno mialabys wiele klientek tutaj na pazurki!
pewnie tak nawet juz przez chwile myslalam o tym choc teraz ostatanio zapisalam sie na kurs projektowania i szycia,powiem ze zaczelo mnie to wciagac mozliwosc zaprojektowania sobie i uszycia tego co chce z jakiego materialu tylko bedzie mi sie podobalo,robie postepy i moge sie juz pochwalic szlafrokiem "kimono"bluzka z jedwabiu na ramiaczka,teraz koncze moj ulubiony fason sukienki "koperta "wiazana w pasie nie wiem czy sobie wyobrazisz .....ale to tylko dla mojego uzytku nie chcialabym zawodowo zamknac sie w pokoju przy maszynie bez mozliwosci kontaktu z innymi
racja, fajniej jest miec sie do kogo odezwac w pracy
A ty juz mieszkasz w Itali ....czy spotklas sie z wrogim nastawieniem wloszek do nas polek,juz kiedys byl poruszany ten temat na forum ,ja osobiscie dogaduje sie z nimi w sklepach mam juz pare ulubionych ekspedietek oraz z dziewczynami ktore pracuja dla mojego faceta,im zrobilam ostatnio pazurki i byly bardzo zadowolone ....choc to nie jest tak jak z polskimi kolezankami tak mi sie wydaje jak jestem w warszawce to wieksza czesc mojego pobytu spedzam z nimi idziemy gdzies sie zabawic oczywiscie musze odwiedzic nowe miejsca ,zawsze doradza mi dobrze przy zakupach czy tez siedzimy i plotkujemy w domku tu w Itali nie mam jeszcze takiej kolezanki ...znaczy mialam jedna polke z ktora znam sie od lat ale wrocila do kraju i chyba szybko jej tu nie zobacze ...
Jak dlugo ..
może zabawnieże tak na tym włoskim forum zapytam, ale jak sama robisz sobie akryl? ja nigdy nie miałam tipsów ani akrylu, mam ładne zawsze zadbane moje paznokcie, mają ładny kształt i pomalowane zawsze na mój ulubiony french też zwracają uwagę, często rzymianki pytają czy to prawdziwe, ale czasem zastanawiam się czy pokryte jeszcze delikatnie akrylem nie byłyby jeszce łądniejsze, nieco twardsze..jak pisałam, nie mam żadnego doświadczenia natomiast z tipsami natomiast bez problemu maluję nawet we zworki i potrafie zadbać o owje dłonie, więc moze mogłąbym spróbować czegoś nowego..tylko nie chciałąbym raczej nakładac tipsów bo swoje mam ładne i długie, natomiast chcialabym je moze tylko "wzmocnic".rnjezli masz chwile i ochote napisz mi jak ty dbasz o swoje, może być tu albo na mail: [email] serdecznie!
sorry, ale bylam na obiedzie..

mieszkam od 9late mediolanie. prawde mowiac nie znam zadnych polek tutaj (oprocz jednek warszawianki, ktora poznalam miesiac temu, ale widzialysmy sie tylko raz). wszystkie moje kolezanki to wloszki.
trudo mi powiedziec, czy generalnie sa do nas uprzedzone...? ja akurat mam b.dobre doswiadczenia.
Julia jesli masz ladne swoje pazurki to nie ma co ich poprawiac srodkami chemicznymi takimi jak akryl lub zel.Jesli raz je tak wzmocnisz,bedziesz musiala to robic przynajmniej raz w miesiacu,moje paznokcie sa lamliwe tak wiec bez wzmocnienia ciezko zebym doprowadzila je do sredniej dlugosci...jesli chodzi o pazurki u stop to praktyczne jest nalozenie warstwy akrylowej dlatego,ze rosna wolniej i po przetarciu oraz pomalowaniu bezbarwnym lakierem mam wiecznie ladny french ...teraz bylam w polsce i kolezanka pokazala mi nowosci ktore teraz bede testowac na sobie ....jesli masz skypa to chtnie sie podziele informacjami
Birichina...chciałabym bardzo zamienić z Tobą pare słów...więc gdybyś nie miała nic przeciwko temu...daj znać na mój adres: [email] lub zostaw mi swój adres ( e-mail/messanger)
Dzięki
Tanti saluti :-) Gosiak
Juz napisalam Margaritko
dzieki za odpowiedz:)
stopy też mam w sumie ładne (śmiesznie tak o urodzie swojej mówić, ale chyba faktycznie tak jest:) i moje paznokcie u stóp po pomalowaniu wygladaja OK, więc tylko ewentualnie myslałam o dłoniach - ale jeśli trzeba to potem powtarzać to faktycznie bezsensu w moim przypadku, kiedy sa zdrowe mają OK kształt i pomalowane mna french dobrze wygladają
ale chociaż sama mam własnie zadbane zawsze dłonie to czasem gdy widze takie - pewnie akrylowe? (nie znam się:) fajnie pomalowane to naprawde bardzo mi się podobają.
Pozdrawiam serdecznie!
i gratuluje zdolności manulanych - robic sobie akryl samej nie jest chyba zbyt łatwo?
mam prośbę czy trudno jest znależ pracę jako kosmetyczka i jali jest odpowiednik polskiej edukacji słyszałam coś o pierwszym i drugim stopniu.Ja jestem technikiem usług kosmetycznych.Będę wdzięczna za wszelkie info
A czy orientujecie się jak można załapać się do pracy w gab.kosmetycznym mając polski dyplom(moja szkoła ma ISO)?Może odezwie się polska kosmetyczka już pracująca we Włoszech?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę