Włoskie teściowe

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 73
poprzednia |
Jakie są najogólniej rzecz biorąc włoskie teściowe? jak traktuja Polki, które wychodzą za mąż za ich synów, czy faktycznie jest tak, że są jedną z najczęstszych przyczyn rozmodów włosko - polskich? Czy znacie jakiś sposób, żeby przekonac je do siebie? Co możecie powiedziec na ten temat?
moim zdaniem sa slodkimi truciznami..bez obrazy do nikogo,mowie o wlasnym doswiadczeniu...mysle ze do tego trzeba czasu,z czasem jak synowa lepiej poznaja to wtedy sa lepsze..:)
A co to dokłądnie znaczy słodkimi truciznami, miałąs jakieś niemiłe doświadczenia, spotkała cie jakas przykrość?
oj...duzo tego bylo..jednego wieczora nie wystarczyloby zeby wszystko opisac...bylo straszenie crabinierami na poczatku,nie chcieli mnie zaakceptowac bo jestem polka,moj oczywiscie partner wzia moja strone i jego rodzina mnie przeprosila.ja powiedzialam ze im wybaczam ,ale nigdy nie zapomne ich zachowania..teraz powiedzmi jest mniej wiecej ok.co kilka dni dzwonimy do siebie,rozmawiamy,co jakis czas sie odwiedzamy..itd.A u ciebie wydaje mi sie ze jest nie najlepiej?..
ja nie mam jeszcze zadnych doświadczen z matka mojego chlopaka, problem w tym ze on bardzo sie boi powiedziec jej o tym, ze jest ze mna zwiazany, tylko kiedys samam mu sie podpytalam jaka jest jego matka, wiec mi odpowiedzial, ze pewnie na poczatku bedzie robic problemy, wiec tak pytam ogolnie, jakie sa wasze doswiadczenia z tesciowymi. Ja ogolnie sie jej nie boje, bo mam dosc ciety chrakter, pytam tez tak troche z ciekawosci jakiego typu problemy sie pojawiaja, czy chodzi o to ze jestesmy POlkaim, ze maja o nas zle wyobrazenie itd
Na teściową włoską jest jeden sposób. Umiejętne rozkochanie Włocha tak abyś dużo nie straciła z tego co lubisz robić. Najlepiej jest go rozdzielić teściową i odlalić wpływ kolesiPowodzenia)))
to bardzo dobrze ze masz mocny charakter.ja tez swojej tesciowej nie pozwolilam wejsc na glowe,nie dalam po sobie pojechac...:)niestety nadal wiekszosc wlochow mysli ze jak polka przyjechala do wloch do pracy to juz musi byc biedna,a wcale nie jest to prawda.wloskie tesciowe chca dla synow zony sympatycznej,cichej,spokojnej,ktora umie gotowac..itd.jesli polka nie jest taka to w tedy sa problemy..jesli twoj chlopak cie kocha to nie bedzie sluchac sie mamy tylko wezmie twoja strone..zycze ci zeby tak bylo :) milosc zawsze zwycieza! :)
info-zgadzam sie z toba!im dalej tesciowa tym lepiej .ja do mojej mam przeszlo 300km. i bardzo sie ciesze,bo gdybym ja miala blisko to strasznie by sie wtrancala w nasze zycie..
Ja mam ogólnie bardzo dobry charakter i nie chcailabym klocic sie z mama mojego chlopaka, ale wiele słyszalam o tesciowych, ze zle ogolnie traktuja synowe, nawet wloszki.wiem na pewno, ze nie dam sie obrazic przez wlochow, bo oni maja o nas rozne wyobrazenie, ale nie mozna zatracic swoich wartosci i trzeba czasami sie postawic, moze nie ordynarnie, al otwarcie powiedziec ze tak ma byc i koniec. Tesciowa musi zaakceptowac wybor syna i basta.
tak trzymaj!!!!!!!masz racje.a tak z ciekawosci..dlugo juz jestescie razem?z twoim partnerem? daleko masz do tesciowej? :) i jeszcze jedno, te tesciowe lubia doradzac,bardzo,..miej cierpliwosc wysluchiwac..:)) albo grzecznie podziekuj za rade ,i zrob po swojemu...:) ja tak czesto robie...:)
Jesteśmy już 1,5 roku razem i bardzo sie kochamy. Mój chłopak tez sam sie z mama kłóci, i wie, ze ona ma trudny charakter. Obecnie ejst w załobie, zmarł jej mąż, tato mojego chłopaka, więc zrozumiałe jest że Antonio moj chlopak musi sie nia zaopiekowac i pomoc przejsc kryzys, nie moglabym od niego wymagac inaczej, ale mam nadzieje, ze predzej czy poźniej minie jej depresja i my bedziemy mogli zyc normalnie. Co do doradzania, to nikt nie moze mi narzucic swojego stylu jesli on mi nie odpowiada. Oczywiscie moge wysluchac rad, ale jelsi mi sie nie spodobaja to powiem grzecznie grazie. Tego sie wlsnie bje, ze poprzez ciagle marudzenie ze strony tesciowej, poprzez wieczne doradzanie, i pouczanie strace cierpliwoesc i skonczy sie nasza przyjaxn. Wiadomo, ze kazdy chce miec dobre stosunki rodzinne ale co za duzo to nie zdrowo, kazdy moze sie wkurzyc co nie???
Poszukajcie temat o polskich żonach Włochów,tam jest sporo o teściowych(grupa INNE).
Jak widzę nasz wszechwiedzący i wszechobecny omnibus inf vel Rahma vel Van Helsing vel Izuczia vel inne nicki nawet na te tematy wszystko wie.Czy jest temat na który nic nie wie?
madzia zgadzam sie z toba.i wiesz my tez mamy zalobe.moj tesc tez zmarl na poczatku tego roku,no i moja tesciowa tez powiecmy ma lekke depresie.ale to normalne miej cierpliwosc.a jesli chodzi o klotnie to w kazdej rodzinie ich nie brak...:)bardzo sie ciesze ze bardzo sie kochacie.to jest podstaw w zwiazku dwojga ludzi..) my tez z moim bardzo sie kochamy...:)
informacja- info wszedzie wlezie...:)wszedzie jego pelno...:) jestem tu od kilku dni a wszedzie juz go widzialam... :) :)
dlaczego łączycie rahmę z infem? przecież to są dwie różne osoby
ja też od czasu do czasu przeglądam stronki ale piszę pierwszy raz bo wcześniej nie czułam takiej potrzeby.Aż do teraz.W grupie inne jest pełno jego wpisów,na każdy kompletnie temat.A teraz przyszedł tutaj.A o tym,że jest Izuczią werbującą do pracy napisał ktoś z Włoch na temacie o nielubieniu Włochów przez Polaków.Poza tym widzę,że wszędzie tam gdzie Inf.tam i Rahma,bo to jedna i ta sama osoba.Poznasz po identycznych błędach,sformuowaniach,wulgaryzmach.Zaraz się zacznie.
genio ja pisalam tylko o info, o rahmie nic nie wspominalam.z nikim nie chcem sie klucic...:)
niemożliwe.Bo nie ma 2 obcych sobie osób,które robią identyczne błędy,mają takie same sformuowania.Ja też się nie chcę kłócić bo już czytałam jaką robi jazdę na osobach która ma inne zdanie niż on/a
absolutnie nie. zdarzało mi sie sprzeczać zarówno z rahmą, jak i infem i mogę stwierdzić, że to są dwie kompletnie różne osoby. Nie rozumiem jakie ich wspólne cechy można znaleść. Zaczynając od tego, że jeśli ktoś zna swój język, zorientuje się od razu, że inf, jakkolwiek władający polskim niemal perfekcyjnie, robi błędy typowe dla "niepełnego" Polaka. Tematyka interesująca obie te osoby też jest całkiem różna (co akurat nie jest trudne do stwierdzenia, infa interesuje tylko jedno). nieprawdą jest też, że często spotykają się w dyskusjach.....jednym słowem, ta hipoteza to kompletna bzdura :)
madzik.juz poszlas? ...poszlas juz sobie??
Sorki ale musialam wrocic pilnie do pracy, ale chetnie jeszcze z Toba wymienię sie doswiadczeniami, bede sie odzywac. Bacioni, notte a presto
zina 30 a dlaczego myslisz ze mam zamiar sie z Toba kłucic. wiesz jestem osoba praktyczna i stosuje leka prowokacje aby wiedzieć kogo unikac. bo są osobo do których zadne argumenty nie docierają.P)
info..napisalam ze z nikim nie chcem sie klucic...czyli ze rowniez z toba..;) lubie zyc ze wszystkimi w zgodzie..niekiedy tylko zdaza mi sie wybuchac....;)
madzik- bede tu zagladac codziennie.....milej nocki..notte,notte. bacioni anche a te..;);):)
zina 30 ja też nie lubie sie kłocic bo wbrew temu co myślą nie które osoby jestem osoba spokojna. no ale czasami trzeba kogos sprowokowac. zycze milej nocy)
upss...zjadlam literke r.. ide lepiej spac. :)
ciao info...notte notte notte...a domani...;);););)
a co to ma wspolnego z tesciowymi???
A teściowe są wszędszie takie same, co za różnica czy polska czy włoska!Rozumiem, że moze mieć depresję, ale to będzie dlaw niej bardzo dobry pretekst,żeby syncia ciagle przy sobie trzymać i lepiej niech zajmie się swoim życiem, bo niedługo synuś będzie musiał zastąpić jej męża. daj im trochę czasu ale nie za dużo i niech wróci do normalności..
>...bo są osoby ,do których żadne argumenty nie docierają <

... i kto to mówi .

Fakt ,że ktoś jest całkowicie na bakier z ortografią i pisze "kłUcić" się nie znaczy ,że jest cudoziemcem , mam wrażenie ,że te błędy są robione celowo ,są poprostu śmieszne .
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 73
poprzednia |

« 

Inne

»

Życie, praca, nauka